anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

În curând o nouă ofertă de roaming pentru țările din afara Spațiului Economic European

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Din 9 aprilie 2024, abonații Orange persoane fizice vor beneficia de un mod mai avantajos de tarifare pentru serviciile de roaming în țările aflate în afara Spațiului Economic European. Traficul de internet pe mobil și apelurile de voce primite/ efectuate/ SMS-urile trimise către România sau local vor fi tarifate pe bază de pachete valabile 24 de ore.

 

Pentru cei care petrec mai multe zile în afara țării sau nu doresc să li se activeze pachetele de beneficii valabile 24 de ore, va exista în continuare și posibilitatea de a activa opțiuni de roaming pentru destinațiile cele mai populare. 

 

Între timp, puteți afla detalii despre noua ofertă aici.  Toate informațiile despre beneficii, noile opțiuni de roaming și modul de functionare vor fi disponibile pe https://www.orange.ro/roaming/abonament, în secțiunea Help și pe celelalte canale din 9 aprilie.

 

Iată ce se va întâmpla până pe 8 aprilie inclusiv:

  1. Vor rămâne valabile până pe 8 aprilie 2024 Opțiunile Go World Promo 1, 2, 3, care asigură tarife de 1.19 cenți/ MB și 35.7 cenți/ minut. Ele se vor activa în continuare automat pe abonament, la intrarea în una dintre țările următoare: Africa de Sud, Albania, Belarus,  Benin, Bosnia& Herțegovina, Canada, China, Costa Rica, Egipt, Elveția, Filipine, Gibraltar, Israel, Kosovo,  Macedonia, Malaezia, Muntenegru, Nigeria, Noua Zeelandă, Qatar, Republica Democrată Congo, Rusia, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina, Vietnam.
  2. Pentru a pregăti lansarea noului portofoliu de tarife, din 8 martie 2024 celelalte opțiuni de roaming nu vor mai fi disponibile. Astfel, în perioada 8 martie – 8 aprilie taxarea în roaming se va face conform tarifelor standard pentru țările din afara Spațiului Economic European, care pot fi verificate pe orange.ro/roaming.
  3. Clienții care și-au activat opțiuni de roaming (oricare ar fi acelea) până la data de 8 martie le vor putea folosi până la expirare (30 de zile).
43 Răspunsuri 43

Pololică
#StarMember

Interesant si de bun augur! Vroiam sa intreb ce se intampla daca beneficiile se consuma inainte de cele 24 de ore, dar scrie in pagina a doua: se reactiveaza pachetul respectiv, in functie de necesitati.

@Pololică, așa este. Dacă beneficiile se consumă înainte de a fi trecut cele 24h, pachetul cu minute sau SMSuri se va reactiva automat, dacă primești un apel sau efectuezi un apel/ trimiți un SMS către România sau local. În schimb, odată ce se consumă traficul de internet înainte de expirarea celor 24h, pentru a evita costurile suplimentare nedorite, internetul se dezactivează; îl poți reactiva ușor și rapid împreună cu un nou pachet de GB internet valabili alte 24h trimițând un cuvânt cheie prin SMS gratuit la 321 (ți se va comunica la acel moment, prin SMS).

Razvan
#StarMember

Salutare! Mi se par in continuare mari tarifele, numai că acum taxarea se face pe 24 de ore, la 7 zile in zona 1 vei ajunge să plătești 28 euro, plus activarea automată a pachetelor, iar nu prea este ok, poate ziua următoare nu am nevoie de roaming. Mă așteptam să vedem o reducere mai de substanță, nu doar de ochii lumii. 

Interpretez ca acele 24 de ore incep de la activare (adica, ajungi in Turcia [te conectezi] la ora 17.29, ai pana a doua zi la 17.28 activa optiunea). La un moment dat, a avut si Vodafone Roaming Pe Zi care se raportau la ora Romaniei. Actualmente au si ei pachete similare, dar n-am dat importanta perioada de valabilitate (a folosit sotia cativa megi in Turcia, dar am stat mai mult pe WiFi si nu pot sa spun cum a fost calculul pe timp de activitate a optiunii). A fost singura data cand am avut nevoie (in restul timpului am fost doar UE).

Daca ne raportam la Digi, cred ca acordurile difera. Daca te uiti, in afara de Digi, toti au mai multi parteneri in fiecare tara si nu cred ca e buna aplicarea deciziei de la Digi. Am avut probleme cu ei in Bulgaria anul trecut pe partea de telefonie. M-am conectat la o retea si apelurile telefonice nu treceau aproape deloc. Am comutat pe A1 (a doua retea, dar nu preferata) am putut vorbi. Pana acum vreo 2 ani (sau chiar anul trecut) avea contract exclusiv cu Vivacom.

Nu mă refer la digi, dar actuala ofertă este mult mai ieftină decât ce o să fie din 9 aprilie. 

