anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicații pentru controlul parental ?

eda2k
Cunoscător
Salut,
În final, i-am achiziționat fetiței mele un smartphone (Huawei Y7), împreună cu un abonament Orange Me 8, cu reducere de 2 euro (am pachetul Love). După configurarea telefonului, am început să caut aplicații pentru a putea monitoriza activitatea online cât și offline. Prima aplicație instalată - Orange Content Lock, dar când am realizat că aceasta este contra cost, am renunțat la ea. Momentan am instalat și configurat Google Family Link și după ce am frunzărit aplicația, chiar raspunde nevoilor mele.
Aș dori să știu ce soluții utilizați pentru controlul smartphone-ului copiilor ? A testat cineva aplicația Orange Content Lock ? Considerați utilă o asemenea aplicație ? De ce da, de ce nu ?
18 Răspunsuri 18

FaraUnID
Campion certificat

Aplicatia Orange Content Lock este inclusa gratuit in abonamentele Orange Me din oferta Junior sau poate fi testata gratuit timp de 30 de zile pentru restul abonamentelor inainte de a lua o decizie de achizitie.

Evident ca o aplicatie de acest gen este utila prin prisma faptului ca un minor este curios din fire si nu are discernamant astfel incat sa poate filtra informatia si a decide ce este bun si ce este nociv. Pretul de 1,44 euro / lunar adica aproximativ 7 lei (TVA inclus) nu ar trebui sa intre in discutie cand vine vorba de siguranta pe internet a copilului tau.

 

Update - serviciul și aplicația Orange Content Lock nu mai sunt disponibile

Jay
Campion certificat
Cand e vorba de copii si de siguranta lor, bineinteles ca este utila o aplicatie de acest gen.. Daca ai gasit o aplicatie care te multumeste pastreaz-o, dar, nici Orange Content Lock nu avea cine stie cost.. Daca le-ai testat pe amandoua foloseste-o pe cea care te-a multumit pe tine, indiferent ca e gratis sau 1.44 €... Cel mai ok mi se pare ca primesti alerte si ca poti supraveghea activitatea de facebook.. https://www.orange.ro/orange-care/Orange-content-lock/index.html Mai gasesti si aici informatii care te-ar putea ajuta... https://comunitate.orange.ro/questions/1988501-find-my-kids

Laura_cio
Senior
Este utila o aplicație de control parental. Acest subiect a mai fost dezbătut, chiar eu am deschis un topic pe tema “Find My kids”: https://comunitate.orange.ro/questions/1988501-find-my-kids

Miha_Z
#StarMember
Orice aplicatie care poate monitoriza activitatea online si offline a copiilor este de bun augur. La ce pericole sunt expusi copiii in ziua de astazi si lipsa de reactie a autoritatilor, e mai bine ca parintii sa fie precauti cand vine vorba de copiii lor. Poti gasi mai multe raspunsuri si la intrebarea: https://comunitate.orange.ro/questions/1988501-find-my-kids

Vio73
#StarMember
Nu am testat nicio astfel de aplicație, Orange Content Lock nici atât, dar cred că este utilă pentru a proteja copilul. Acum, fiecare alege după cum dorește și are posibilitate. Iată un exemplu de ce aș alege eu: Copii Place Copii Place este o aplicație Android cuprinzătoare de control parental gratuit, care va restricționa modul în care copiii folosesc telefoanele. Are moduri personalizate (cum ar fi blocarea Toddler) și acceptă profiluri de utilizator multiple. Cu acesta, puteți bloca anumite site-uri web, aplicații sau orice alt tip de conținut inadecvat. De asemenea, puteți monitoriza apelurile și mesajele cu ea. Aplicația a primit majorly feedback pozitiv din partea utilizatorilor săi. Cu peste un milion de descărcări de pe Google Play, clienții numesc ca aplicație „revoluționar“ care să le controleze activitatea copilul lor sub un singur acoperiș. Ai mai multe astfel de aplicații în link-ul de mai jos, inclusiv cea enumerată mai sus. Sursa: http://global.drfone.biz/ro/parental-controls/free-parental-control-apps-for-android.html Succes!

teacher_
#StarMember
Sigur că este utilă o astfel de aplicație, pentru că sunt foarte mari riscurile și expunerea care vine odată cu un smartphone. Orange Content Lock vine gratuit la anumite abonamente, așa cum ai spus, dar nu strica daca o iei chiar și contra cost. Gândește-te că una gratuita poate nu ajuta atât de mult, și când e viața copilului tau, nu ar trebui sa fie un preț la care sa te uiți...cu toate că am văzut că nu e cine știe ce preț. In momentul in care copilul meu va avea smartphone, voi instala și aplicația asta. Repet, pentru a evita unele riscuri, merita sa investești măcar câteva luni, apoi o dezactivezi, și pui alta, gratuită, apoi vezi care merge mai bine. :) Succes 🙂

