anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5G în București pe DSS1?

Razvan
#StarMember
De vreo 2 zile, acoperirea 5G pe orașul București a devenit 100%, acest lucru pare a avea legătură directă cu semnal 5G prin DSS1, în banda B1 de 2100 MHz sau DSS în banda B3 de 1800 MHz. Având în vedere că au fost oprite 2 purtătoare (Carrier 2 și 3) pe 3G în Banda 1 (2100 MHz), activat 3G pe B8 (900 MHz) și reducerea vitezei de la 42,4 Mbs la 21,2 Mbs (real 18-19 Mbs), se poate trage concluzia că 5G a fost implementat și în N1 (banda B1). Întrebare pentru tehnicul Orange, în ce bandă s-a mai făcut activarea 5G, după ce în toamnă a fost lansat în N78 (3,4-3,8 GHz)?
6 Răspunsuri 6

Vio73
#StarMember
Foarte bine că se extind și în banda asta. Îi aștept și în Pitești! Probabil că experimentează noi oportunități pe care le au la îndemână prin intermediul spectrului disponibil la acest moment. Din păcate, doar 10 Mhz lățime de bandă nu va însemna foarte mult, dar e un început interesant. E interesant și faptul că încep să migreze o parte din spectrul 3g ( aflat în 2100 Mhz) spre 5g.

FLo1
#StarMember
Eu inca ii astept sa rezolve problemele punctuale de semnal si retea. Pentru ca mai putin ma doare de 5G atat timp cat 2/3/4G nu sunt puse la punct in sensul de "surprize zero". Si oricum, atat timp cat nu ma grabesc spre achizitia unui terminal cu 5G... e ca un abonament de gigabit cand LAN-ul meu e limitat de placa la 100MBps (ca scenariu). 🙂

Jay
Campion certificat
Mi-ar plăcea sa se întâmple lucrurile la fel de repede și pentru un semnal mai bun în toata tara.. cum a fost 5G in Bucuresti..

tomaciprian
Cunoscător
Poate în viitorul apropiat, după terminarea licitațiilor pentru cumpărarea licențelor 5G, Orange va crea un fel de program de testare a acoperirii 5G pentru abonații aflați în orașele unde există această acoperire, oferind provizoriu un smartphone & abonament compatibil 5G. #justsaying 🙂

Razvan
#StarMember
O idee foarte bună, cel mai bun feedback îl obții de la clienți, decât de la vloggeri sau alte persoane din mass-media.

Razvan
#StarMember
Mister rezolvat, extinderea 5G în București, momentan, s-a făcut în banda N1 (2100 MHz, cu 10 MHz, lățime de bandă).