Depinde. Poate pentru cei care foloseau sub 1GB într-un anumit interval de deplasare, da, tarifele sunt mari (poate ai nevoie doar de 2-300MB), dar, cum consumul de... consum crește, se mulează pe această tendință.

Și eu aș vrea un abonament la care să adaug opțiuni în funcție de necesități, dar nu mi-l oferă nimeni. Probabil prețul final nu ar fi justificabil pentru client, dar... 

Nu stiu la ce "depinde" va referiti.

orice calcul matematic este in favoarea Orange si in defavoarea clientului.

Chiar daca o impacheteaza ca si cum ar fi ceva bun, nu inseamna ca si este... E bun, pentru Orange

Depinde dacă vei consuma pachetul sau nu. Dacă stai pe Facebook tot drumul pana la cazare și nu te poți desprinde, atunci este util. Dacă faci ca mine și tai roaming-ul până dai de wifi sau folosești doar în caz de urgență, atunci nu mai e util. 

Dacă, de exemplu, primești o oferă: nelimitat net in roaming dar la viteza 2G sau viteza maxima contra unui cost (sau pachet), știi câți vor alege plata în plus? Da, așa ziceam și eu. 

Din fericire pentru Orange, multi citesc, putini inteleg, ceea ce operatorului ii va aduce multi bani pe beneficii neconsumate in continuare. 
Orice tarifari bazate pe pachete valabile DOAR 24 de ore sunt incorecte pentru utilizatori... pentru ca nu poate nu consuma  2GB intr-o zi, dar platesti pachetul si daca faci trafic de 1MB... La Digi e simplu, platesti exact cat consumi. Si la tarife de cel putin 5 ori mai mici decat la viitoarele pachete Orange Roaming...

 

Iar modelul acesta cu tarifare per zi il avea (nu stiu daca il mai au) cei de la Vodafone acum ceva timp...

Razvan
#StarMember

de exemplu pe Elveția/Moldova/Turcia, vechile tarife pe 7 zile erau la jumătate/sau mai puțin față de noile tarife, deși cantitățile de net erau net inferioare, dar îți faceai treaba cu ele. La un tarif de 8/15 euro/30 de zile, aveai inclus și 100 minute/sms. In noua configurație, roaming te costa 6 euro/zi pentru net și minute/sms. Tare cei de la marketing, au scos o ofertă nouă, spunând că este mai bună ca cea anterioară, dar de fapt mult mai scumpă. 

delfinas
#StarMember

Si daca cineva nu vrea sa i se activeze automat optiunea?

Se dezactiveaza automat la primul "Tatal nostru".

Acum la modul real, probabil ca va exista si o optiune de a folosi tarifele standard, de 7.14Euro/MB... Dar nu ar avea sens. Mai degraba platesti 4 Euro pe zi, si stai pe internet in Roaming, decat sa il deschizi accidental si sa platesti 7Euro pe nimic...

Dar poate nu-l deschizi deloc in roaming, ci, cel mult, daca dai de un wifi. Banuiesc ca daca dezactivezi roamingul si din meniul telefonului,  nu ti se poate activa automat nici o optiune legata de roaming.

In meniul telefonului poti dezactiva doar Roaming-ul de date. Daca trimiti un sms sau faci un apel, se activeaza automat optiunea de minute cu 2eur. In SUA, de exemplu, pe Orange conform "noii" oferte, ai 10 minute pentru apeluri locale sau catre Romania, per zi, adica 2eur/min , daca vorbesti doar 1 minut, sau 20centi/minut daca vorbesti 10 minute... DOAMNE, am ajuns sa avem oferta in SUA sau Turcia cu 10 minute incluse??? Ne intoarcem in timp, la anii 2000? La Digi cu 2 euro vorbesti 100 de minute in SUA... deci despre ce oferta "avantajoasa" la Orange este vorba? Nu inteleg de ce Daniela o promoveaza ca fiind cine stie ce, in realitate este doar o alta "ziceti voi cuvantul" a celor de la Orange Romania....

Eu am recomandat catorva prieteni care au mers in Decembrie in State, via Turcia, sa isi ia un eSIM Digi (ei avand Telekom) si datele au stat pe Digi in tot sejurul lor, 3 saptamani cu un cost total la 3 numere de 53Ron. Pana si VoWIFI merge in Roaming la Digi, dar la Orange nu. Pentru ca Orange vrea sa incaseze multi bani de la clientii sai, prin orice metoda posibila, de ce ar lasa Orange VoWifi functional si in Roaming?

S-a vazut si in scaderea numarului de clienti din 2023, Orange a mai scazut per total... indiferent de cate Miliarde au avut ca venituri... Si vor mai scadea cu siguranta.

Daniela poate prelua acest feedback si sa il trimita... well, nu are catre cine sa il trimita. Pentru ca managementul si Board-ul probabil au ca task principal in agenda intalnirilor: "cum sa facem si mai multi bani"... Pai stim, zice managementul din Ro. "scumpim abonamentele din 1 Aprilie". 🙂