anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Stupefacție maximă!

Neaplicabil
Salutare! Am revenit în comunitate întrucât am citit un topic care m-a tulburat teribil! Nu știu cine este concitadinul meu, băcăuanul Elvis Chiriac, cel care a relatat că un angajat al Orange Shop Bacău i-a furat practic numărul de telefon și a încheiat abonament pe acest număr de telefon unui străin infractor practic. Ideea e că, de curând, am revenit după mai bine de 6 ani și jumătate în rețeaua Vodafone în rețeaua Orange prin portare, iar portarea am efectuat-o taman la magazinul Orange Shop Bacău de pe Nicolae Bălcescu nr.1 Bacău, magazinul l-a care a pățit-o concitadinul meu! A rezolvat, într-un final? Și-a putut recupera numărul de telefon sau departamentul antifraudă al Orange România practic nu există? Cum să îl tot paseze de la Serviciul Clienți la Orange Shop Nicolae Bălcescu Nr.1 Bacău și viceversa? Încep să mă întreb tot mai serios în ce rețea am putut să mă portez, poate rămân și eu fără numărul meu de telefon...ar trebui oare să îmi iau zborul mâine înapoi la Vodafone? Ce rețea e asta? Am crezut că Orange e o rețea serioasă, profesionistă! Dețin cererea de portare, cartela înregistrată cu CNP-ul și adresa, cont My Orange, cont și card Orange Money, nici măcar eu nu aș putea demonstra că numărul îmi aparține? Rog păreri!
18 Răspunsuri 18

Vio73
#StarMember
Datele personale le au toate companiile de la care primești sau ai primit servicii și întotdeauna pot exista astfel de situații. E bine să fim rezervați și să considerăm un caz izolat, iar că pădure fără uscături, nu prea există, exact cum spunea colega Jay!

ClaudiuP_1
Explorator entuziast
Exact cum a spus si Jay, cand cumperi o cartela Prepay la noi nu esti legitimat. Sunt alte tari care nu permit achizitionarea de cartele Prepay (si aici vei zice ca iti incalca cumva dreptul de a fi anonim etc. ). Totusi la prima interactiune cu Orange Romania ti se vor lua datele tocmai pentru a asocia acea cartela Prepay unei persoane fizice (la cerere de inlocuire sau de contractare de abonament). Recuperarea numarului Prepay se face dupa un protocol standard (esti intrebat de credit, de numere frecvent apelate etc), totul depinde de protocolul intern. Insa sa stii ca toate firmele telecom au avut cazuri de genul asta in istoria lor.

Neaplicabil
@Vio73 Aici te contrazic total! Nu poate fi vorba de vreo excepție și să ne rugăm să nu se mai întâmple în viitor, angajatul a știut prea bine ce face, tocmai pentru că sistemul și politica defectuoasă a Orange România i-au permit acest lucru! Cât timp se vor mai tot considera dumnezei toți acești angajați din magazine și francize, pe care chiar mâine posibil să îi vezi că au demisionat de la magazinul Orange din municipiul cutare, și-au deschis aprozar și vând acolo zarzavat? Orice pițipoancă grețoasă de la orice franciză te poate lăsa oricând, cel puțin temporar fără numărul tău de telefon, oricât de înregistrat, de bine securizat ar fi pe serverele Orange România și cu multiple servicii active și bine puse la punct, degeaba compania e teoretic onestă, ea lucrează cu angajați umani! Tipul din celălalt topic și-a cumpărat un pachet sigilat cu număr și a zis gata, am cartelă! Câți se portează sau revin în rețea cu numerele native Orange tot prin portare? Câți acceptă sau găsesc util să își dea buletinul în magazin să le fie introduse datele în sistem, câți consideră că ar fi bine și util să folosească Orange Money? Hoțul știa pe cine apela tipul păgubit? Data activării numărului? Atunci, ce întrebări i s-or fi pus? Sau niciuna? Primul venit, primul servit? Păgubitul a spus că avea cartela din Octombrie 2017 parcă, cred că nici nu o schimbase fizic vreodată! Mai mult, poate că îl folosea și pentru securitatea în doi pași în multiple conturi sau pentru diverse plăți! Așadar, teoretic, nu prea își putea dovedi identitatea, cu toate abonamentele soției. Dar hoțul a putut dovedi cu ceva? Nici SIM-ul fizic nu l-a putut prezenta, firește! Cu ce era hoțul mai legitim aici? Orange România a comis-o grav, asta e clar! Grav pentru că refuză să ia atitudine și să facă curățenie în acel caz! Părerea mea: dintre doi clienți teoretic ilegitimi, unul dintre ei tot este puțin mai legitim decât celălalt! Că, mai catolică decât Papa se pretinde a fi doar Orange România...te îndrumă spre Poliție...ce să reclami acolo? Că ți s-a furat ceva virtual, adică un număr de telefon care "zace" taman pe plaja de numere informatizată (tot virtuală și ea) deținută tot de către ea însăși pe serverele ei, în speță proprietara Orange România??? Să fim serioși! Termenii și Condițiile de utilizare a serviciilor preplătite despre ce au vorbit dintotdeauna? Despre obligații și DREPTURI! Apropos, la momentul ăsta îi cunosc pe absolut toți angajații din magazinul acela și știu ce caractere au, unii dintre ei! Ca și client Orange, firește!

Cosmin231
Începător

Am patit- o chiar eu!! Azi mi am dat seama că cineva mi a furat efectiv numărul! Am sunat la numărul meu și mi a răspuns un tip că mă anunțat că el a cumpărat numărul de pe olx cu 500 euro!! Cartela e la mine, perioada de gratie până în mai 2024, ultima încărcare iunie 28 2023!! Am contactat Orange, le am trimis probe pe email, l am trimis pe fratele meu la Orange, nu au vrut să îl ia în considerare pentru că nu avea fizic cartela la el, eu locuind in state!! Am intrat aici sa vad daca a mai plătit cineva!! Menționez că numărul era număr de aur( așa mi a spus persoana cu care am vorbit când am sunat pe numărul meu) Mi sa spus de la Orange că numărul prepay ce l am avut sa schimbat în abonament in unitatea Orange din mall Vitan București!! Daca știe cineva cum sa rezolvat in alte cazuri, scrie-ti aici!! Mersi mult!!