anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apel WiFi nefuncțional pe internetul fix de la Orange

Matt
Junior entuziast
Atunci când sunt conectat la rețeaua WiFi de acasă (tot de la Orange prin fibra) doar apelurile efectuate sunt facute prin VoWiFi. Cele primite sunt doar prin VoLTE. Am testat cu 3 telefoane și problema persista pe toate, dar toate 3 funcționează perfect normal pe orice altă rețea WiFi testată. Am crezut că problema e de la router dar acesta a fost schimbat azi (de la HG8247H la HG8257U adică de la internet box 1000 la internet box 1000/v2) dar nimic nu s-a schimbat.
1 Soluţie acceptată‚

Matt
Junior entuziast
Am rezolvat problema apăsând butonul "Restart VoIP" din secțiunea "VoIP Information" a routerului.

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

Ascary
Campion certificat
Salut Matt,sa speram ca unul (sau mai multi) din colegii care are internet fix Orange te va ajuta.

FLo1
#StarMember
Pe Samsung nu am gasit decat optiune de "apel wifi on/off". Nu este nici o diferentiere intre apelurile preluate sau initiate. Iar atat timp cat ai o conexiune de date pe wifi... routerul nu te restrictioneaza cu nimic in privinta apelurilor. Deci setarea e din telefon.

Matt
Junior entuziast
Te asigur că doar pe rețeaua de acasă am problema asta. Sunt perfect de acord că nu are sens sa fie diferențiate dar pe orice altă rețea se comporta normal deci problema este undeva in rețeaua fixa.

FLo1
#StarMember
Personal, cand testam apelul wifi, cu telefonul pus pe mod avion dar wifi-ul activat, telefonul a sunat fara probleme. Deci nu doar pentru apeluri initiate, ci si receptionate.

Vio73
#StarMember
Eu am același Gpon ( cel nou) și nu am întâmpinat probleme pe un Huawei P 30. Nu ai decât să întrebi la Serviciul Clienți și poate primești ajutor specializat. Am net de 300, nu cel de 1000.

Razvan
#StarMember
Sesizare din My Orange la tehnic și să îți reseteze contul de Volte/Vo-wifi, a rămas vreun bug agățat pe acolo. Ai mai testat pe alta rețea, dacă îți funcționează serviciul?

Vio73
#StarMember
E clar că e o problemă din setări sau altceva și te pot ajuta cei de la Tehnic.

mihai_13
Maestru
cu ce telefoane ai facut proba ? - apel Wi-fi si VoLTE NU are nici o treaba cu furnizorul de servicii fixe internet sau modem wifi - apel Wi-fi si VoLTE depinde doar de terminalul gsm pe care il ai - cauta daca telefonul tau este compatibil , ai rubrica in care cauti modelul de telefon https://www.orange.ro/servicii/apel-wifi/# https://www.orange.ro/servicii/apel-4g/

Ascary
Campion certificat
"VoLTE depinde doar de terminalul gsm pe care il ai" (Mihai_13) Esti sigur? 🙂

Matt
Junior entuziast
Am testat cu un S8, A5 si Note 10+ 5G. Puteti sa imi spuneti pana maine ca VoWiFi nu depinde de retea dar realitatea este ca reteaua fixa este singurul parametru care se schimba atunci cand nu merge.

mihai_13
Maestru
Ascary Da foarte sigur - Matt daca cele trei telefoane au soft /firmware orange romania trebuie sa "mearga" si volte si wificall si chiar HD voce , acum normal daca ai probleme cu wifi-ul (intermitente) nu are sa functioneze corect . - iar daca in zona ta nu ai acoperire 4g nu are sa functioneze nici volte . sunt multe "chestii" la mijloc pe care trebuie sa le ei in consideratie .

Ascary
Campion certificat
"VoLTE depinde doar de terminalul gsm pe care il ai" (Mihai_13) "Ascary Da foarte sigur" ____________________________ Nope Mihai :)) VoLTE (HD Voice) este un serviciu (gratuit) oferit de operatorul Orange (in cazul nostru) si functioneaza atata timp cat terminalul este compatibil (VoLTE) si te afli in acoperirea 4G. In 3G nu functioneaza. Asta inseamna ca nu depinde DOAR de terminal :)) depinde si de reteaua operatorului.

Vio73
#StarMember
Eu am avut S8 luat de la Altex și mergeau și Volte și Wowifi pe el!

Ascary
Campion certificat
Vio,S8 dupa update-le la Android 6.0 (Marshmallow) era compatibil VoLTE,nu conteaza de unde l-ai achizitionat.