anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce am 3G in loc de 4G?

Roxy_3
Explorator entuziast
De ce am conexiune 3G in loc sa am 4G? Deși sunt și pe abonament e normal așa?
6 Răspunsuri 6

RafaHelper
#StarMember
Salut @Roxy_3, Ne poti spune ce model de telefon folosești si in ce localitate utilizezi abonamentul?

Vio73
#StarMember
Salutare! Încearcă pe la setari-conexiuni-rețele mobile și vezi să fie pus pe modul automat. Poate, din greșeală este setat pe 3g sau poate ai doar rețea 3g în zona ta. Sigur, poate fi și un telefon doar cu 3g sau pur și simplu e vreo problemă cu rețeaua în zona ta. Sunt doar câteva posibile cauze! Pentru început, dă-i o repornire telefonului și vezi ce face, iar apoi vezi la setările de conexiune ce apare! Baftă!

FaraUnID
Campion certificat
@Roxy_3 Fara sa avem prea multe detalii, nu putem decat sa ne dam cu presupusul. Daca atat telefonul cat si SIM-ul tau sunt 4G, posibile explicatii ar putea fi: 1. Daca telefonul este setat sa aleaga in automat reteaua, in momentul in care apar congestii sau orice alte probleme pe partea de 4G, acesta (n.b. telefonul) comuta in mod automat pe 3G. 2. Daca semnalul 3G este mai puternic intr-o anumita zona in comparatie cu 4G si telefonul selecteaza automat reteaua, va comuta pe 3G din motive evidente. 3. Poate sunt efectuate lucrari in zona ta pe partea de 4G. 4. Posibil sa fie o problema cu telefonul in sine, spre exemplu sa fie setat din greseala pe conexiune 3G. 5. Posibil sa fie o problema cu SIM-ul. Ai discutat la serviciul clienti? Care a fost raspunsul lor?

Romeo_
Senior certificat
Si la mine tot 3G arata pe telefon dar nu ma deranjeaza acest aspect 😉

Roxy_3
Explorator entuziast
In decursul zilei am observat ca am ba 4g , ba 3G. Nu am umblat la setări. La orange am sunat dar pana iau legătura cu un consultant ajung f greu la ei. Și da e ok sa am 4g ca merge netul mai bine pe conexiunea asta decât pe 3G. Am un iPhone 12 mini, folosesc in Iasi. Nu s-a rezolvat problema. La setări e pe modul automat.

FaraUnID
Campion certificat
Ca fapt divers, ieri am avut ceva treaba in Bacau. Desi pe E85 Piatra Neamt - Bacau exista semnal 4G/4G+ (cel putin asa spunea telefonul meu) viteza de acces in internet in reteaua #1 era pur si simplu execrabila. Dpv al valorilor atinse era o viteza de nivel 3G din prima generatie.