anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nelamurire Transmisii Celulare trimise stirioficiale.ro

FaraUnID
Campion certificat

Tocmai am primit un mesaj de tip Transmisie Celurara (adica mesaj asemena celor trimise prin RO-ALERT) cu sfaturi de prevenire COVID-19. Problema este ca acel mesaj este semnat ca fiind din partea stirioficiale.ro

 

Mizeria aia de site, sitioficiale.ro, este construită de Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență.

 

Programul Code for Romania Task Force este susținut de: ING, Romanian - American Foundation si FUNDATIA VODAFONE !!!!!

 

Conform WHOIS RoTLD domeniu stirioficiale.ro a fost inregistra in data de 12.03.2020

- Nume Deţinător: Asociatia Code for Romania

- Tip Persoana: Organizație Necomercială

- Adresă: Piata Alba Iulia, nr 7, bloc I6, etaj 1, ap 6

- Oraș: Bucuresti

- Județ/Sector/Stat: Sector 3

- Cod Poștal: 031104

- Țara: ROMANIA

- Telefon: +40.740044987

- Email: bogdan.ivanel@code4.ro

 

@Orange Intrebari:

1. Cum a intrat nenea Ivanel in posesia numarului meu de telefon?

2. Cand a obtinut nenea Ivanel acordul meu express pentru a ma bombarda cu mesaje de genul acesta?

3. Cum de utilizeaza infrastructura Orange pentru a trimite mesaje in celula asemeni mesajelor de tip RO-ALERT?

4. De ca subsemnatul este supus unei decizii individiale fara a avea dreptul legal la opozitie?

5. In conformitate cu prevederile legale ce alte mizerii de OGN, Fundatii, SRL si Ivanei pot trimite asemena mesaje, utilizand infrastructura voastra?

 

Multumesc anticipat!

1 Soluţie acceptată‚

Salut! Sistemul Ro-Alert se bazeza pe tehnologia Cell Broadcast, care permite ca antenele de comunicatii mobile din zona selectata sa difuzeze mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile care functioneaza in aria de acoperire a acestora. Numele si numarul de telefon ale utilizatorilor telefoanelor mobile nu sunt necesare. Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta 72/2017, sistemul este implementat cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale si operat de Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta(IGSU) si structurilor operationale subordonate acestuia. Continutul mesajelor este stabilit de structurile IGSU mentionate anterior. Pentru mai multe informatii referitoare la modalitatea de functionare a sistemului RO-Alert si atributiile institutiilor ce il opereaza, se poate consulta pagina oficiala https://ro-alert.ro/.

Vizualizare soluţie în postul original

30 Răspunsuri 30

Jay
Campion certificat
Din ce in ce mai interesant.. starea de urgență pare sa justifice orice..

Ascary
Campion certificat
Nu cred ca ar trebui sa ne sperie acest tip de mesaje. Unora le pot fi chiar utile.

FaraUnID
Campion certificat
Eu nu reusesc sa inteleg cum de un tert sustinut de Fundatia Vodafone, reuseste sa trimita mesaje in celula utilizand reteaua Orange si fara a avea acordul meu in acest sens. Pentru a trimite astfel de mesaje trebuie sa ai acces extrem de adanc in sistem. La nivel teoretic aceste mesaje pot fi trimise de Operator sau RO-ALERT, cu mentiunea ca nici RO-ALERT nu le trimite de capul si cand are el chef.

Ascary
Campion certificat
Nu stiam ca sistemul Ro-Alert tine de operator. Stiam insa ca poate trimite acest tip de mesaje indiferent de retea. Ai vreo captura cu mesajul?

FaraUnID
Campion certificat
Sistemul RO-ALERT in sine este o entItate de sine statatoare si nu este afiliat cu nici un operator telecom. Mesajele trimise de sistemul RO-ALERT sunt sustinute de operatori ca altfel nu ar ajunge la destinatie si nici nu ar puteA fi trimise in zona in care sunt probleme. Este perfect adevarat ca RO-ALERT trimite mesaje indiferent de retea. Este stabilita zona in care se trimit mesajele si toate telefoanele mobile compatibile cu sistemul RO-ALERT aflate in aria cell id / sector id vor primi acele mesaje, indiferent de operator.

Gianni
Cunoscător certificat
Nu cred că au făcut-o de capul lor fără sa știe nimeni. în situația în care suntem, dacă este o știre oficială trebuie să o acceptăm, probabil multora le va fi de folos. Pentru unii sunt enervante, însă altora le-ar putea fi utile. Să fim sănătoși că din acestea vom primi încă destul de multe:))

teacher_
#StarMember
Și eu am primit acel mesaj, prin sistemul Ro-Alert, l-am primit și verbal chiar, adică tipa l-a recitat frumos.. credeam că sistemul Ro-Alert are acces la toate numerele de telefon, până când soția, mama și câțiva vecini mi-au zis că lor nu le-a venit acest tip de mesaj. Sunt curios și eu pe ce bază sunt selectați cei care l-au primit, și cu acordul cui, daca nu au fost toți informați...

FaraUnID
Campion certificat
@Gianni Ma repet: 1. Un tert are acces la infrastructura operatorului de telefoie mobila si trimite mesaje in celula asemenea mesajelor RO-ALERT, fara a avea acordul detinatarilor si fara ca acestia sa-si poate exercita dreptul legal de opozitie si interventia, in acest caz. 2. Operatorul de telefonia mobila a facilitat unui tertz, cu buna stiinta, posibilitatea ca acesta sa trimita mesaje in celula utilizand infrastructura sa. Poate peste 2 - 3 zile primim un mesaj comercial care face referire la, escorte, pariuri sportive etc. Ce ar trebui sa facem "să le acceptăm ca probabil multora le va fi de folos" ????? Despre ce discutam aici?

Razvan
#StarMember
În București, mesajul Ro-alert nu s-a trimis prin rețeaua Orange, doar prin Digi, Telekom și Vodafone.

FaraUnID
Campion certificat
Mesajele RO-ALERT sunt identificate cu RO-ALERT. Cel primit de mine - si din cate vad nu sunt singurul care a primit acel mesaj - este identificat cu stirioficiale.ro

Jay
Campion certificat
Hmm.. nici eu n-am primit niciun mesaj.. dar, am un singur operator.. Orange..

Gianni
Cunoscător certificat
@FaraUnID într-o situație de criză, starea de urgență în care am intrat, mesajele Ro -Alert sunt transmise cu aprobarea operatorilor și nu sunt transmise la toate numerele odată în aceeași zi. Nu știu exact cum fac dar unii pot primi mesajul după 2-3 zile. Un răspuns mult mai precis îl pot da cei de la Orange, cu siguranță ei îți pot oferi mai multe detalii.

Ascary
Campion certificat
Raed Arafat a anuntat in aceasta seara ca astazi au fost trimise mesaje Ro-Alert asa ca nu va panicati. Este o actiune legala de informare a populatiei asupra pandemiei. Nici eu nu am primit mesaj dar asta nu tine de operator. Mesajele Ro-Alert au fost trimise doar in anumite zone ale tarii.

Vio73
#StarMember
Eu am primit. Oricum, din cauză că unii au stat la iarbă verde, vom vedea și noi iarba la TV, în casă, pentru că se restricționează cam total circulația de mâine seară!