anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cumparare de valabilitate cartela prepay care nu se afla intr-un telefon

Solange
Junior entuziast
Sunt interesat sa cumpar valabilitate lunara la pretul de 2 EUR.
Am gasit ca acest lucru se poate face sunand la *100#.
Cartela in discutie se afla insa intr-o centrala de alarma si nu pot suna de pe ea acolo unde se afla.
Am cautat si alte modalitati de a cumpara valabilitate,din contul meu in web browser sau in aplicatia My Orange, nu am gasit.
Exista vreo posibilitate de a cumpara valabilitate pentru o cartela prepay daca acesta nu se afla intr-un telefon ?
Stiu ca as putea scoate cartela si sa o pun in telefon, insa este deranj sa o scot lunar si sa o pun la loc... accesul la ea nu este tocmai facil deci aceasta nu ar fi o solutie pentru mine.
1 Soluţie acceptată‚

Solange
Junior entuziast

Dupa 9 zile a raspuns si client service Orange. Uitasem deja ceva am intrebat.
Exista posibilitatea cumpararii de valabilitate din contul My Orange,
Din pacate locul de unde se poate face acest lucru este ascuns atat de bine in meniu si intr-un loc atat de contraintuitiv incat nu am fost in stare sa descopar si singur. Bine macar ca se poate.

 

Copy paste din raspunsul primit de la ei:

"Pentru a cumpara perioada de activitate, aveti posibilitatea sa selectati aceasta optiune si din contul My Orange – Tarife si optiuni – bifati “Alte optiuni” – selectati “Cumpara perioada de activitate”.

Optiunea va ofera 30 de zile perioada de activitate si se va retrage suma de 2.38 euro (TVA inclus).

Ne cerem scuze pentru timpul indelungat de asteptare, insa in acest moment avem un numar mai mare de solicitari pe care le tratam in ordinea intrarii acestora.

Daca aveti nevoie de asistenta va stam la dispozitie cu informatii suplimentare sau suport si prin intermediul chatului.

In urma raspunsului de mai sus este posibil sa fiti invitat sa participati la un sondaj de opinie referitor la maniera in care eu am tratat solicitarea dumneavoastra. In speranta ca acest raspuns ajuta la clarificarea situatie, ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciul Clienti Orange la numarul 300 respectiv 0374300300 daca sunteti in roaming"

 

Consider asta ca fiind solutie la raspunsul meu

Vizualizare soluţie în postul original

19 Răspunsuri 19

mihai_13
Maestru
- cred ca numai cu un abonament poti rezolva "tevatura" asta... - eu am la sevici un nr sim orange care se afla in incinta sever IT (nu stiu exact cum functioneaza ) acel sim imi da mie in diispecerat alarma de efractie si alarma de temperatura ridicata in camera severe - etc - dar stiu sigur ca simul este pe un abonament "special' - incearca sa ei legatura cu un operator Orange "destept" care sa-ti dea o solutie pentru acel sim ( vezi daca poti accede la un abonement de tipul prezentat de mine)

Solange
Junior entuziast
Merci. Daca trec pe abonament desigur ca se rezolva, nu se mai pune problema cumpararii de valabilitate. Eu insa nu am nevoie de abonament, la ce am eu nevoie prepay este mai rentabil. Cumparand valabiliate cu 2 eur/luna ma costa 24 de euro pe an si nu cred ca un abonament, fie el si special poate intra sub acest pret. Numai sa ii pot cumpara valabiliate altfel decat fiind intr-un telefon La fel si la mine, cartela transmite un SMS in caz de efractie ori pana de curent. Adica trimite maxim 10 SMS pe an.

mihai_13
Maestru
da inteleg - dar nu cred ca este un abonament "scump" - nu are date si nici minute ... pacat ca sunt in concediu si nu pot sa vorbesc cu responsabilul cu abonamentele Orange sa-l intreb cat costa abonamentul ala special .... tu incearca sa vorbesti la Orange sa vezi ce oferta are - poate este rentabila.

Solange
Junior entuziast
Eventual am sa pun si aceasta intrebare. Pe de alta parte am si varianta prepay Vodafone care ofera valabilitate 12 luni cu doar 10 euro si platibil toti odata iar acesta operatiune se poate face din My Vodafone. Asa as avea treaba doar o data pe an. Greu de crezut ca Orange poate oferi un abonament cu sub 1 eur pe luna ...dar ca sa fiu impacat am sa intreb

