anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce fel de părinte digital eşti?

svetalex
Senior certificat
Lansez o provocare și totodată o invitație de a accesa quiz-ul de pe site-ul Orange 🙂
https://www.orange.ro/help/articole/ce-fel-de-parinte-digital-esti
Care este rezultatul vostru? Rezultatul meu este: Parinte digital. Atitudine care apropie și ne ține alături de copil și în lumea reală, și în cea virtuală.
Ce părere aveți cu privire la modul în care lumea digitală ne afectează viața personală și relațiile dintre părinți și copii?
9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember
Copilul meu este mare, dar vin la job în contact cu mulți copii și pot spune că telefonul și tehnologia în general, reprezintă o provocare dar și un real pericol, dacă nu sunt exploatate în mod corespunzător.

Miha_Z
#StarMember
Inca nu sunt mamica, dar as putea sa-l fac pentru a vedea rezultatul testului. 😉

Vio73
#StarMember
Pentru cei care aveți copii mici, mi se pare o idee foarte bună acest test.

imch
Cunoscător certificat
Se pare ca si eu tot parinte digital sunt, desi, sincera sa fiu, unele dintre raspunsuri mi s-au parut fortate. De exemplu la prima, cu contul de FB. Discut cu copilul despre aparitia contului, dar decizia legata de permisiunea de a-l pastra sau nu nu o iau doar cu sotul meu, ci si cu copilul. Eu cred ca degeaba ii interzic ceva (fie si dupa discutii de lamurire), daca el nu intelege de ce sunt ingrijorata si care sunt riscurile. Una peste alta, multumesc pentru link. Habar nu aveam ca exista asa ceva pe site-ul Orange!

Ciucuras
Cunoscător certificat
Am făcut testul, nu am trecut încă prin situațiile prezentate în întrebări. Am răspuns cum as proceda dacă m-aș afla în acea situație. Concluzia a fost ca sunt un părinte digital

Vio73
#StarMember
Felicitări, înseamnă că te adaptezi.

Laura_cio
Senior
Am făcut testul chiar dacă nu am copii. M-am gândit la viitor. Rezultat: Parinte digital. Atitudine care apropie și ne ține alături de copil și în lumea reală, și în cea virtuală.

Romeo_
Senior certificat
Chiar de nu-s inca parinte / Si-mi place tehnologia / Cred c-o sa-mi invat copilul / Sa-i placa copilaria / Sa se joace in natura / Ca este mai sanatos / Pc-ul sa-l foloseasca / Sa invete serios / Telefonul si tableta / Sa le tina de placere / Dar sa aiba-n continuare / Mare grija la vedere / Fiindc-o minte sanatoasa / Se obtine prin citit / Iar depresia o alungi / Doar cand zambesti fericit

Neaplicabil
am facut si eu testul si a iesit parinte digital. ai mei au crescut odata cu aparitia mobilelor,televiziunea prin cablu, jocurile pe televizor:)),apoi netul cu toate ale sale,deci,e inevitabil ca parinte sa nu ii ghidezi in contactul cu tehnologia. am avut de toate,cu masura,fara exagerari. scoala nu se ocupa si nu se ocupa nici acum cu educatia de baza,a obisnuintei de a filtra deciziile si impulsurile,de a dezbate cu parintii ceea ce nu inteleg,iar cu mediul digital,intai i-am invatat sa foloseasca calculatorul,apoi jocurile,apoi netul. nu a fost usor,am stat mult,am rupt din alte activitati ca sa urmarim un film impreuna sau sa jucam un joc,impreuna. dar altfel cum?! iar in rest tot asa "pierzi timp" si-i inveti sa se respecte,sa se pazeasca,sa respecte pe cei din jur,si sa invete totdeauna sa isi prioritizeze programul in relatie echilibrata necesitate si sanatate. asta asa,in mare. un parinte este parinte pana la moarte,nu exista persoane depasite de vremuri,scindarea dintre generatii.. "umilul" bun simt si dragostea naturala a parintilor,a bunicilor,este cel mai valabil barometru cand ceva este bun sau nu cu cei tineri. nu ai nevoie de recunoasterea microexpresiiilor,sau de ultimul racnet in materie de body language ca sa vezi sau sa simti ca tinerelul a cam deviat de la viata sanatoasa psihic-emotionala,si cu cat se intalnesc mai rar,este mai vizibila schimbarea. am vazut de atatea ori intrebari de la parinti sau de la bunici de genul: mai,dar asta cat ai dat pe ea,chiar iti trebuie? sau :mai lasa mai telefonul acela,stai prea mult cu nasul in el nu e sanatos. si copii,tineri,chiar tineri adulti,care fac o criza de furie fata de "innapoiatii" care nu stiu nimic cum se traieste acum,ca nu mai este "ca pe vremea lui strabunicu' ". si mi se pare trist. de ceva timp tot "se iau in zeflemea" batranii,parintii,cu aceeasi placa:ce stiti voi... ei,si batranii raspund in barba cu amaraciune" saracii..." cam asa functioneaza,cine vrea sa primeasca un sfat il primeste,cine nu...nu. noi nu aducem copii pe lume ca sa se joace sau sa devina terminale digitale,ci ca sa traiasca,sa fie vii,responsabili,si sa aduca si ei viata pe pamant. restul,jucarii. cum ar fi sa apara la nivel mondial o pandemie obsesiva pentru cani? asa-i ca este ridicol? asa este cu orice gadget,adevarul neplacut este... ca nimeni nu moare fara el. tehnologia este,dar eu o folosesc,daca vreau,cand vreau si cum vreau,in limite rezonabile.