anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Unde verific nivelul de acoperire Orange?

Alex_G_
Cunoscător
Se poate verifica undeva nivelul de acoperire Orange dintr-o anumită zona?
Și dacă se constata ca nu exista acoperire intr-o anumită zona se poate face ceva in acest sens? O sesizare care poate cândva se va lua in considerare?
1 Soluţie acceptată‚

Miha_Z
#StarMember
Da, poti introduce exact adresa dorita in Harta de acoperire Orange si-ti arata tipul de semnal din acea zona. In privinta sesizarii depinde si de zona, daca este una montana si greu accesibila nu cred ca se va rezolva mare lucru.

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember
Normal că se poate. Există o hartă de acoperire care arată pe tehnologii (2g/3g/4g/4g+) cum este acoperirea într-o anumită zonă (localitate). Doar scrii în caseta de sus localitatea și afli care este acoperirea. Sigur, acoperirea din teren poate să difere uneori, în sensul că pot exista obstacole sau alte lucruri care pot diminua într0un anumit loc nivelul de semnal, dar în general este bine reprezentată. Sau pur și simplu, te duci cu mausul pe o anumită localitate/stradă, o mărești considerabil (dai zoom) și vezi nivelul de acoperire de acolo. Succes! https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/

Laura_cio
Senior
Se poate verifica harta de acoperire Orange. Dacă o zona nu se afla in harta de acoperire, se poate face o sesizare. Eu am pățit asta la socrii mei, dar nu s-a întâmplat nimic nici după sesizare, e o zona slaba in semnal.

Alex_G_
Cunoscător
Mulțumesc mult! Chiar vreau sa fac niște verificări pentru ca am observat ca in anumite zone am semnalul foarte slab și acum nu știu dacă este din cauza acoperirii slabe sau din cauza telefonului.

FaraUnID
Campion certificat
In cazul in care semnalul este foarte slab sau inexistent intr-o anumita zona (in special pe segmentul rural) se poate merge la primaria din comuna discutati cu juristul primariei si trimiteti o adresa catre operator pentru a analiza situatia si pentru a implementa masurile care se impun. Ca si utilizator casnic, daca in zona ta semnalul este ceva mai slab poti achizitiona suplimentar o antena care sa-ti amplifice semnalul. In functie de producator, model, nivel de echipare preturile pot fi pe masura.

Miha_Z
#StarMember
Da, poti introduce exact adresa dorita in Harta de acoperire Orange si-ti arata tipul de semnal din acea zona. In privinta sesizarii depinde si de zona, daca este una montana si greu accesibila nu cred ca se va rezolva mare lucru.

Vio73
#StarMember
Exact așa cum spune FaraUnID am făcut eu cu ani în urmă, doar că am vorbit cu primarii din două localități și am reușit să facem semnal la mine (în rural).

Miha_Z
#StarMember
Interesant aspect si e bine ca primarii au fost receptivi la problemele voastre. Alex G. ai putea demara si tu o solicitare si poate va avea rezultatul dorit.

Vio73
#StarMember
În fiecare lună mai crește nivelul de acoperire al rețelei Orange 4g/4g+. S-a ajuns acum la 97,43%! ,,La Orange ai cea mai extinsă acoperire pentru rețeaua 4G. 97,43% din populația țării și 100% din populația urbană, în peste 12000 de localități, au acces la cel mai rapid internet mobil și cele mai performante soluții de comunicare. În plus, rețeaua noastră 4G+ este disponibilă pentru 52,52% din populația națională și în 209 de orașe. În ultima lună ne-am extins cu tehnologia 4G+ în orașele Borsec (HR), Găești (DB), Ianca (BR), Jimbolia (TM), Negrești (VS) și Târgu Bujor (GL)." https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/

Ascary
Campion certificat
Și în Delta Dunării am văzut localități care anul trecut nu aveau 4G dar anul acesta de prin primăvară au. E vorba de Beștepe,Sarichioi și Enisala. Într-adevăr se extinde constant,ceea ce este bine.