anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Familia digitală"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

UPDATE 17.02

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare expuse in regulament):

 

orngCO

Cameliagherasim

stela

taur

AdrianB

StefanB

Cathy

Cătălin 

Ladymihu

Rigobert

 

Felicitări!

 

Dragi părinți din comunitate, avem o provocare pentru voi și copiii voștri. Acceptați-o și puteți câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre cele 10 premii pe care le puteți folosi în familie.

 

Ce trebuie să faceți?

 

Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: “Cum este folosită tehnologia în familia ta?” (Spune-ne cum o folosești tu și cum o folosesc copiii tăi).

 

Vă rugăm să adăugați un singur comentariu care să cuprindă atât răspunsul vostru, cât și pe cel al copilului, fără să adăugați alte comentarii adiționale.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete, fiecare conținând: o boxă Bluetooth JBL Go 2, căști Bluetooth, USB hub, pix și breloc. Vom contacta câștigătorii pe e-mail, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 28 ianuarie - 10 februarie 2020, iar regulamentul îl găsiți aici. Lista câștigătorilor o vom publica pe 17 februarie.

 

Dacă vreți să vedeți cum au răspuns alți părinți în cadrul experimentului nostru, urmăriți înregistrarea video de aici.

 

În momentul în care adăugați un răspuns este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

 

Mult succes!

944 Răspunsuri 944

Miha_Z
#StarMember
Neavand copil, inseamna ca nu ma incadrez pentru concurs, desi mi-ar fi placut sa raspund. :( Succes tuturor! PS: voi reveni cu un raspuns peste cativa ani. :))

Jay
Campion certificat
Cei care n-au copii nu pot participa cu parintii? Intreb pentru o prietena.. :) Glumesc.. Succes tuturor!

Ascary
Campion certificat
Succes tuturor participanților! Am o fetiță de doi ani si jumatate dar sa stiti ca pe cat e de mica pe atat si-a dezvoltat unele abilitati. Cand imi gaseste telefonul pe care mai uit sa-l pun undeva la inaltime, deschide aplicatia youtube si isi cauta desene animate. Dă scroll cu degetelul ei mic sau elimina reclamele din clip dand pe skip add :). In camera ei are o boxa portabila Google Home si isi pune muzica prin comanda vocala "hey google play music" si acesta ii da muzica de pe spotify 🙂 Nu stiu cum a invatat Google sa-i asculte comanda fiindca va dati seama cam cum suna fraza in gura unui copil de doi ani jumate, dar o face. O si opreste cand nu mai vrea cu "Google stop" :)) E adorabila si sunt multumit ca prefera sa danseze decat sa stea cu ochii in telefon. E drept ca evit cat pot de mult sa ii las telefonul la indemana. Daca nu-l vede, nu-l cere. In rest, ce sa zic, nu am prea multe electrocasnice legate la internet in afara unui frigider si a televizorului, in schimb casa si gradina este toata automatizata. Supraveghere audio-video interior si exterior, senzori de siguranta (incendiu, inundatie, efractie), iluminat inteligent, termostat inteligent, retea securizata. Intentionez sa mai dezvolt automatizarea si cu alte gadgeturi in viitor si urmaresc in acest sens oferta Orange Smart Home, al carui pachet se upgradeaza constant.

imch
Cunoscător certificat
Uite, eu am copii. Doi. Tehnologia in casa noastra sa foloseste la greu as spune. Nici nu cred ca pot lista toate modurile in care o utilizez eu, pentru ca sigur as uita cateva. Folosesc telefon smart, laptop, desktop, televizor smart (nu mai zic de faptul ca, tehnic vorbind, si statia de calcat e tot tehnologie, nu :-D). De la cautat retete pe net si aplicat in bucatarie, pana la gasit drumul optim cand sunt la volan, de la trimis poze cu nepotii bunicilor, pana la platit facturi la utilitati si cumparaturi, toate astea le fac folosindu-ma de tehnologie. In plus, ne distram in familie cu termostat inteligent, cu becuri inteligente, ceva camera si ea inteligenta, cu boxa Google mini care ne ajuta sa le integram. In ceea ce priveste copiii, cel mare care are telefon il foloseste pentru jocuri si comunicare cu colegii. La mare pret este consola de jocuri si toate jocurile pe care le descarcam/cumparam. Mai nou se distreaza cu Google mini si, cand il cauti, asculta muzica de pian cu ajutorul acesteia. Deja a fumat stinsul si aprinsul luminii cu ajutorul asistentului Google, sau modificarea temperaturii in casa, acum incearca sa gaseasca informatii folosind comenzi vocale sau sa invete bancuri noi (desi tanti aia de la Google nu stie prea multe...). Cea mica, pentru ca nu are telefon, se foloseste de tableta ca sa se joace. Din cand in cand mai are si ea acces la consola si a devenit experta in utilizarea asistentului Google. Amandoi copiii se amuza cu Scratch, dar cel mare se roaga de mine sa ii gasesc niste cursuri faine de IT. Filmulete pe youtube si vloggeri in voga urmaresc amandoi (desi nu au acces nelimitat la telefoane & co). Sunt sigura ca am uitat cate ceva... PS. Mi-am sunat copilul si l-am intrebat, da? Cele de mai sus sunt elementele enumerate de el, imbracate de mine intr-o forma oarecare... Chiar sunt curioasa altii ce folosesc si cum!

