anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum curăț camera la un Huawei y7 2019?

Sorin_11
Junior entuziast
Am un Huawei y7 2019 a cărui cameră din față e plină de praf iar când fac poze acestea sunt neclare. Cum aș putea să o curăț fără să fie afectate performanța acesteia sau integritatea telefonului?
1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Nu este recomandat sa faci tu aceasta operatie. Telefonul este în garanție și trebuie să-l trimiți în service. Dacă e luat de la Orange, ai două posibilități: 1. Te duci cu el și actele acestuia într-un Shop și explici stuația; 2. Intri în My Orange și urmezi pașii corespunzători: https://www.orange.ro/myaccount/phone-service/index Succes!

Vizualizare soluţie în postul original

14 Răspunsuri 14

Vio73
#StarMember
Nu este recomandat sa faci tu aceasta operatie. Telefonul este în garanție și trebuie să-l trimiți în service. Dacă e luat de la Orange, ai două posibilități: 1. Te duci cu el și actele acestuia într-un Shop și explici stuația; 2. Intri în My Orange și urmezi pașii corespunzători: https://www.orange.ro/myaccount/phone-service/index Succes!

FaraUnID
Campion certificat
Stai putin ca nu stim daca telefonul o fost achizitionat de la Orange.... In mod normal praful nu are cum sa se depuna pe interiorul lentilei camerei (daca am inteles eu bine). Daca la tine s-a intamplat asa inseamna ca telefonul are ceva defect fabricatie iar lentila nu este etansa pe obiectivul camerei, sau telefonul a fost utilizat in conditii extreme fara husa de protectie iar acea lentila s-a desprins usor de pe obiectiv cat sa patrunda praful. Chiar daca telefonul este in garantiei si mergi cu el la service, daca aceste prezinte urme clare de uzura prematura este foarte posibil sa-ti anuleze garantia.

Ascary
Campion certificat
La Samsung nu am auzit sa se intample asa ceva. Prin costul mic al telefoanelor Huawei se face rabat la calitate.

Miha_Z
#StarMember
Probabil ca a avut un defect din fabricatie. De obicei telefoanele se uzeaza mai rapid la persoanele care nu le protejeaza corespunzator si lucreaza in constructii..

svetalex
Senior certificat
De aproximativ 4 ani utilizez telefoane Huawei nu foarte scumpe (am avut P8 lite ;i acum am Mate 10 lite), dar nu am întâmpinat probleme de gelul celor descrise de tine. Cel mai bine este sa te adresezi unui Service autorizat Huawei cu telefonul, însotit de dovada achizitiei Poti verifica daca telefonul se mai afla in perioada de garantie daca deschizi aplicatia HiCare, iar in partea stanga, in josul ecranului apare „Eu” pe care trebuie să apeși și în ecranul următor apare „Garanție” unde poți vedea „Data de expirare estimată”

