anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

It's time to wake-up! [Hăbud, comuna Șirna, judet Prahova]

Tiki
Junior entuziast

Și uite așa 😡😡😡😡 aproape toată populația din Hăbud și din comuna Șirna (Prahova). S-au abonat acum la... DIGI 😡😡😡😡😡😡.
Nu știu ce pun la cale cei care lucrează la Orange, dar 300 de familii care aleg competiția înseamnă multe telefoane!
E timpul să se trezească 🤔

24 Răspunsuri 24

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Nu știu exact la ce te referi, dar fiecare persoană are dreptul să aleagă ceea ce dorește și consideră că este mai bun pentru el. Dacă te referi la faptul că se intervine mai greu la intervenții sau ceva de genul, depinde probabil de zone. Sigur că întotdeauna este loc de mai bine și cred că orice feedback este binevenit!

E vorba de semnal... Tiki a scris mai demult in Comunitate. Din pacate, se pare ca nu s-a facut nimic in sensul asta, motiv pentru care au ales Digi.

Asta e. Ruralul pare ca nu prea conteaza pentru Orange. Bine ca avem 5G in schimb. 

Client Orange

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Da, din pacate mai sunt și situații din astea 

Nici mediul urban nu sta stralucit peste tot. Iti dau un exemplu, cu toate ca probabil nu cunosti localitatile:

Orasul Tășnad, județul Satu Mare, are cateva antene Orange (cate or fii ele). In centrul orasului semnalul este 4G+, dar se misca mai rau ca melcul. Din acest oras Tasnad, pana in sat Bobota, judetul Salaj, adica 25 de km, nu exista nicio antena Orange. Cu lipsa completa de semnal sunt satele Sărăuad, Săcășeni, Chejea, primele doua fiind chiar aproape de oras, deci de antene. Nici macar apeluri nu poti face, desi nu sunt paduri sau alte obstacole intre aceste sate si oras. Apare pur si simplu "Numai apeluri de urgenta".

In tot acest timp, Digi are semnal 4G in toate localitatile pe care le-am mentionat. In orasele mari, intr-adevar Orange are semnal foarte bun (la digi antena e montata pe spital, dar in curtea spitalului nu este semnal 🤦🏻‍♂️), dar pe sate daca s-ar insista nu ar fii rau.

Am auzit ca Orange vrea inchiderea retelelor 3G si 2G pana in 2026. Cu tot cu astea nu avem semnal in unele zone, ce facem fara ele? 

daca portocala a inchis 2G ul ma lasa fara semnal in apartament (DA ! in apartament la mine am doar semnal 2G si ala 3 liniute cu orice tip de telefon am avut- in timp ce cu digi am 4G in apartament) )

Razvan
#StarMember

ORO are în plan să închidă 3G între 2025-2030, acum că se grăbesc și ei ca Telekom și Digi și dau stingerea mai repede, în câteva luni, om trăi și om vedea. Primul care a dat tonul la închiderea 3G a fost Vodafone, dar au lenevit pe parcurs și i-au ajuns cei doi din urmă. Acoperirea 4G este mult in urma acoperirii 3G și în caz de închidere, multe apeluri vor fi disponibile doar în 2G.

vladut12am
Cunoscător certificat

Păi, Vodafone nu mai are demult 3G în Germania, iar în Marea Britanie este în curs de a fi oprit anul ăsta din iunie, dacă nu este închis în totalitate în momentul de față.

Probabil că noi vom fi printre ultimele țări atât din grupul Orange, cât și cel Vodafone la shutdown 3G.

Dar, oricând, situația se poate schimba radical.

.....și așa se ajunge ca acolo unde 4G nu are efect (semnal slab), 3G să fie închis, iar cu 2G-ul să te .... uiți la telefon așteptând ca viteza de câțiva kilo să ruleze diverse aplicații și plăți într-un magazin real-time pe un telefon rachetă, care credea că va rula pe o rețea 5G. Uneori viața e nedreaptă.....

