anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme retea 4G in Timisoara

fabytm
Explorator
In ultima saptamana vitezele 4G+ in Timisoara sunt foarte slabe. Am incercat pe mai multe numere si viteza de download nu trece de 8-10Mbps. In primele secunde ale unui test de viteza ajunge viteza pe la 40-50Mbps dar scade brusc la 8-9Mbps oriunde in oras si la orice nivel de semnal.
Pana saptamana trecuta aveam peste tot in oras macar 40-50Mbps outdoor si media era peste 100Mbps pentru download.
36 Răspunsuri 36

teacher_
#StarMember
Îmi pare rău că ai probleme la rețea. Sunt sigur că aici vor vedea cei competenți, și se va incerca soluționarea problemei ridicate de tine. Probabil una dintre antenele care dau semnalul are ceva probleme.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@fabytm multumim pentru topicul deschis. Voi verifica si revin cu un raspuns.

Razvan
#StarMember
Același lucru în timpul zilei și la Mamaia, nu trece de 8-9 Mbs, dar sunt clienți mulți pe plaja. La Timișoara, e posibil sa se fi dat drumul la ransharing 4G cu Vodafone, ca și în cazul 3G, roșii sa aibă un plus de viteza și ORO sa rămână iar pe din afară. @teacher, în cazul unor probleme la antene, upload-ul nu era atât de sus la 48 Mbs, fie are limita pusa pe cont, fie antenele sunt foarte încărcate sau ceva probleme de reglaje, cum a avut anul trecut trecut prin tara, Telekom România.

Vio73
#StarMember
Îmi pare rău, Fabytm! O fi picat vreun echipament mare, ceva în core pe o zonă întinsă. Pot fi și căldurile astea de vină. @Răzvan, la mare e prea aglomerație.

Laura_cio
Senior
Dacă faceti cu toții sesizări, sigur se va rezolva. Foarte bine ca ai discutat aici problema ta.

Neaplicabil
Sunt foarte curios daca se va rezolva problema asta. Pentru ca as avea si eu cateva astfel de sesizari de facut. Si nu neaparat de viteza, cat de semnal foarte slab. Iar in unele locuri, din cauza semnalului deficitar, calitatea convorbirilor este sub orice critica (intreruperi in mijlocul propozitiei sau al cuvintelor, se inchide apelul, se aude super infundat etc etc etc). Stiu ca poate suna dur ce spun, dar cam asta e situatia. Si da, stiu ca orice retea are plusuri si minusuri. Si zone unde semnalul nu va fi extraordinar. Stiu asta. Dar cred ca problema este mai sus de atat. Problema e de mentalitate. E de dorinta de a oferi clientilor servicii de calitate. Ideea e ca daca mentalitatea e aceeasi ca si la Vodafone ("daca nu sunteti multumit, puteti sa mergeti la alti operatori" (which is exactly what I did, by the way), mentalitate care nu ajuta pe absolut nimeni, nici macar pe ei sa evolueze, si nu face altceva decat sa arate cat de putin le pasa de clientii lor), nici nu-mi mai bat capul sa fac sesizari. La Vodafone am facut sesizari pe probleme de semnal vreo 6 ani la rand. Daca asta nu arata dedicare din partea mea, si dorinta de a ajuta reteaua aia sa prospere, nu stiu ce altceva sa mai fac. Nu s-a rezolvat nimic. Stiu ca asta e doar o comunitate de useri Orange. Si oamenii chiar incearca sa se ajute intre ei pe cat posibil. Si e o placere si o bucurie enorma sa vad ca oamenii chiar isi dau interesul in sensul asta. Cu toate astea, sunt probleme care nu tin de ei, si daca mai sus nu se vrea, ramanem cu cerutul.

teacher_
#StarMember
@arsradu, care sunt zonele unde ai semnal slab? Ai putea sa fii mai detaliat?

DanielaH
Moderator
@fabytm, ne poți oferi, te rog, mai multe detalii? Dincolo de faptul că ai observat că vitezele sunt mai scăzute, ce probleme întâmpini concret in utilizarea internetului mobil? Nu avem semnalat niciun incident (probleme de calitate pe date mobile 4G/4G+) în Timișoara. Pentru izolarea problemei tale, am avea nevoie să ne spui unde te aflai la momentul testului de mai sus și în ce zi a avut loc acel test.

Neaplicabil
@teacher_, sigur ca as putea. 😄 Dar dupa cum am zis, momentan sunt doar curios daca o problema de genul asta (care pare de bandwith si e probabil cauzata de o congestie de retea) se va rezolva in vreun fel. Daca da, pot sa sper ca printr-un apel la relatii cu clientii (sau mail la serviciul.clienti@orange.ro) se va face ceva. Daca nu cumva avem tehnicieni care se ocupa efectiv de probleme de genul asta in comunitate, as prefera sa pastrez detalii de genul asta pentru momentul in care cineva chiar va dori sa se ocupe de asta.

fabytm
Explorator
@DanielaH Sigur, chiar astazi am mai facut 2 teste comparative pe malul Begai, in zona Universitatii Politehnica din TImisoara. Un test pe 4G+ si unul pe 3G. Pe 3G viteza era mai mult decat dubla fata de cea pe 4G+ la download. Upload-ul se misca foarte bine pe 4G+, download-ul foarte slab. Aceeasi problema o intampin si in zona Soarelui si pe strada Macilor (dar si in alte zone unde am testat era similar). Ca si probleme de utilizare, se incarca foarte greu de multe ori paginile sau daca sunt lucruri de descarcat, e sesizabila scaderea de viteza in orice caz.

fabytm
Explorator
La fel si astazi, langa Shopping City Timisoara, viteza mai mare pe download pe 3G decat 4G.

Neaplicabil
Paaaai da, probabil pentru ca pe 3G reteaua e mai libera. 🙂

teacher_
#StarMember
Nu are importanță prea mare daca e libera sau nu. Cu excepția meciurilor sau a concertelor nu prea are de ce sa nu fie semnal, mai ales într-un oraș cum e Timișoara. Ar fi bine daca ai pune un test de rețea și al unui prieten, sau sa faci un sondaj la 2-3 persoane, sa vezi ei cum se descurca cu reteaua. Și eu am rude în Timișoara, dar nu au probleme de rețea.

Neaplicabil
Problema nu e de semnal, e de banda. Asta ziceam si mai sus. 🙂 Astfel incat, numarul de useri conectati pe 3G in momentul ala, poate face o diferenta. De-aia am zis ca e reteaua mai "libera" pe 3G. Majoritatea sunt pe 4G.