TheSpecialist
Maestru
Și la noi în casa tehnologia și-a făcut loc de mulți ani și o folosim cu succes și, zic eu, cu responsabilitate. Aproape toate electrocasnicele sunt conectate la Wi-Fi, ceea ce ne permite o buna monitorizare și utilizare. Flăcăul se distrează în general cu YouTube-ul de pe televizoare, internetul deocamdată nu îl valorifica mai mult, având doar 7 ani. Cel îl mai pasionează este telefonul mobil pe care îl folosește pt a accesa niște aplicații cu realitate augmentata, împreună cu reviste și cărți care oferă astfel de coduri.

Cathy
Explorator entuziast
Eu folosesc in special telefonul si laptopul. Copiii folosesc telefoanele achizitionate in prima faza pentru atunci cand au activitati extrascolare (pentru ca la scoala nu au voie cu telefoane fiind in clasa a III-a). Binenteles ca nu am mai putut tine un control si stau pe telefoane mai mult decat ar trebui dar la fel ca si cel care incepe regimul de slabit asa le zic si eu lor de maine mai putin, gata de luni va opresc internetul si luni ramane :)). Baiatul pe langa telefon in weekend foloseste si PS 4 la fel unde incercam sa impunem o limita ca altfel ar sta si zile intregi nemiscat de acolo mai ales daca joaca Fortnite. Eu mai nou ascult muzica la castile wifi cand fac treburi casnice mai ales atunci cand calc rufe pentru a-mi da un pic de energie.

Anonim
Neaplicabil
Salutare tuturor, juniorul meu are 10 ani și momentan este fascinat de YouTube (mă bucur că se uită la clipuri cu tot felul de recorduri, ciudățenii, curiozități dar și review-uri la jocuri), se uită în principiu pe TV. Mai folosește și smartphone-ul pentru comunicare prin WhatsApp, joculețe și cam atât. Din când în când (foarte rar în ultima vreme) deschide și laptop-ul. Se joacă (cu program de maxim două ore/zi dar fragmentate, cu pauză) pe Nintendo Switch sau Xbox One. Adulții din casă folosesc Smart TV (pentru Netflix, HBO Go), tabletă (YouTube, Netflix și HBO Go), smartphone-uri, laptop-uri și cam atât. Ne gândim să achiziționăm în viitor produse Smart Home dar încă suntem în cercetare. 😉

Ciucuras
Cunoscător certificat
Am o fetita de 7 ani jumate și folosește telefonul mobil pentru jocuri și TV smart pentru a se uita pe YouTube la muzica, mișcări de dansuri pentru a le învața, 5 minute craft sunt printre favorite, iar în weekend se uita la filme/ seriale pe Netflix. Atunci când nu are acces la TV folosește telefonul. Totul este supravegheat din umbra și cu măsură timpului :) Eu folosesc cel mai mult telefonul pentru socializare, aflat informații diverse, TV smart pentru Netflix.

Iuliana_Dulgher
Începător
La noi in familie , avem un singur pitic, o fetiță de 4 ani. Neștiind încă să scrie o ajut sa utilizeze laptopul pt jocuri educative, cântecele și povești uneori și telefonul dar țin să menționez că avem o anumită limita,adică nu stam foarte mult cu ochii ațintiți doar in laptop/telefon. Noi cei mari in schimb folosim mai mult telefoanele , rețelele de socializare pt a pastra legătura cu cei dragi,descoperi noi rețete și uneori împreună citim curiozități despre lumea înconjurătoare.

