anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu reusesc sa am 5g

user_16867129
Junior

Am abonament 5g, am schimbat sim-ul, am trimis un mesaj din myorange sa-mi activeze profilul 5g si mi-au raspuns ca s-a rezolvat. Totusi, nu am 5g.

Din pacate, nu pot testa decat cand ajung in Bucuresti. Unde locuiesc nu am semnal 5g. Ultima oara am incercat in mai multe locatii din Bucuresti, inclusiv centru (Universitate, Unirii).

Telefonul este Oneplus 9pro, varianta pentru Europa (LE2123) cumparat de pe site-ul oficial Oneplus si a fost setat pe 5g.

Vreun sfat? Multumesc!

25 Răspunsuri 25

TheSpecialist
Maestru

Salut ! Semnal 5G nu este în toată țara, doar în câteva mari orașe. Dupa ce ai activat profilul corespunzător, trebuie testat într-unul din aceste orașe sa vezi dacă funcționează ( București, Craiova,etc). La mine trece automat pe 5G când merg la București, spre exemplu. Nu a trebuit să fac nicio setare suplimentară. 
De asemenea verifică si din setările telefonului să își ia automat 5G atunci când te afli în aria de acoperire. 

Asta am si facut. Am testat de fiecare data cand am ajuns in Bucuresti. In diverse zone, stiind ca semnalul poate varia ca intensitate. Nu merge. Si da, telefonul e setat pe 5g automat.

Ma gandesc ca fie ei nu au setat cv bine, fie telefonul meu, nefiind luat de la orange, nu are soft-ul bun. Cu toate acestea alti utilizatori de oneplus 9 au 5g.

Mentionez ca abonamentul a fost permanent orange. Nu e portat. Am vazut pe comunitate ca ar conta.

Pare să fie o problemă din telefon, deși mă surprinde. Oneplus sunt telefoane foarte bune și cu un software bine pus la punct. 
Presupun ca s-au făcut bine setările din partea Orange, adică ai furnizat exact modelul telefonului? 

Blue12
Senior

Verifica in setarile telefonului daca reteaua este setata pe automat, poate ajuta. Poti incerca si sa o setezi manual pe 5G, dar numai daca ai acoperire 5G in zona in care te aflii.

Intr-adevar, acasa nu il tin pe 5g pentru a nu consuma bateria, dar cand am testat a fost mereu trecut pe 5g automat. Doar 5g nu pot seta. Pentru 5g am doar varianta 5g/4g/3g/2g (auto).

Blue12
Senior

Esti client Orange sau Orange Communications?

Ai incercat sa vorbesti la serviciul clienti (apel la 300)? Poate e o problema din sistem.

user_16867129
Junior

Orange, inca de cand erau dialog. Doar tipul abonamentului s-a modificat in timp.

Am trimis mesaj din aplicatie. Voi incerca si sa sun. Multumesc!

cand ajungi in Bucuresti  -- atunci ai sa stii sigur daca ai sau nu ai 5G si daca profilul 5G a fost activat de portocala -- te asteptam atunci cu mesaj  -- pana atunci poti incerca sa cauti pe softpedia  daca ceilalti utilizatori de orezarie oneplus are 5G de la Orange.😋   https://forum.softpedia.com/topic/1187732-oneplus-99-pro/

ps; se pare ca ai intrebat si pe softpedia deja ...

user_16867129
Junior

Am scris aici tocmai pt ca am fost in Bucuresti si am verificat dupa ce ei mi-au spus ca s-a rezolvat. Pe softpedia am verificat si sunt posesori de oneplus 9 care au 5g pe orange.

Am efectuat toti acesti pasi inainte sa scriu aici. Voi incerca si sa sun la 300. Poate, din mesajul dat prin aplicatie nu au inteles bine.

Daca la ei totul e ok trag concluzia ca ar fi soft-ul telefonului. Mai am varianta sa incerc sim-ul meu in tel sotiei (un s23) sa vad daca asa merge.

Multumesc

"Daca la ei totul e ok trag concluzia ca ar fi soft-ul telefonului. Mai am varianta sa incerc sim-ul meu in tel sotiei (un s23) sa vad daca asa merge."  buna verificare ..👍  

ps; apropo cat ai platit pe tel.  cred ca "aveai" varianta S21FEG5   la bani mai buni.

Chiar daca e irelevant, voi raspunde. Am prins o oferta pe la finalul anului trecut, la lichidare stoc, si l-am luat cu 400 euro. In Romania, la acel moment era cel putin 3500 lei. Si nu se pune problema, este un telefon excelent. Am varianta cu 128 si 8 gb ram. S21fe cred ca si acum e peste 2000 lei. Mai ales cu 8 gb ram.

Chiar daca nu va merge 5g, nu-mi pare rau.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Ai verificat cumva si informatiile de la Phone Information, codul *#*#4636#*#*? Functioneaza pe OnePlus? Daca da, ar fi interesant de stiut ce iti apare la NR Available, NR State si tot asa.

Versiunea softului care este?

Un test intr-un alt telefon (care stii sigur ca e suportat, si functioneaza in aceeasi zona, cu alt SIM, pe 5G), ar ajuta foarte mult, ca sa vedem daca problema e SIM-ul sau telefonul.

Momentan as inclina spre telefon. Ceva e diferit intre telefonul tau si cele de pe Softpedia care zici ca au fost confirmate ca fiind ok la Orange RO. Asta, sau...procedura de activare e un pic mai dificila.

De asemenea, in ciuda tuturor informatiilor pe care s-ar putea sa le mai primesti de la unii si de la altii pe tema asta, telefonul NU trebuie sa fie achizitionat de la Orange, ca sa iti mearga serviciile respective. Binenteles ca, atunci cand e achizitionat de la Orange, cineva a avut ocazia sa testeze si sa confirma ca functioneaza sau nu acele servicii (cu toate ca si acolo au mai fost surprize). Dar NU, nu trebuie sa fie neaparat achizitionat de la Orange.

Pentru 5G, ai nevoie de:

  • SIM provizionat pentru 5G (eventual si VoLTE si VoWIFI daca suntem la capitolul asta)
  • acoperire 5G in zona respectiva
  • abonament 5G sau prepay cu optiune de minim 6 Euro (sau cumva activat pe cont, din jocuri/oferte/bonusuri etc)
  • suport software pe partea telefonului.

Tind sa cred ca la tine softul telefonul nu are (inca, pentru un motiv anume) suport pentru 5G la Orange.

Banuiesc ca nu ai nici optiunile de VoLTE si VoWIFI in meniu, asa-i?

Client Orange

Codul nu functioneaza.

Restul conditiilor sunt indeplinite: am abonament 5g, am sim nou, iar verificarile le-am facut doar in Bucuresti. Imi dau si eu seama ca nu pot sa caut 5g unde nu este. Am scris aici pentru a vedea ce as putea face pana ajung iar in Bucuresti. Nu pot sta atunci sa caut solutii.

Si da volte (apel 4g) si apel wifi le am si functioneaza.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Ideea e ca si daca ai gasi un fix pana se te intorci in Bucuresti, tot nu ai putea sa-l testezi daca functioneaza sau nu, pana nu ajungi din nou in Bucuresti.

O sa mai caut si eu sa vad daca gasesc ceva. Oricum, ar ajuta sa stiu ce build de Android folosesti in momentul asta.

Client Orange