Neaplicabil
Intrucat vorbim de camera din fata, presupun ca singurul si cel mai apropiat loc pe unde ar fi putut sa-ti intre praf este difuzorul de deasupra camerei. In general modulele camerelor sunt sau ar trebui sa fie izolate. Nu doar pentru a nu lasa lumina ecranului sa-ti strice pozele, dar si pentru a nu lasa praful sa intre. Presupun ca in cazul asta vorbim intr-adevar de un defect de fabricatie. Nu prea vad ce ai putea sa faci tu sa protejezi mai bine, intrucat vorbim de difuzor. Daca il acoperi, nu mai auzi nimic. :)) Nu mai intra praf, e adevarat, dar nici nu mai auzi nimic. :)) Daca nu cumva e un defect de design al modelului astuia, in sensul ca acea camera nu e etansata cum trebuie, as zice ca e probabil o chestie specifica pentru telefonul tau. Daca nu cumva a fost scapat pe jos, astfel incat sa se deplaseze chestii inauntru, nu prea e normal sa-ti intre praf acolo. De-aia si exista acel grilaj deasupra difuzorului. Dar pe langa acel grilaj, si camera inauntru trebuie sa fie etansata bine. Ceea ce in cazul tau nu prea se intampla. Cat despre a-l curata singur, da, se poate. Cu toate ca nu-ti recomand. O sa vezi mai jos de ce. Trebuie desfacut spatele (care pare sa fie prins in clips-uri, thumbs up for that), si sa detasezi cover-ul din partea de sus a telefonului (cel care acopera placa de baza). E prins in suruburi cu cap Phillips (thumbs up for that, too!). Odata ajuns acolo, detasezi cu grija modulul camerei frontale, si sufli praful de dinauntru cu un tub de aer comprimat (e vreo 10-15 Lei la Cora, de exemplu, si iti va folosi si mai tarziu). In principiu, chestia asta se poate face relativ usor cu un set special pentru telefoane, care sa contina macar un spudger si o surubelnita de precizie cu cap Phillips. Atentie! In caz ca vrei sa faci chestia asta singur, unul dintre suruburi are un sticker deasupra, si sunt cateva suruburi care au un pic de vopsea pe ele. Daca nu esti atent, poti foarte usor sa iti scoti telefonul din garantie! Deci, daca vrei sa faci chestia asta tu insuti, nu e imposibil, dar exista riscul sa-ti scoti telefonul din garantie, pentru ca se considera interventie neautorizata. Parerea mea, intrucat pare o problema specifica la telefonul tau, ar fi sa-l duci in garantie (daca este in garantie). Nu doar pentru curatare, dar si pentru a remedia problema care a dus la intrarea prafului in device in primul rand. Altfel te vei lovi din nou de aceeasi problema.

Sorin_11
Junior entuziast
Da, telefonul e luat de la Orange, nu lucrez în construcții, ci în bucătărie, nu a avut parte de șocuri sau de medii cu praf, iar despre cum a ajuns praful înăuntru și eu m-am gândit că pe la difuzor și printr-o nișă la partea de etanșare a camerei și s-a acumulat în timp. De acum este puternic vizibil în "ochiul" lentilei de la cameră fără a fi afectate și alte părți ale display-ului. Se află în garanție pentru că este achiziționat doar de șase luni. Praful pare a se fi depus în zona camerei foto dar pe sticlă display-ului opturând vizibilitatea lentilei foto, asta făcând ca pozele să fie încețoșate și neclare. Remedierile și reparațiile în service oare durează mult???Vorbesc în timp???

Neaplicabil
Timpul oficial de remediere, daca nu ma insel, este de 15 zile lucratoare. Timpul real e in general de o saptamana. Dar intrucat urmeaza perioada sarbatorilor...se poate ca timpul sa creasca, pentru ca majoritatea oamenilor sunt in concediu in perioada asta.

Vio73
#StarMember
Se rezolvă în câteva zile, stai liniștit. Ideea este să-l trimiți în service.

Ascary
Campion certificat
Ori poate primeste un telefon nou in caz ca nu se rezolva prin service.

Sorin_11
Junior entuziast
Soluția finală va fi trimiterea în service dar asta după sărbători pentru că sunt dependent de telefonul meu chiar dacă primesc altul la schimb până la remedierea problemei, nu-i ca al meu

Vio73
#StarMember
Normal că după sărbători, pentru că ar sta la ei în timpul acestora. Succes și să ne spui cum s-a rezolvat!

Ascary
Campion certificat
Ai dreptate Sorin,chiar daca iti da un telefon la schimb pana ti-l repara pe al tau, nu este acelasi lucru. Pe telefonul tau ai aplicatii pe care pur si simplu nu le poti instala pe telefonul oferit la schimb. In cazul meu,aplicatia CEC Bank nu o pot instala pe altul decat daca ma duc cu noul telefon la CEC si imi da un cod de activare pentru acest,moment in care aplicatia de pe vechiul telefon devine inutilizabila. La CEC nu tine doar de SIM ci si de telefon.

Sorin_11
Junior entuziast
Despre asta este vorba și la mine Ascary. Am anumite aplicații care nu le-aș deschide pe orice telefon. Problema este că înainte de a-l trimite în service dacă e nevoie trebuie să-mi salvez pe alt dispozitiv lucrurile importante și apoi să-i dau un reset pentru a șterge lucrurile cu caracter personal din telefon.