anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Valoare euro prepay vs abonament

Viocat
Senior certificat
De ce 1 euro la reincarcare prepay costa 5.98 lei, iar la abonament 1 euro costa 5,02?
1 Soluţie acceptată‚

delfinas
#StarMember
La 1 euro credit prepay se adauga si tva ...

Vizualizare soluţie în postul original

16 Răspunsuri 16

delfinas
#StarMember
La 1 euro credit prepay se adauga si tva ...

teacher_
#StarMember
Salut! Mereu reîncărcarea a avut un preț mai mare din alta sursa. La un moment dat, știu că dacă reîncărcam de pe număr de abonament, euro era aproape la prețul recomandat de BNR...

Viocat
Senior certificat
@delfinas si la abonament valoarea aceea are tva inclus. @teacher valoarea euro este daca incarc din aplicatie unul din numerele mele de prepay

delfinas
#StarMember
Viocat, da, dar, la abonament, TVA ul se adaugă la suma finală. Fa un calcul și ai să vezi că diferența e de cca 19%.

Viocat
Senior certificat
@delfinas verifica in factura ta cat este valoarea unui euro cu tot cu tva. Daca descarci factura primesti pinata luna asta:)

teacher_
#StarMember
Vezi că e vorba și de cursul euro, care poate suferi modificări, de la zi la zi...

Razvan
#StarMember
La prepay, la creditul reîncărcat, plătești suplimentar și tva-ul de 19%. Dacă la abonament, ai negociat un tarif de 5 euro (inclusiv TVA), la prepay la 5 euro credit este nevoie să mai achiți suplimentar încă 19 %. Practic pentru un credit de 5 euro la final vei achita 5,95 euro, cursul este același pentru abonament/prepay la data plății, calculat ca o medie la cursul celor 3 bănci: Brd, BT și Ing. https://www.orange.ro/help/cum-se-calculeaz-cursul-valutar-pentru-facturile-orange-11188

Vio73
#StarMember
La prepay, este prezentat prețul fără TVA, iar la abonamente, au TVA inclus. Cam asta este diferența! Scurt și la obiect!

FLo1
#StarMember
@Viocat: nu e vorba de "abonament de 1€". Pe lângă faptul remarcat de @Vio73 (valoare în € la prepay nu conține TVA, iar valoarea abonamentului în € este cu TVA), poți observa că același curs de 5,02 lei este aplicat și la prepay, dar se adaugă în final TVA. Dacă te vei uita la factura de abonament, cursul este același, dar cu TVA-ul inclus, adică factura de abonament fără TVA are valoare mai mică decât o aritmetică elementară utilizând cursul de schimb afișat. Simplu.

teacher_
#StarMember
Mult prea complicat pentru mine :)) oricum, am înțeles că vor fi niste scumpiri, așa mai discrete, care se vor reflecta și în aceste calcule. 🙂

Costyro1
Junior entuziast
Da este exact cota de TVA 19% la abonament este calculata la sfarsit

FLo1
#StarMember
@teacher_: Profesore, doar nu ești filolog. :)) E matematică elementară combinată cu puțin marketing. Chiar simplu, deloc complicat. LE: Chiar și între angajații Orange mulți sociologi și psihologi gestionează un business tehnic, real, nu de filologi, chiar fără probleme.

Pololică
#StarMember
Foarte pe scurt: -la prepaid, creditul (in euro) este specificat ca fiind fara TVA, deci, la achizitia unei optiuni (sau reincarcare cu euro) se plateste in lei valoarea in euro plus TVA (exemplu: 10 credit, se plateste 10E+TVA19% = 11.90E. Pretul in lei este (azi, 03.01.2022) de 4.95 lei pentru 1E. In lei vei plati 11.90E x 4.95 lei = 58.90 lei (sau 5.89 lei pentru fiecare euro-credit incarcat) -la aboanment, suma de plata are TVA inclus, deci ce vezi, aia platesti (exemplu: 10E abonament, va insemna 50.20 lei platiti la cursul agreat de Orange, nu BNR)

FLo1
#StarMember
@Pololica: Logica pentru prepay este corectă, dar cursul este tot cel utilizat de Orange, nu cel de BNR, adică 5,02 (nu 4,95). Actualmente, azi 03.01.2022 pentru opțiunea de 10 euro plătești cu TVA 11,9 euro (așa cum ai menționat), adică 11,9E x 5,0226 lei = 59,76894 ~ 59,77 lei. (q.e.d.). Simplu.