anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel Carrier Settings

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Hello,

Se pare ca, la fel ca in cazul iPhone-urilor (https://support.apple.com/en-us/HT201270), Orange foloseste (sau ar trebui sa foloseasca) Carrier Settings pe Pixel.

Ce contine acel Carrier Settings din Setttings > Network & Internet > SIMs > Carrier Settings Version (in cazul asta, versiunea este 22610-40000000685.54 2022-06-10)?

Prima si ultima parte par sa fie data update-ului. Partea din mijloc pare sa fie versiunea.
Bun, dar ce contine efectiv? Pentru ca, din cate am inteles eu, operatorul este cel care poate sa push-eze setari de VoWIFI sau 5G, prin intermediul acelui update. Ma rog, pentru 5G, ai nevoie si de bifa pe cont, abonament, si alte alea. Dar ideea e ca are posibilitatea sa trimita setari pentru serviciile astea over-the-air.

Mai multe detalii aici: https://9to5google.com/2021/12/23/pixel-6-connectivity-fix-testing/

"Carrier settings updates let your carrier provider update carrier network and related settings to improve cellular network connectivity and performance. Carrier settings updates can also add support for new features like 5G or Wi-Fi Calling."

Pe romaneste:
"Actualizarile de Setari Operator ofera operatorului posibilitatea sa actualizeze setarile de retea pentru a imbunatati conectivitatea retelei si performanta. Actualizarile de Setarile Operator pot, de asemenea, adauga suport pentru facilitati cum ar fi 5G si Wi-Fi Calling (Apel Wi-Fi)."

Deci...cum e treaba? Se poate face ceva sau nu? Ce e cu versiunea aia? Ce setari contine? Ce se poate adauga? Si cand?

Setarile de genul asta nu sunt ceva nou la Orange. Tin minte ca se foloseau de foarte mult timp. Pe iPhone-uri inca se folosesc. Si cred ca si pe anumite modele de Android.
5G-ul nu ma intereseaza prea tare in momentul asta. Plus ca nu am conditii pentru asa ceva (semnal in special, si abonament dedicat). Dar ceea ce mi-ar prinde tare bine, din cauza senalului de aici, ar fi Apelul WiFi, si eventual si VoLTE, daca tot suntem la capitolul asta.

As aprecia un raspuns de la Tehnic in sensul asta.
Client Orange
26 Răspunsuri 26

Anonim
Neaplicabil
Este o certificare in stilul Apple. Setarile fac referire la componentele de acces la servicii precum VoLTE, VoWiFi, acces 4G/5G si alte detalii minore. Daca Google nu colaboreaza cu operatorii de la noi nu o sa vezi aceste functionalitati disponibile sau, in functie de caz, vor functiona doar unele, de exemplu lipsa toggle 5G. La iPhone evident ca exista carrier updates si uneori chiar poti primi o notificare push prin care iti cere sa actualizezi asta, la Android nu prea (evident excludem Pixel care se vrea a fi un iPhone cu Android). Toate setarile acestea sunt incluse deja in sistemul de operare, iar din cand in cand se actualizeaza la update-urile lunare cum sunt cele de la Samsung care au si cea mai stransa colaborare cu operatorii, inclusiv la noi.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Bun, bun. Dar setarile alea sunt ale operatorului, nu? Vrei sa-mi spui ca Google nu ii da voie operatorului sa-si puna ce setari vor? Adica...pot sa trimita setarile (pentru ca e clar ca sunt deja), dar fara VoLTE si VoWIFI? De ce? Costa in plus?! Nu inteleg... Si ma indoiesc ca ar putea sa coste mai mult decat ar cere Apple. Nu stiu, toata chestia asta cu Pixel-urile mi se pare o mare bataie de joc. Si nu stiu din partea cui. Dar ce stiu e ca ne afecteaza pe toti.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil
Pai operatorul trimite setarile catre Google si ei decid ce implementeaza si unde... in functie de bani, iti dai seama. Totul se rezuma la bani. :) Bataia de joc vine de la Google ca vor sa segmenteze si ei cumva piata asta... De curiozitate, pe telefonul ala merge VoLTE? Dar butonul 5G exista?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
VoLTE nu merge. Nici VoWIFI. Asta incercam sa inteleg. De ce anume nu merg, si de ce nu se trimit setarile care ar putea sa le faca sa mearga, de catre Orange. 5G e disponibil doar ca Preferred Network Type. Dar la mine e trecut manual pe LTE pentru ca oricum nu am abonament 5G si acoperire 5G in zona. Deci n-are rost sa incerce sa se conecteze la o retea 5G.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
Exact ce banuiam. 🙂

Anonim
Neaplicabil
Stați un pic să mă dumiresc și eu... deci pentru un iPhone care suportă 5G trebuie să-ți bagi tu capul sub capotă cât timp ai un abonament 5G și Orange a activat ceea ce trebuie în contul tău de client?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Nu! Tocmai asta incerc si eu sa inteleg. De ce pentru Pixel-uri, trebuie root, modificat, umblat...? Ce nu-i convine Google-ului? La iPhone, doar semnal sa ai, abonament cu 5G (optiunea activata pe cont) si binenteles suport hardware pentru 5G. Dar nu, nu trebuie sa-ti bagi tu capul sub capota :))
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
@arsradu mulțumesc, atunci pot să dorm liniștit...

todoca_serban
Junior

Salutare, am observat din poza trimisa de tine ca nu ai semnul exclamarii langa semnal, la mine e, ai idee de ce anume? Ma poti lamuri? Mersi

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, nu ai date mobile.

Verifica sa fie optiunea activa, APN corect (ar trebui sa fie, ca se seteaza automat) si sa fie totul platit la zi (factura/optiune de net daca esti pe prepaid etc). Cu alte cuvinte, sa nu-ti fie limitate serviciile in vreun fel.

Client Orange

Daca activezi datele mobile dispare, la tine am vazut ca nu aparea LTE, la tine am vazut ca nu aveai semnul exclamarii, iti apare daca opresti datele mobile?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, si la mine e la fel.

LTE apare cand ai wifi oprit si date mobile pornite. Daca ai wifi pornit, nu mai apare LTE. Daca nu ai date mobile, apare semnul exclamarii la semnal.

Client Orange

todoca_serban
Junior

Mersi pentru raspunsuri.

Someone1
Începător

Buna ziua, 

Am telefonul asta (Pixel6) din decembrie 2021 si evident ca am întâmpinat aceleași probleme.

Daca la un moment dat se întrezărea o raza de speranta, acum vad ca a murit de tot.

Nu ma interesează 5G, ci doar Volte si restul si nu inteleg ce trebuie facut ca sa beneficiez de ele.....