Pololică
#StarMember
In urma cu vreo 6-7 ani am avut (atat pe vodafone, cat si pe Orange), doua SIM-uri puse in cate un sistem de alarma. Preturile erau de 1E fiecare plus consumurile. Evident, erau abonamente pe firma. Costurile nu tin minte sa fi depasit 10 lei (la costurile de atunci de conversie valutara), inclusiv acel euro lunar. PS: am folosit atat Orange, cat si Vodafone intrucat erau doua locatii in care Vodafone nu avea semnal si o parte din firma avea abonamente Orange (Ardealul era pe Vodafone, noi, Muntenia, eram pe Orange), tocmai pentru a beneficia de anumite avantaje pentru abonamentele pentru alarme. Nu stiu daca se mai ofera acum abonamentele de tipul ala (doar acces la retea plus consumul de net/sms) si la ce pret. Stiu ca erau interogari periodice (prin internet) ale centralelor, dar consumul era infim (parca vreo 20-30MB pe luna de fiecare). Sa nu uit: cartelele respective erau limitate la reteaua 2G si functioneau doar in aparatele declarate (nu stiu exact contractele intrucat le-am gasit deja activate) si nici acces la contractele de serivicii (Orange si Vodafone) nu aveam. Stiu doar din ce-mi spuneau cei de la securitate (ca la montaj se dadeau seriile IMEI ale aparatelor si faceau activarea pe baza lor in centrala operatorului, ceva similar cu routerele cu cartele SIM). Totusi, s-ar putea sa ai varianta de number share (daca este disponibila pentru treaba asta). Incearca sa afli informatii.

Solange
Junior entuziast
Bine de stiut, multumesc

Pololică
#StarMember
Daca esti abonat si merge sa faci number sharing, vei plati 2E lunar (TVA inclus) si, parca, ai 10GB limita de net si voce si sms nelimitat.

Solange
Junior entuziast
Nu cred ca merge number sharing. Scrie ca aceasta optiune este pentru smartwatch, tableta sau al doilea telefon. Si ca imperecherea dintre deviceul ce contine cartela cu abonament si cel ce contine shared number se realizeaza pe bluetooh. Ceea ce centrala mea de alarma nu stie sa faca din pacate. Mai am si intrebarea: dintr-un My Orange ce are un numar cu abonament pot cumpara valabilitate pentru o cartela prepay ? Contul meu are doar numere cu prepay si ma gandesc ca mai apare si optiunea asta la abonament, nu am vazut cum arata un My Orange la abonament si care sunt diferentele, daca sunt

FLo1
#StarMember
@ Solange: Să le luăm pe rând, eu deschizând multe topicuri pe tema aceasta, dar răspunsurile nu au fost nicicând cele mai favorabile. 1. Perioadă activă: aș fi vrut și eu, dar la Orange e o poveste gen "nu ne pasă" despre acest aspect. Vodafone și Telekom sunt mai ok la perioadă /tarif aferent extinderii valabilității. Negativ: toate se fac din meniul *100#, deci de pe telefon. 2. Nu poți configura planuri tarifare pe un cont de prepay de pe abonament sau fără să încarci prepayul, ceea ce iar nu îți prea convine. 3.Întrucât cade varianta abonament pt SIMul din alarmă, pe prepay îți pot recomanda să încerci varianta cu resurse în rețea la 1€/15 zile, adică 2€/lună. O activezi cu reînnoire automată de pe un abonament și nu-i mai ai grija. Condiție: SMS-ul de alarmare să fie transmis la un număr din rețea. Opțiunea nu are resurse naționale. Mai detaliat.... variante cu alarmare prin servicii de date cu aplicații aferente, nu GSM. Succes.

Solange
Junior entuziast
Merci. Pana la urma in acest caz cea mai avantajoasa solutie ramane Vodafone, 10 eur pe an plus consum, iar cumpararea de valabilitate se poate face si din My Vodafone. Merci inca o data

FLo1
#StarMember
@Solange: Și eu aș fi dorit mai multă implicare de la cei de la Orange în privința "valabilității", însă ei preferă a te face dependent de activări frecvente prin reîncărcare/activare opțiuni, iar aceasta poate fi deranjant în unele situații. Eu într-o situație similară am preferat varianta cu date mobile de la DIGI: Cu credit pe SIM activez opțiune cu date mobile și alte resurse majoritar în rețea pentru 2€ la 3 luni, cu reactivarea automată la expirare.

Solange
Junior entuziast
Am luat in calcul si Digi, dar comunicatorul din centrala e 2G, nu merge cu cartela Digi

FLo1
#StarMember
Atunci nu e ok. Da, cei de la Digi au doar 3G-4G și nu au avut 2G.

Solange
Junior entuziast
Preferam Orange, chiar daca la 2 EUR / luna este mai mult decat dublu la pret fata de Vodafone cu cei 10 EUR/an. Numai sa se fi putut cumpara valabilitate altef decat doar de pe telefon. Dar daca ei nu vor , nu vor. Asta e.