05-03-2024 02:16 PM - editat 22-05-2025 03:00 PM
Salut tuturor!
Din 9 aprilie 2024, abonații Orange persoane fizice vor beneficia de un mod mai avantajos de tarifare pentru serviciile de roaming în țările aflate în afara Spațiului Economic European. Traficul de internet pe mobil și apelurile de voce primite/ efectuate/ SMS-urile trimise către România sau local vor fi tarifate pe bază de pachete valabile 24 de ore.
Pentru cei care petrec mai multe zile în afara țării sau nu doresc să li se activeze pachetele de beneficii valabile 24 de ore, va exista în continuare și posibilitatea de a activa opțiuni de roaming pentru destinațiile cele mai populare.
Între timp, puteți afla detalii despre noua ofertă aici. Toate informațiile despre beneficii, noile opțiuni de roaming și modul de functionare vor fi disponibile pe https://www.orange.ro/roaming/abonament, în secțiunea Help și pe celelalte canale din 9 aprilie.
Iată ce se va întâmpla până pe 8 aprilie inclusiv:
Update: Din 22 mai 2025 abonații Orange pot călători în afara Uniunii Europene mai relaxați
la 22-05-2024 02:18 PM
Nu te mai stresa... daca esti in SEE ai trafic inclus, daca esti in afara SEE doar la Digi ai tarife mici si platesti doar cat consumi, nu ca la Orange.
Recomand sa te portezi la Digi, vezi ce tarife au pe pagina lor de Roaming.
orange te obliga practic sa platesti pachetele respective, indiferent de cantitatea de date consumata sau numarul de apeluri trimise sau primite, sau de numarul de sms-uri trimise.
la 22-05-2024 03:50 PM
Salutare!
Roaming inseamna chirie (ar fi contextul cel mai apropia). In afara de Digi (care, dupa cum stii, a fost o perioada exceptat de la regula "consumului rezonabil" si a putut tarifa de la prima utilizare), in rest nu stiu cine isi permite (financiar) sa ofere utilizatorilor roaming permanent.
Totusi, Regulamentul UE ofera posibilitatea folosirii resurselor nationale si in roaming, in conditii de bun simt (da, atat Orange, cat si utilizatorul trebuie sa se supuna acelor reguli).
In Tratatul de la Maastricht sunt prevazute niste facilitati temporare. Am rugamintea sa-l parcurgi si sa vezi daca cele 90 de zile fara viza au fost modificate sau nu.
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_ro.htm
la 22-05-2024 04:00 PM
Pot sa iti raspund eu?
Cu o intrebare: daca nu te superi, tu incerci sa justifici cumva nesimtirea celor de la orange cu niste hartoage care nu au nici o legatura cu subiectul?
la 22-05-2024 04:10 PM
Nu justific, dar roaming permanent cum se justifica?
Ca sa raspund cu alt exemplu: vreau cantitate mica de net, dar sa am acces la roaming. Cum se rezolva, ca Digi mi-au facut o boaba anul trecut si am o problema (pe scurt: am avut o problema cu apelurile in Bulgaria. Nu puteam vorbi la telefon. Daca ma suna cineva de acasa (sau de la hotel sau politie), ce se intampla? Cu netul nu am avut probleme.
Daca sunt sau nu de acord, nu stiu daca incalzeste pe cineva. Pachetele sunt o solutie, dar nu inseamna ca trebuie sa fie unanim acceptata.
la 22-05-2024 05:00 PM
Banuiesc ca iti dai seama si tu ca minciunile astea nu isi au sensul... "am avut o problema in Bulgaria cu Digi"... ce legatura are cu nesimtirea celor de la Orange?
inteleg ca pe forumul softpedia este o angajata orange mascata in moderator, care supenda, avertizeaza si baneaza dupa propriul calendar lunar, dar aici credeam ca sunt cativa angajati Orange cu nume si initiala, nu ascunsi in spatele unui ID de utilizator...
la 22-05-2024 05:03 PM
Daca nu s-a inteles exemplul oferit, eu ma opresc aici. Fiecare operator isi face propria politica. Cu unele politici sunt de acord, cu alte nu, pe altele le accept ca atare pentru ca vin din alta parte (nu ierarhic, ci de la Institutii Statale sau UE).
la 22-05-2024 04:20 PM
Cu toata stima, nu am spus ca vreau sa intru pe "politica rezonabila" ca nu mai sunt pe politica rezonabila de 5 ani...
la 22-05-2024 04:37 PM
Politica rezonabila poate fi schimbata cu statutul lucratorului transfrontalier. Este exceptia de la regula (chiar recomand sa te interesezi, daca ai optiunea sa apelezi la aceasta exceptie).
la 22-05-2024 04:23 PM
Update: m-a contactat cineva de la Orange si m-a pus cu botul pe labe, ca acel 1 mesaj al meu m-ar costa 1.5 EUR defapt... Atat de mult au crescut tarilele de Roamng pentru Marea Britanie... Asta inseamna sa nu fi protejat de un for international gen UE... Aviz amatorilor anti...
la 22-05-2024 04:33 PM
Nu protejat, ci reglementari (acorduri) comune. Ma uit la tarile africane. Acolo nu prea salveaza nici Digi.
la 08-06-2024 10:04 AM
Super!
la 17-09-2024 09:42 PM
Client Orange România ajuns în Ucraina, care și-a activat opțiunea de 20 de Euro a ajuns să plătească 50 Euro pentru 1 minut de folosire WhatsApp. De ce? Pentru că setările automate ale telefonului cu abonament Orange au ales o rețea neparteneră, din ceea ce mi s-a spus de către un consultant. Ciudat că setările automate fac asta. Consultantul a furnizat și o listă a rețetelor nepartenere: Lifecell, Kyivstar, Vodafone, Ukrtelecom, însă nu mi-a dat numele rețelei partenere. În plus, în 'soluția' furnizată mi-a zis ce se putea face din România, de parcă ar ajuta pe cineva care este în...Ucraina. Deci, care este partenerul Orange agreat din zona Cernăuți? Aș avea nevoie de un răspuns urgent.
Mulțumesc frumos
la 19-09-2024 11:34 AM
Salut, Dan2001,
Compania Orange Romania are acorduri de roaming cu cativa operatori din fiecare tara, nu are acord pe orase sau regiuni. In functie de tipul de abonament pe care il detii Prepay sau Postpaid si tipul de serviciu voce, date, SMS, poti verifica aici: https://www.orange.ro/roaming/ucraina/ in sectiunea "Operatori Parteneri" care sunt partenerii de roaming din Ucraina, cu acordul de roaming pe servicii.
Multumim
la 20-06-2025 05:12 PM
Din păcate partenerii Orange oferă servicii de proasta calitate. Ex:opțiunea de 20€ activată pentru UK și 0 internet prin O2 UK
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor