anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

În curând o nouă ofertă de roaming pentru țările din afara Spațiului Economic European

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Din 9 aprilie 2024, abonații Orange persoane fizice vor beneficia de un mod mai avantajos de tarifare pentru serviciile de roaming în țările aflate în afara Spațiului Economic European. Traficul de internet pe mobil și apelurile de voce primite/ efectuate/ SMS-urile trimise către România sau local vor fi tarifate pe bază de pachete valabile 24 de ore.

 

Pentru cei care petrec mai multe zile în afara țării sau nu doresc să li se activeze pachetele de beneficii valabile 24 de ore, va exista în continuare și posibilitatea de a activa opțiuni de roaming pentru destinațiile cele mai populare. 

 

Între timp, puteți afla detalii despre noua ofertă aici.  Toate informațiile despre beneficii, noile opțiuni de roaming și modul de functionare vor fi disponibile pe https://www.orange.ro/roaming/abonament, în secțiunea Help și pe celelalte canale din 9 aprilie.

 

Iată ce se va întâmpla până pe 8 aprilie inclusiv:

  1. Vor rămâne valabile până pe 8 aprilie 2024 Opțiunile Go World Promo 1, 2, 3, care asigură tarife de 1.19 cenți/ MB și 35.7 cenți/ minut. Ele se vor activa în continuare automat pe abonament, la intrarea în una dintre țările următoare: Africa de Sud, Albania, Belarus,  Benin, Bosnia& Herțegovina, Canada, China, Costa Rica, Egipt, Elveția, Filipine, Gibraltar, Israel, Kosovo,  Macedonia, Malaezia, Muntenegru, Nigeria, Noua Zeelandă, Qatar, Republica Democrată Congo, Rusia, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina, Vietnam.
  2. Pentru a pregăti lansarea noului portofoliu de tarife, din 8 martie 2024 celelalte opțiuni de roaming nu vor mai fi disponibile. Astfel, în perioada 8 martie – 8 aprilie taxarea în roaming se va face conform tarifelor standard pentru țările din afara Spațiului Economic European, care pot fi verificate pe orange.ro/roaming.
  3. Clienții care și-au activat opțiuni de roaming (oricare ar fi acelea) până la data de 8 martie le vor putea folosi până la expirare (30 de zile).
43 Răspunsuri 43

Apel primit sau efectuat inseamna apeluri taxabile.

Apel neraspuns sau respins inseamna apel neraspuns sau respins si nu sunt taxabile.

mesageria vocala nu merge in roaming.

nici redirectionarile.

Claudia82
Junior

DEZASTRU!!!! ÎN FIECARE ZI SUNT 

1000169260.jpg

1000169261.jpg

 DEZASTRU!!! DE 3 ORI DEJA AM FOST TARIFATĂ AIUREA FĂRĂ SĂ CER VREO OPȚIUNE ÎN ROAMING. TRIMIT CÂTE UN SMS - 2 PE ZI CA RĂSPUNS UNUI UNCHI CARE NU ARE SMARTPHONE... ȘI PRECIZEZ CĂ EU LUCREZ DE ACASĂ PE WIFI. NETUL ÎN ROAMING ESTE OPRIT ȘI DIN SETĂRILE TELEFONULUI! 

NU ÎNȚELEG CE NEBUNIE ESTE ASTA! VOI ÎNCHIDE CELE 3 ABONAMENTE PE CARE LE AVEM ÎN FAMILIE!!!

DEZASTRU!!! 

AȘTEPT ÎNCĂ RĂSPUNS DE LA SERVICIU CLIENȚI DAR AȘA CEVA MI SE PARE INCREDIBIL SĂ TE TAXEZE PENTRU CEVA CE NU AM CERUT!

CONTRACTUL MEU INCLUDE ROAMING.

NU MĂ INTERESEAZĂ CĂ AU SCHIMBAT EI CEVA. RESPECTĂ CONTRACTUL ALTFEL NE DESPĂRȚIM FĂRĂ SĂ PLĂTESC CEVA! 

AȘA MI SE PARE NORMAL 😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤

Buna!