Vio73
#StarMember
Am o fată care folosește atât laptopul, cât și telefonul și tableta. Cu toate că are unele dizabilități, mânuiește destul de ușor și de simplu aceste tehnologii, își face printscreen-uri cu ceea ce dorește, ascultă muzică prin intermediul youtube și a altor aplicații, etc.Și smart tv este foarte mult folosit în vizionarea de desene animate și seriale documentare. Chiar nu știu ce m-aș face cu ea fără aceste tehnologii! Cum folosesc eu? Mai toată ziua folosesc laptopul, atât la serviciu cât și acasă, alcătuiesc documente, urmăresc postările din Comunitate, urmăresc wathapp, facebook, etc. De asemenea, folosesc foarte mult telefonul în comunicarea de zi cu zi, navigare pe internet, wathapp, facebook, etc. Seara, urmăresc cu atenție, în limita timpului disponibil, canalele documentare preferate, etc. Tehnologia este parte integrantă din viața noastră și nu avem cum să omitem asta! Toate serviciile pe care le utilizez și au legătură cu tehnologia sunt de la Orange (tv, net, telefonie)!

costasgl
Junior entuziast
Salutare, pot spune ca folosim tehnologia la un nivel incepator sau minim adica din punctul meu de vedere faptul ca avem in casa un smart tv sau o tableta ori un smartphone nu cred ca mai e demult o noutate in nici un camin din tara noastra, de aceea consider ca noi nu o folosim pe cat ar putea ea sa ne ajute pe noi sau nu suntem inca in stare sa o folosim noi asa cum trebuie. Tehnolgoa a fost binevenita in casa noastra pentru ca a dus multe beneficii, confort, relaxare, eficienta, consumuri reduse de utilitati etc Dar a adus si dezavantaje si aici ma raportez la partea de kids, pentru ca ei sunt foarte atrasi de aceasta lume a gadgeturilor aparute peste noapte, de tot ce este pe internet sau social-media, insa nu stiu sa se limiteze, nu stiu cum sa primeasca informatia pentru ca noi parintii nu am avut la dispozitie aceste dispozitive si aceasta tehnologie, nu stim inca cum ar fi mai bine sa le punem la dispozitie copiilor astfel incat sa invete sa extraga ce este bine din ea. Si inchei prin a spune ca avem 2 copii, unul de 8 ani, unul de 2 ani, sunt ambii cu o hiu in orice dispozitiv inteligent care li se perinda prin fata ochilor sau prin mana, insa cred ca noi ca parintii mai avem mult pana a stii cum sa le aratam cum tehnologia si evolutia ei ii poate ajuta si cum ei o pot folosi la un nivel superior fata de cum ea este folosita de catre noi acum. Tehnologia nu inseamna numai dispozitive inteligente sau internet sau electrocasnice etc. Tehnologia inseamna a o folosi in a reduce consumul de resurse pe care il are caminul nostru si inca nu o favem, inseamna sa putem controla si asigura casa asa cum nu o facem acum, inseamna un pas pe care inca nu l-am facut decat cu varful degetelor.

Mădălin
Cunoscător certificat
Eu : folosesc tehnologia pentru divertisment : filme, muzica, informare online. Pe lângă faptul ca îmi place ca toate aparatele (aer condiționat, imprimanta, TV, telefoane, frigider, cuptor, becurile) sa fie conectate la un router wireless din casa îmi doresc sa adun tehnologie conectata la rețea. Soția : nu folosește în totalitate tehnologia din casa însă se pricepe de minune la mașină de spălat, la frigider, la cuptor, la vizionat filme hazlii pe net. Copilul : cu toate ca am doar 3 ani neîmpliniți, am învățat de mult sa umblu pe telecomanda televizorului cu android sa îmi caut filmulețele și melodiile preferate pe YouTube sau sa ma joc tom2 pe tableta

xv318
Începător
Eu folosesc tehnologia zi de zi deoarece am un magazin online, iar copilul meu o foloseste pentru youtube si jocuri.

Cristina_6
Începător
Noi stăm ziua pe telefon pt a căuta informații necesare familiei,băiatul pe lângă telefon fobosești și ps 4.