TheSpecialist
Maestru
Din experienta îți spun că orice aplicație care costa câțiva bănuți este cu mult peste aplicațiile asemănătoare care sunt gratuite. Am câteva aplicații pe telefon, pe care le-am plătit după ce mulți ani am tot testat Free-urile și nu îmi pare rău deloc ca am dat banii. Cu atât mai mult cu cât ar fi vorba de copilul meu. Safety first!

eda2k
Cunoscător
Mulțumesc pentru răspunsuri ! Doream un feedback al celor ce folosesc deja asemenea programe și ar putea să-mi împărtășească experiența lor. Am revenit la aplicația Orange content lock, dar m-a surprins următoarea afirmație: "Tehnologia folosită de aplicația Orange Content Lock nu este compatibilă cu versiuni mai noi ale sistemului de operare Android (începând cu Android 5.0)." Nu cred că mai este de actualitate această aplicație Orange ... Versiunea de Android ce se găsește pe un terminal nou, de maxim 2 ani, este Android 7.0 ... Un terminal cu Android 5.0 poți achiziționa doar SH - Orange nu are în ofertă smartphone-uri cu Android 5.0 ... Nu îmi era cunoscută aplicația Find my kids, dar din ceea ce am lecturat pe net, aplicația are capabilități de spionare, nu de control parental (poate activa microfonul, camera foto, monitorizează GPS-ul) - prea paranoia pentru mine, și mai ales pentru copil. Să spunem că pentru un copil cu vârsta de până la 10 -11 ani ai putea utiliza acea aplicație, dar de la 12-13 ani, copilul se va simți spionat și e posibil să-și protejeze intimitatea prin alte metode. Aștept și opiniile celor ce utilizează activ asemenea programare. Eu am instalat acel program de 2 zile (Google Family Link)... Voi reveni cu un feedback după o săptămână ... Mulțumesc!

imch
Cunoscător certificat
Eu sunt in tabara cealalta, care spune ca aplicatia nu imi va feri la fel de bine copilul precum informatia. De aceea, baiatul meu a primit telefon la 9-10 ani, fata mea inca nu a primit si stie ca trebuie sa astepte aceasta varsta. Am discutat cu amandoi despre pericolele Internetului si despre gradul de corectitudine al informatiilor pe care le pot gasi on-line, i-am invatat cum sa-si seteze o parola, ce sa spuna si ce nu in mediul on-line. Stiu ca nu au voie conturi de FB, ca nu trebuie sa accepte conversatii virtuale cu persoane necunoscute, etc. Nu le-am interzis, le-am explicat. Am mai si parcurs informatiile de pe site-ul asta: https://nationalonlinesafety.com/resources/wake-up-wednesday/ Vrei sa folosesti o aplicatie? Una cu bani e mai buna decat una fara bani, dupa cum ziceau si colegii mei. Indiferent de ce aplicatie alegi, va face ceea ce crezi ca trebuie sa faca. Dar nici un fel de aplicatie nu va inlocui datoria ta de a iti pregati copilul sa stie sa reactioneze. Si in lumea digitala si in cea reala. (Atentie, nu presupun ca nu o faci deja, expuneam doar filosofia mea legata de imersiunea puradeilor in digital)

Razvan
#StarMember
Poate nu au mai actualizat informația la descriere. În ziua de azi, toate aplicațiile îți cer tot felul de permisiuni, decizia rămâne la latitudinea celui care o instalează, totuși pentru copii as prefera un terminal simplu cu taste, dar cum în ziua de azi, e la moda smartul, e greu sa le reziști și sa nu le cumperi acest gadget.

eda2k
Cunoscător
Mulțumesc de informații. Momentan, terminalul este folosit preponderent pentru jocuri. Ce așteptări am eu de la o aplicație de control parental: - blocarea instalării jocurilor peste PEGI 12; - blocarea/ filtrarea conținutului neadecvat minorilor; - setarea unei limite de timp pentru utilizarea terminalului; - setarea perioadei de odihna; - localizarea terminalului; Cam acestea ar fi cerințele minime pentru o aplicație de control parental ...

teacher_
#StarMember
Sunt așteptări normale. Ai putea sa conectezi telefonul la contul tau Google Play. Cred că se poate realiza în așa fel încât fara acordul tau sa nu se poată instala nimic. In rest, susțin să îți instalezi ceva pe bani. Pentru că înseamnă probabil că are ceva licență pe un anume program realizat anume pentru a bloca aplicații sau site-uri nedorite.

Vio73
#StarMember
Eu cred că cel mai bine este să testezi mai multe variante ( că ai de unde alege) și să te decizi singur care este cea mai bună. Succes!

Firefly
Cunoscător
DINNERTIME PLUS O aplicatie care costa 20 de lei Se instaleze aplicația pe telefonul părintelui si pe telefonul copilului. De pe telefonul părintelui se poate pune pe pauză telefonul celălat, se poate seta cate ore pe zi are voie copilul sa il foloseasca, se poate seta de la ce oră la ce oră să fie telefonul oprit , se poate bloca aplicatiile , se poate verifica tot ce a deschis pe telefonul lui.