Eu am o curiozitate: de ce 3G? De ce nu 2G? Nu stiu daca am mai intrebat chestia asta. Daca da, imi cer scuze ca ma repet.

Client Orange

Pentru că în multe zone semnalul de voce are la bază 2G-ul amintirilor de pe vremea când trimiteam SMS-uri numărate..... fiind tarifate. Și pentru că multe tehnologii încă mai folosesc chiar și ca transmisii de date vechiul și neatractivul GPRS. EDGE deja e lux. Tehnologii la care nu e nevoie de volum mare pe unitatea de timp, însă e necesară o conexiune permanentă, stabilă, și fără întreruperi neprogramate. Sper să fi fost pe aproape... ca părere de amator.

vladut12am
Cunoscător certificat

Pentru că 2G oferă o acoperire mult mai bună față de 3G.

În plus, semnalul 2G penetrează mult mai bine pereții din interiorul clădirilor decât cel 3G.

Rețeaua 3G este depășită tehnic și nu mai este rentabilă mentenanța sa.

De aceea, se închide prima.

De acord, dar pe principiul asta, 4G penetreaza mai bine decat 5G, si are si acoperire mai buna. Cu toate astea, nu se inchide 5G. La fel si 3G. Penetreaza mai bine decat 4G dar nu se inchide 4G-ul, ci 3G-ul. Cand va aparea 6G, probabil ca vom avea aceeasi problema. Nu stiu, pentru mine nu prea are sens treaba asta.

Pe de alta parte, pe 2G nu mai faci nimic dpdv internet. Cred ca nici google nu se mai deschide. Deci...o fi acoperire mai buna (discutabil, pentru ca inca sunt zone fara acoperire, nici macar 2G), dar nu mai faci nimic cu reteaua in zonele alea. Poate doar apel. Dar cum se va auzi...

De asemenea, daca 3G e depasita tehnic (si este), 2G cu atat mai mult. Pe 2G nu ai nici macar apel in asteptare, ca idee. Pentru ca, pentru asta, ai nevoie cel putin de 3G.

Cred ca e ceva ce ne scapa in toata povestea asta. 

Client Orange

Da @arsradu, așa cum am menționat anterior, există echipamente care comunică informații chiar sub formă de text (ca la telexul de pe vremuri) și pentru care este suficient 2G, importantă fiind conectivitatea și continuitatea în asigurarea serviciilor, nu viteza. Exemplu de astfel de comunicare? Parametrii (indecși, consum, status) aferenți diverselor stații și rețele: de la cele de gaz sau energie electrică, la stații meteo (la cele din urmă interesează și parametrii din aer/sol, nu doar temperatură/umiditate).... toate la locul de măsurare. Iar aceste locuri nu sunt deloc puține.

Vrei un exemplu concret? Posturile de transformare a energiei electrice (de la medie tensiune la joasă tensiune) (ca să nu mai enumăr stațiile de transformare): sunt în medie cam 2500 de posturi/județ, ca să continui cu instalațiile producătorilor/transportatorului de energie electrică, și continuând cu energia similară: GAZ... the same case (chiar dacă nu la acest volum).

Radu, vrei să știi cum arată acele date transmise? Imaginează-ți înregistrări (valori) pe axa timp reprezentând cantitate de energie produsă/consumată, transmise la 15minute (și chiar mai des dacă nu ar fi problema unor fișiere enorme cu aceste informații). Ca imagine, vezi topicul cu priza smart prezentat nu demult și vei vedea astfel de grafice (curbe de sarcină). Cu ocazia asta am aflat (fiind excelar cu masterat 🤣) că și EXCELUL are limite:  dimensiunea maximă a foii de lucru este 1.048.576 rânduri pe 16.384 coloane. Așa-i că nu ți-ai pus problema asta? 😂😂😂😂 Vezi că e din.... culegere și n-o găsești în manuale. Pentru alte info.... reply.