Din cate am verificat razant contractul, serviciul de roaming se ofera ca acces si, separat, ca tarife. Modalitatea de tarifare a fost modificata recent si anuntata si aici in comunitate. Accesul la roaming nu a fost eliminat, deci, contractual, este activ. Daca am vazut bine pe alt topic, esti in UK, deci in afara SEE, unde regulile de roaming sunt diferite. Accesul la roaming este oferit, dar tarifele sunt supuse modificarilor. Ca este buna sau nu modificarea tarifara recenta, depinde de fiecare client.

PS: nu mai scrie cu litere mari decat daca este chiar necesar. Ne transmiti informatia tipand la noi. Nu este cazul. Putem intelege si cu litere mici.

PS 2: mesajul tau catre 321 nu stiu daca va fi rezolvat intrucat ai primit o informare automatizata.

Eram supărată pe Orange și sunt încă!!

Nu m-a deranjat niciodată, în aproape 8 ani de când sunt în roaming, să plătesc pentru ce am consumat chiar și după Brexit...dar să îmi fi dat măcar opțiunea să plătesc 20 de euro pentru 15 zile în loc să mă tot taxeze 2 euro pe zi pentru 5 zile!! Am zis că sunt mesaje standard și până am realizat deja scriam cu majuscule 🤣🤣

Nu așa se păstrează clienții... fără să ai grijă de ei și fără să le oferi opțiuni dar în schimb să îi taxezi CUM VREI TU! Este o îndrăzneală incredibilă!!😤😤😤😤😤😤😤 Am închis numărul ăla. Dacă îl deschid, mă taxează automat fără să am opțiunea să aleg altceva. Urât din partea lor! Rușine Orange dacă ajungi să citești mesajele!!

Customer feedback ar trebui să fie o chestie și la voi!!!

PA PA!!

Dacă ești în UK, nu ai roaming inclus decat daca ai un abonament cu ceva resurse de roaming incluse și pt tari din afara SEE.

Altfel, indiferent de telefon, daca ai deschis accesul la roaming cu toate țările și primești chiar și un SMS, se activează pachetul ăla de 4 euro/zi.

"Odată cu primul apel efectuat / primit sau SMS trimis (către România ori local) sau cu prima sesiune de internet în roaming, se activează automat un pachet de beneficii valabil 24 de ore." Deci orice miscare faci, accesand reteaua mobila, declanseaza o noua sesiune de 4 euro.

DETALII: https://www.orange.ro/roaming/marea-britanie/

Ca să nu mai fiți iîncărcați aiurea, închideți, DIN TELEFON, accesul la roaming sau scoți cartela cu totul, iei una locală și o folosești pe aceea cu cei care te cunosc.

Nume_utilizator
Junior entuziast

Eu apreciez ca a scris cu majuscule.

Chiar era necesar sa se vada ca sunt niste pachete care nu ii avantajeaza pe cei care comunica putin, ci ii obliga sa plateasca minute sau trafic desi nu l-au consumat...

Are tot dreptul sa scrie cum vrea, nu va mai umflati ca niste gogosi... sa ii dati sfaturi. Este legata de maini si de picioare si fortata sa plateasca ce nu consuma.

practic Orange ii baga mana in buzunar, ca un hot.

ce sa faca, sa isi ceara scuze clienta?

Degeaba scrie aici cu majuscule, pt că noi suntem tot clienți Orange. Nu noi luăm hotărârile, așa că nu la noi trebuie "să tipe" . Roamingul in afara SEE are niste reguli pe care, vrei, nu vrei, le respecți.

Mai are varianta unei opțiuni de 20 de euro pt 15 zile,  Go Explore 1, in care ai inclus 10 GB trafic internet si 20 minute sau SMS (apel primit/efectuat/SMS trimis catre numere din Romania sau locale).

Eu nu apreciez cand cineva tipa (LITERE MARI cand scrie, sau sonor cand vorbeste). Si nu se umfla nimeni, doar ca modul de tarifare s-a schimbat, nu accesul de care beneficiaza. Oare era nu necesar sa se informeze inainte de plecarea in roaming? Cum a gasit comunitatea, asa putea gasi si informatia privind modul de tarifare (ori cautand in comunicate, ori pe orange.ro, ori pe google).

https://www.orange.ro/roaming/marea-britanie/

Oare chiar era asa greu sa se informeze? Nu se leaga nimeni de nimeni, doar ca am impresia ca nici vointa de verificare nu a fost.

