anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange se pregătește de lansarea 5G

Razvan
#StarMember
Conform unor postări ale colegilor pe Softpedia, Orange s-a pus pe treabă și instalează de zor, antene 5G, în banda N78. Cam în cât timp credeți că va da drumul la rețea și în ce localități va fi disponibil acest serviciu?
https://forum.softpedia.com/topic/1073778-orange-romania-va-lansa-servicii-5g/page__st__540
1 Soluţie acceptată‚

Ascary
Campion certificat
Cred că Piteștiul va intra în rândul primelor orașe cu 5G. Așa s-a întâmplat și cu 4G și cu 4G+,la scurta distanta a fost printre primele orașe cu aceste noi tehnologii.

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

Vio73
#StarMember
Am observat că sunt câțiva colegi, unii dintre ei prezenți și aici în Comunitate, care au scos în evidență faptul că se montează antene din acestea în București și Iași, probabil și prin alte părți. Așteptăm cu interes lansarea 5g-ului și la Orange, care cred că va oferi o rețea mult mai extinsă încă de la început!

FaraUnID
Campion certificat
Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a declarat miercuri la Cluj Napoca, în cadrul unei dezbateri despre tehnologia 5G, că a cerut oficial Guvernului Dăncilă să transpună în legislație memorandumul încheiat cu SUA pe tema 5G, însă nu a primit niciun răspuns. Dacă prevederile memorandumului nu vor fi adoptate de Guvern prin ordonanță de urgență, licitația pe 5 G nu va mai putea avea loc anul acesta și acest lucru va aduce un minus de 2 miliarde la bugetul național. Sursa - https://www.digi24.ro Este posibil sa mai avem de așteptat. Faptul ca se instalează infrastructura nu echivalează cu lansarea imediata a serviciului.

Jay
Campion certificat
In Romania cam orice se misca greu, din diverse motive, asa ca e greu de spus.. ma gandesc însă la faptul că alte țări nici nu vor să audă de 5G și ca se tot discută despre radiații..

Vio73
#StarMember
Aici e vorba de frecvențe de 3500 Mhz, iar Grindeanu se referă la cele de 700 Mhz, pentru care încă nu s-a licitat spectru.

Anonim
Neaplicabil
Probabil că sunt montate aceste antene pentru teste. Cu siguranță vom afla în curând.

Florin_D
Cunoscător certificat
Nu cred ca lucrurile se misca greu cel putin cand vine vorba de tehnologie si internet. Suntem printre tarile cu cea mai buna infrastructura si viteza la internet fie el internet fix sau mobil. sunt sigur ca o sa avem si 5G destul de repede, iar aria de acoperire va creste destul de repede. Acum daca vine vorba de ce spun unii "cercetatori" care sustin ca undele electromagnetice emise de antenele 5G ar fi nocive sau daunatoare pentru corpul omennesc, ar trebui sa ne gandim ca traim deja de ani buni printre tot felul de unde radio. Sa ne uitam ca aproape toti dintre noi avem in casa macar un router de internet plus ca daca faci o cautare simpla cu un telefon, putem observa ca avem in jurul nostru cel putin 4-5 alte retele wi-fi de pe la vecini nostri. Indiferent cat de bune sau nu sunt aceste unde radio, directia este in directia 5G!

teacher_
#StarMember
Ar fi interesant să apară și 5G. Probabil va apărea în cele 5-6 mari orașe, și apoi ușor ușor se va extinde și în celelalte orașe. Nu cred că în zonele rurale vom vedea 5G prea curând, mai degrabă aștept îmbunătățiri pe partea de 4G/4G+

FaraUnID
Campion certificat
Grindeanu se refera la transpunerea in legislatia nationala a prevederilor memorandumul încheiat cu SUA pe tema 5G. Este vorba despre criteriile se selectie a ofertantilor si a furnizorilor de echipamente. Un fel de ghid etic. E cu bataia lunga catre Huawei

Romeo_
Senior certificat
2-3 ani poate pana se va extinde in intreaga tara...cred ca mai intai se vor monta antene in marile orase

Vio73
#StarMember
Orange are noroc că nu a folosit doar Huawei, că altfel era o problemă mare chiar și pentru 4g.

Vio73
#StarMember
Prin Pitești, în zonele în care mă învârt eu, nu am văzut încă antenuțe din acelea.

Ascary
Campion certificat
Cred că Piteștiul va intra în rândul primelor orașe cu 5G. Așa s-a întâmplat și cu 4G și cu 4G+,la scurta distanta a fost printre primele orașe cu aceste noi tehnologii.

Vio73
#StarMember
Rămâne de văzut!

Neaplicabil
Da, Orange monteaza antene 5G si cel mai probabil vor porni cu cea mai extinsa astfel de acoperire fata de restul furnizorilor.