anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Extindere 5G in Targu-Jiu

catta007
Junior entuziast

Buna ziua, vreo sansa anul asta de 5G si in Targu Jiu?

Si ce reprezinta reteaua 22618, care din cate am inteles apartine tot de orange?

10 Răspunsuri 10

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Reteaua 5G e in continua expansiune. Nu știu dacă vei reuși sa primești un termen de finalizare din partea Orange (noi suntem în mare parte clienți, ca și tine). Cu toate astea, pare ca lucrurile se mișcă relativ ok. Și cel mai probabil se va începe cu infrastructura urbana (orașele). Deci...nu e exclus sa ajungă în curând și în Târgu-Jiu.

Cât despre 22618, îmi poți spune unde mai exact ai văzut informația asta? Din câte știu, Orange are 226-10. 226-18...nu pare sa existe. Dar e posibil ca ceea ce ai văzut tu sa fie ID-ul unei celule GSM, nu al operatorului.

Client Orange

catta007
Junior entuziast

Am un router de la huawei b818 si acum cateva zile am dat o cautere manuala si in lista a aparut pe langa ce cunoscuti si acel 226-18 ,si am gasit pe net asta; https://madalincristian.ro/ce-face-orange-cu-o-a-doua-retea-4g-5g/ si asta ,se pare ca e vb de o retea tdd 3,7 ghz speciala pentru abonati business 4g si in unele localitati va deservi 5g pentru toata lumea,deocamdata aici nici urma de 5g

Vio73
#StarMember

Salutare!

De extins se va extinde oricum, doar că nu se știe când. Văd că au început cu orașele predominant portocalii, dar e o problemă cu cele din sudul țării, pentru că echipamentele sunt de la Huawei și vor trebui înlocuite cu Ericsson, lucru costisitor și de durată. Am întrebat și eu de Pitești și e cam același lucru, cu toate că are destui clienți Orange.

Nu ne rămâne decât să așteptăm încrezători, dar cu vremurile acestea tulburi, nu se știe ce și cum.

Oricum, nu cred că-ți va da nimeni un termen exact sau aproximativ.

Baftă!

Pololică
#StarMember

Salut!

22618 (unde 226 este "codul de tara", iar XX (de la 01 la 999) este "codul operatorului") ar fi trebuit sa fie 2K Telekom. Din pacate, nu mai este activ (Digi parca le utilizeaza licentele in banda TDD B38)

https://mcc-mnc.com/

Revenind la subiect (5G): vor mai trece niste ani pana se va extinde similar cu reteaua 4G.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Eu n-am gasit operatorul pe site-ul mcc-mnc... Ar trebui sa fie?

Client Orange

Tocmai, 2K Telekom nu mai are licentele. Am cautat si Sprint (operator american cumparat de T-Mobile in urma cu 3 ani) si nu mai apare pe site. De aici presupun ca apar doar operatorii activi.

La o cautare pe goagal, am gasit un articol legat de codificatie (22618) si 2K Telekom:

https://madalincristian.ro/orange-are-inca-o-retea-5g-in-romania/

 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da, doar ca nu stiam unde ai gasit referinte cu privire la acel MCC-MNC. L-am cautat si eu pe goagal, dar aparent nu l-am gasit.

Anyway, acum e foarte clar.

Mersi frumos. 😄

Client Orange

catta007
Junior entuziast

Mai misca ceva orange acum la inceput de 2024 cu extinderea??de targu jiu se aude ceva?? v-au loat-o innaince telekom si digi...va miscati cam lent