la 16-09-2020 06:46 PM
Ușor, ușor vine toamna și, odată cu ea, ne întoarcem cu gândul la școală.
Peste 30.000 de elevi, profesori și părinți au început noul an școlar 2020-2021 în platforma gratuită Digitaliada „Învățare și testare online”.
Platforma este în limba română, este gratuită, conținutul este îmbogățit permanent și funcționează pe orice device. Pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, clienții Orange beneficiază de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului școlar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Învățare și testare online”, dar și a celor peste 2000 de resurse educaționale din digitaliada.ro.
Mai multe detalii despre programul Digitaliada găsiți aici.
Îmi amintesc că îmi doream să încep școala pentru a ieși din rutina deja stabilită pe parcursul verii, eram entuziasmată și voiam să îmi văd din nou colegii.
Însă acum, situația este diferită, unii elevi merg fizic, alții rămân la varianta online.
Cum au fost aceste prime zile de școală pentru voi, ca părinți, profesori? Copiii din familie preferă să învețe online sau să meargă fizic la ore?
la 16-09-2020 07:09 PM
la 16-09-2020 07:16 PM
la 16-09-2020 08:32 PM
la 17-09-2020 01:58 AM
la 17-09-2020 11:33 AM
la 17-09-2020 12:38 PM
la 17-09-2020 12:45 PM
la 17-09-2020 01:05 PM
la 17-09-2020 01:14 PM
la 17-09-2020 01:34 PM
Salut tuturor. Da, este o situație aparte și este dificil atât pentru copii cât și pentru profesori și părinți. Vedem în timp cum o să se desfășoare lucrurile, cât de repede se vor adapta copiii la acest stil și ce impact va avea asupra lor, așa cum ați menționat și voi.
O să vă rog totuși să nu dezbatem stilul de predare și regulile impuse, pentru că aici clar sunt frustrări, multe păreri și vom devia foarte rapid de la discuție. Să vorbim despre cum s-au desfășurat aceste zile și dacă cei mici învață și online și ce modalitate preferă. Mai nou sunt multe variante de învățare online, este adevărat că au plusuri și minusuri, dar să ne gândim că este temporar.
Este o perioadă "specială", dar este important să rămânem optimiști și să încercăm să îi ajutăm cum putem pe copilașii din familia noastră pentru a se adapta și a trece cu bine peste această perioadă.
Noi avem un prichindel în familie, nepoțelul meu și i-au explicat ce se întâmplă, de ce nu merge zilnic la grădiniță, dar compensează cu multe jocuri interactive acasă cu părinții și încercăm să ieșim în weekenduri cât de mult posibil pentru că este la vârsta la care se plictisește rapid și vrea tot timpul să facă ceva 🙂
la 17-09-2020 02:55 PM
La noi e scenariul verde acum, merg amandoi la scoala, dar cel mic e de la 8 la 11.10, cel mare de la 13 la 17. Bineinteles ca cel mare are si teme, pe care ar trebui sa le termine inainte de 10 -10.30, daca ar trebui sa merg eu si dupa cel mic. Momentan ma mai ajuta ai mei cu dus/ adus in unele din zile, strict la pranz e cel putin 3 ore pe drum cineva sa il ia, sa il aduca acasa pe cel mic, sa il ia pe cel mare, sa il duca la scoala si sa vina inapoi sau varianta cu dus si cel mare de la inceput si pierdut 2 ore prin oras - bineinteles, calatorind in general cu mijloace de transport in comun care au program de obicei la 30 minunte, dar fix cand ai nevoie, au la o ora, iar pentru ca strada pe care e scoala e in lucru, nu poti merge cu masina, dar nici in mod normal nu aveai unde parca, plus aglomeratia din oras. Eu am program flexibil, dar sincer oricat de flexibil ar fi, cum faci sa mai muncesti cand nu incepi bine dimineata, de la 10 si un pic lipsesti 3 ore, mai muncesti vreo 2, apoi lipsesti iar inca 1 ora si ceva, asa fragmentat nu mai poti sa te ocupi de nimic altceva oricat de optimist ai fi. In plus tot timpul ai cel putin un copil acasa, de care trebuie sa te ocupi.
Bineinteles, sunt tot timpul cu masca pe fata, bancile distantate la un metru, sageti si trasee de circulatie, dezinfectanti in scoala, in geanta si asa mai departe.
Nu am inteles de ce au voie la club sa faca sport, inclusiv sporturi de contact sau cu mingea, au organizat si competitii pentru copii, dar la scoala nu au voie. Sau de fapt au lasat educatia fizica in programa, dar nu se poate face in sala, iar in curte doar cu masca, dar nu se prea poate nici acolo pentru ca sunt pauzele decalate si tot timpul sunt si elevi din alte clase. Iar varianta de sport in clasa, cu masca, mi se pare aiurea, ca sa nu zic de varianta in care in timpul orei de educatie fizica urmaresc filmulete despre sportivi.
Legat de scoala online, da, e o varianta, dar e complicat cu cei din clasele mici, adica cineva trebuie sa stea tot timpul langa ei si cum zicea cineva mai sus trebuie sa ii pui la dispozitive diferite, in incaperi diferite. Si trebuie imprimanta acasa, nu ca nu se poate si fara, dar la noi erau multe fise de listat in perioada online, care apoi trebuiau scanate/ fotografiate si incarcate pe platforma.
Stiu ca e simplu de condamnat ce se intampla si orice masura s-ar lua, discutii sunt multe, dar nu am auzit inca de nici o solutie perfecta sau viabila pe termen lung in conditiile actuale, nici la noi, nici in alte tari, asa ca respectam pe cat posibil masurile luate si speram ca vom trece cu bine peste aceasta perioada, fara sa ii afecteze prea tare toate schimbarile pe cei mici. De cand s-au inchis scolile am zis ca sunt curioasa sa vad cate bai vor renova pana la redeschidere, dar nu prea au fost cazuri, decat unde oricum erau proiecte stabilite anterior, cel mult au reusit sa puna boilere pentru apa calda, care se pare ca nu era esentiala pana acum. Si nu ma refer la scoli din mediul rural, ci scoli din centrul orasului. A, si desi au avut atata timp de curatat si dezinfectat, am auzit parinti vorbind ca au fost solicitati sa vina sa ajute la curatenia clasei inainte de inceperea scolii, ceea ce mi s-a parut aberant.
Si un dialog scurt:
A., cum e la scoala, mai bine decat la gradinita?
Da, pentru ca nu trebuie sa dormim, dar nu imi place ca sunt teme
Dar tu esti in pregatitoare si nu primesti teme
Da, dar o sa primesc 🙂
la 17-09-2020 03:18 PM
la 18-09-2020 11:30 AM
la 23-10-2020 09:37 PM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor