anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Achitare optiune cu credit existent

TicuCelAlb
Junior entuziast

Dacă incarc contul prepay cu 8 euro, pot folosi acest credit de 8 euro sa plătesc o opțiune de 5 sau 6 euro? Dacă da, ce se întâmplă cu diferența de 2-3 euro din cont? Expira sau rămâne acolo in mod nedefinit?

Ideea ar fi să am ceva credit in cont pentru a-mi mentine activat roamingul. Mulțumesc. 

 

20 Răspunsuri 20

MCostel
Explorator

arsradu
#StarMember

Salut,

Vezi ca pentru Roaming, ai nevoie de optiune de minim 12 euro (cel putin pentru SEE).

Deci, cu toate ca poti incarca cu 8 euro, si activa o optiune de 5/6 Euro, ea nu iti va oferi resurse de roaming. Diferenta de 2-3 Euro rezultata in urma activarii optiunii, ramane pe cont.

Pentru activarea optiunii, ai mai multe variante:

  1. de la *100#
  2. din aplicatia My Orange > Altele > Optiuni > Alege optiunea pe care o vrei.
Client Orange

Eu știam că se poate folosi și creditul de pe cartela însă vei pierde beneficiile naționale.

https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-am-acces-la-serviciul-roaming-pe-cartela-mea-prepay-7448

Asa e. Se poate activa roaming-ul si de pe credit. Dar nu e deloc rentabil, si in cazul asta nu are niciun rost activarea unei optiuni de 5/6 euro cu resurse nationale. 

Client Orange

Scopul e sa am roaming activat în perioada de gratie a SIM ca să pot primi eventuale mesaje SMS în afara României (de la companiile aeriene de exemplu). 

Opțiunea de 5/6 euro este pentru a fi folosita în România. Dar odată ce ma aflu în afara României vreau sa fiu în stare sa primesc SMS-uri pe numărul de prepay.

Cam asta ar fi intenția mea. 

Pentru a putea folosi din acel credit….el trebuie sa fie in perioada activa, nu in perioada de gratie.

Adica da, se poate ceea ce vrei tu, cu optiune nationala cat esti in RO si credit cand vrei sa pleci, dar conditia este ca acel credit sa fie activ. Nu stiu daca poti sa intri in roaming cu credit iesit din perioada de valabilitate, sau cu SIM-ul in perioada de gratie. Nu cred ca merge. Dar e adevarat ca nu am incercat. Deci…eventual, poti incerca, si cu ocazia asta ne spui si noua. In cel mai rau caz, faci rost de un hotspot WiFi, intri in My Orange si pui credit, sau activezi o optiune cu roaming.

Oricum, de activat se poate activa o optiune nationala pe baza creditului de pe cont.

Client Orange

Din experienta proprie, am observat ca având  euro credit inactiv o perioada îndelungată (probabil 2 ani) și în acest timp având roaming rămas activ în urma unor opțiuni cu roaming care au expirat, telefonul meu în perioada de gratie (deci nu în perioada activa) era capabil sa primească SMS. 

Când am fost în Gibraltar în urma cu doua luni într-o excursie de câteva ore, creditul s-a epuizat (la ora respectiva aveam o opțiune de 12 euro cu roaming in SEE, dar Gibraltar ne fiind în UE opțiunea nu funcționa- de fapt era instabila în funcție de ce poziție aveai pe stânca lor și la ce distanta erai de Spania).

Ramanad fără credit , dupa ce a expirat opțiunea de 12 euro, mi-a fost dezactivat automat și roamingul. Am reactivat roamingul de curand cu o opțiune World Data 1, iar acum roamingul e activ iar opțiunea WD1 pe cale de expirare.

În iunie o sa vin în România și o sa-mi iau o opțiune de 5/6 euro, de aceea, sper eu, alimentând contul cu 8 euro, voi menține roamingul activ și voi putea activa din cei 8 euro și opțiunea de 5/6  euro pentru România. Oricum totul se învârte în jur de 50 lei deci nu e o chestiune de bani ci de principiu și de a înțelege cum are Orange chestiile astea setate/organizate în sistemul lor pentru ca instrutiunile/tutorialele lor nu sunt clare pentru mine sau nu acoperă scenariul care ma interesează. 

Mulțumesc pentru sugestii.

 

Când ai menționat WD1... am înțeles că nu interesează ”roaming SEE”. Pe credit în non-SEE nu recomand utilizare ”date mobile”. Roaming activat pentru recepție SMS... e altceva. Și în funcție de cât timp vei sta prin România și vei utiliza telefonul în România, vei ajunge ca nici WD1 să nu te mai ajute, din cauza restricțiilor de utilizare rezonabilă a resurselor în roaming aplicabil numerelor din SEE (inclusiv România).

Așadar, îți recomand să activezi opțiunea de 5euro dacă stai aproape o lună în România și apoi să activezi roamingul cu WD1 la plecare, iar dacă expiră  WD1, să utilizezi credit pentru reactivare roaming. Alte alternative nu vei găsi, dar poți încerca pe termen lung un număr local din Gibraltar. Nu poate fi prea costisitor și cu siguranță mult mai convenabil.

TicuCelAlb
Junior entuziast

Gibraltarul nu ma interesează în nici un fel, a fost o vizita scurta. Doar ca ei mi-au dat peste cap creditul. 

Încă nu mi-e clar dacă romingul SEE și non -SEE sunt diferite. O sa ma lămuresc probabil în timp ce voi voiaja

Mulțumesc pentru răspunsuri.

Am înțeles. Depinde ce roaming ai activat: "roamingul SEE" va fi activ și operaționsl doar în țările din spațiul SEE, iar "roaming all world" va fi activat și operațional în toate țările. 

O întrebare suplimentara ar fi dacă opțiunile de 5/6 euro de la *100# și cele de 5/6 euro din myOrange sunt identice. La *100# opțiunile apar ca opțiuni cu minute (au și internet inclus?).

De asemenea dacă amândouă modurile (*100# și online) permit achitarea costului pentru opțiunile de 5/6 euro din creditul existent.

Am pus deja 8 euro în cont dar mai  aștept încă o lună pentru a adăuga opțiunea de 5/6 euro ca să ma țină pe perioada folosirii telefonului în România.

Mulțumesc. 

 

Salut. Raspunsul este Da, la ambele intrebari. Se pot activa optiuni cu minute (da, si cu net), atat din My Orange cat si din meniul Self Care (*100#). 
Ai aici mai multe detalii referitoare la optiunile Prepay. 

Client Orange

Nu sunt identice.

La activarea din my Orange primești un bonus suplimentar de net.

Oferta este valabilă doar la activarea din contul my Orange.

Din credit existent se pot activa opțiunile 5/6euro, atât din MyOrange cât și din SelfCare *100# însă cu deosebirea că la activarea din MyOrange vei primi și bonificația de 150/160GB net național. Detalii regăsești aici, în descrierea opțiunilor respective. Numai bine.