anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Opțiune prepay 12 euro valabilă 21 de zile!

Razvan
#StarMember

După modelul de business Vodafone, Orange reduce valabilitatea extraopțiunii prepay 12 euro cu roaming la 21 de zile, începând cu 9 februarie.

Mai este rentabil să stai la prepay, având în vedere trendul de scădere a valabilității extraoptiunilor?

 

20 Răspunsuri 20

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Probabil ca sunt niste costuri pentru acele servicii pe care nu le (mai) pot sustine. Si atunci, fie maresc pretul optiunii, fie scad valabilitatea.

Din punctul meu de vedere ca si utilizator prepay, da, este in continuare mai rentabil un prepay decat un abonament. Iar daca serviciile Orange pentru roaming sunt cum sunt, Vodafone inca ofera 2 saptamani de roaming SEE la 4 euro.

Client Orange

Atât timp cât pentru Orange cea mai ieftină extra-opțiune pentru ”excursioniștii” din SEE este opțiunea de 12euro .... este jenant. Am mai scris-o pe 'nșpe topicuri și o repet. Am solicitat DIVERSITATE (că-i la modă în Comunitate) dar răspunsul a fost: IGNORE. Deci eu pentru 3-4-7-10 zile de ”plimbare” prin SEE ”suport” această buzunărire care o mai treceam cu vederea la 10 euro (deveniți subit 12 euro). Acum, pentru a nu egala opțiunea de 16 euro ... au scăzut perioada. Dar cu tariful? Cu tariful ce facem..... domn'le?🤔

Vodafone (așa cum zici Radule), de ani de zile oferă opțiunea de SEE cu 4 euro, și chiar mai multe alternative ”low-cost” cu resurse în SEE. Orange cel mare... intră la categoria mult dorită de el: trufandale.

Ii stii pe Lycamobile? Daca ii stii, inseamna ca stii ca erau singurii care ofereau tarife rezonabile pentru cei care plecau prin Europa. Pana anul trecut (cred ca perioada asta) ofereau acces la roaming la toate optiunile lor, inclusiv la cea de 3E (chiar si pentru planul anual cu reducere de 30% daca il luai "dintr-o bucata"), apoi au ridicat stacheta la 6E (de fapt, la 3E nu mai ofereau acces la roaming, ci doar de la 6E in sus). Arunca un ochi la ei pe site. Eu m-am inchinat cu stanga la oferta actuala. Sper sa fie o greseala la scrierea pe site: au doua optiunie (6E si 8E) cu acces la roaming fara resurse si una de 20E cu acces si cu resurse.

@Pololică: Îi știu. Nu prea mi-au plăcut că s-au ”combinat” cu Telekomul la nivel  de RO. Am avut o perioadă un Lyca, dar am renunțat la el. Oricând mai este loc de un al patrulea în echipă (pe lângă ORO, VF, Digi). 

Mai sunt si benefito mobile (tot virtuali pe reteaua Telekom) si sunt "ciudatii" pietei: consum doar prin credit si doar in lei (in functie de cumparaturi si magazine, primesti credit pe care il consumi pentru minute/sms/net).

PS: nu as avea o problema cu reteaua folosita. Ca si tine, daca imi functioneaza cand am nevoie, la un nivel decent si la tarife de bun simt, nu cred ca ar vedea reprosuri de la mine.

@Pololică: Oricum eu nu am probleme în a utiliza resurse. Trăiască VoIP și VoWiFI. Singura problemă o am în a fi ”apelat” în roaming. Dar s-ar putea ca la viitoarea ”escapadă” să încarc doar credit cât să am roaming activat, fără resurse, iar creditul îl voi folosi în țară, ulterior. Mai analizez. 

Pololică
#StarMember

Daca am inteles bine, cele 21 de zile (3 saptamani) de valabilitate se refera doar la prima activare, pentru REactivari succesive se mentine valabilitatea de 4 saptamani (28/30 de zile).

Legat de rentabilitatea prepay: avem precedentul Digi. Pentru 2E poti alege valabilitate pentru o luna sau valabilitate pentru 3 luni, DAR nu ai VoLTE sau VoWiFi la cartela (indiferent de optiunea aleasa) si roaming*.

Totusi, daca ai sesizat trendul, optiunile de reincarcare cu roaming au trecut de la 8E la 10E si, in final, la 12E credit (ca optiuni minime). Acum se umbla la valabilitate. Nu stiu daca are legatura, dar un concediu afara nu cred ca merg asa multi mai mult de 2 saptamani, in special in SEE. Poate de aici sa fie reducerea..., dar tot nu vad logica, intrucat, la intoarcere, vei consuma din resursele nationale ramase.

*roamingul la cartela era pana in vara anului trecut restrictionat, fiind exclusiv pentru abonamente. Nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp intrucat la abonamente s-a trecut de la roaming taxat la RLAH (cantitate inclusa, apoi contra cost).

@Pololică: La Digi prepay .... nimic nou. Aceiași restricție, adică doar abonamente și nu cu resurse incluse în roaming.

La restul.... personal nu am nevoie de o opțiune de 12euro (chiar și de 30 de zile) pentru 7zile de roaming, chiar dacă mă întorc în țară. Adică e ca și închirierea unui Ferrari pentru o lună, doar ca să testezi acei câțiva zeci de kilometri de autostradă. Pardoooonn????  

Nici eu nu ies mai mult de 8 zile (de obicei duminica-sambata, sa fiu "contra vantului"), dar tare imi e ca se anunta niste ciudatenii pentru consumatorii "standard" ("consumator standard" = daca am sute de gigalai pentru care platesc, de ce sa pornesc WiFi-ul, pe care tot il platesc. Mai bine sa ingenunchez reteaua mobila si sa ma plang ca nu am viteza...).

delfinas
#StarMember

Si la  optiunea de 6 euro s-a micsorat perioada, e de 28 de zile, fata de celelalte, care sunt de 30 de zile.

@Pololică: Uite paradisul concurenței ce ofertă are în roaming, timp în care Orange consideră că cea mai EXTRA pe care o flutură este la 12 euroi. Trist. Dar o opțiune la 7-10-14 zile de ce nu se poate? Aloooo!!! Oare doar ne aflăm în treabă ”aicilea”?

FLo1_0-1674811347853.png

 

 

Cum era vorba aia: asteptam provincia?

La abonament, majorarea au făcut-o pe șest, aici mai transparent și cu informare prin sms.