Apropos: stii ca la toti operatorii pe site, la sectiunea roaming, exista recomandarea de verificare a tarifelor si a modului de consum inainte de plecare? Nu stiu daca este obligatie (desi am impresia ca este), dar la toti exista.

Eu am fost in Turcia acum 2-3 ani si, chiar inainte sa pornesc masina am verificat ce optiuni avem (atat eu pe Orange, cat si sotia pe Vodafone). Orange avea 3 variante: optiune de net (15E), optiune de net si minute (25E) si "la bucata" (tarifare la minut, respectiv MB). Vodafone avea, standard ("by default") tarifare pe calup de minute si SMS-uri, dar si "la bucata", dar trebuia sa optezi inainte de tarifare.

Si, cum zice si Delfinas, nu exista reglementari in afara SEE, deci fiecare isi stabileste propriile tarife si conditii de utilizare (atentie, nu vorbim de acces, unde conditia este sa ai sau sa nu ai acces, ci la tarife si la modul de tarifare).

Am plecat acum aproape 8 ani!!!🙄🙄🙄🙄

Nu m-a deranjat să plătesc pentru ce consum! Dar NU ÎMI BĀGA MÂNA ÎN BUZUNAR SĂ PLĂTESC 2 EURO PE ZI DOAR CĂ RESPIR ÎN ROAMING!!

Majusculele sunt pentru Orange.

Mă mut pe altă rețea. E bătaie de joc și lipsă de respect pentru clienți.

Mersi de înțelegere! Este foarte supărător ce se întâmplă!

Am plătit corect aproape 8 ani de zile în roaming tot ce am consumat bineînțeles și să mă trezesc că își bagă ei mâna în buzunar cum vor este deja furt calificat!! De asta m-am supărat.

Repet, nu mă deranja să plătesc pentru că țineam numărul pentru familia mea pentru că nu toți au un smartphone... unchiul meu de la mănăstire pur și simplu nu vrea și așa mai țineam și noi legătura. Mă voi muta pe altă rețea unde nu te taxează aiurea doar pentru că respiri în roaming!

Până una alta îi voi lua unchiului meu opțiuni cu minute și mesaje internaționale incluse ca să vorbim direct de pe numărul de U.K.

Ies mai ieftin decât 80 de euro pe lună cum a vrut Orange să mă taxeze!!!!!!!!!🤣

DOAMNE IISUSE CE BUBUIALĀ AU FĂCUT!!

Dacă eram Directorul lor, îi dădeam afară pe cei din departamentul de vânzări care au venit cu ideea asta **beep**!

Sigur vor pierde mulți clienți!

Cu numărul meu, pleacă și numerele din family grup pentru care plătesc ...deci câțiva clienți pierduți deja!

Nume_utilizator
Junior entuziast

are si optiunea sa porteze, stim la cine, care are cel mai mic tarif cu UK in Roaming si minute/sms pay per use.

La cine? Am plecat acum aproape 8 ani. Habar nu am ce mai este pe acolo în afară de Vodafone.

Mersi🙂

Razvan
#StarMember

Treci pe digi, are cel mai mic cost în roaming. 

După cum am mai scris în acest topic, am anticipat creșterea costurilor în roaming pentru clienți, intuiția nu m-a înșelat. Da, modul de taxare este grosolan și pentru că nu îți oferă posibilitatea să fi taxat la tarife standard sau să alegi singur ce extraopțiuni dorești să activezi și în cunoștință de cauză. 

Rai
Junior

Dupa 10 ani de contract cu Orange cu peste 3 numere de telefon mă văd obligat să mă portez din această rețea pentru ca m-am săturat de “tâlhăria” întâlnită în rețeaua asta, în tot acest timp NICI o schimbare survenita nu a fost în favoarea mea a clientului ci doar în favoarea Orange.

digi: 1Gb în Turcia costă 1.2€, într-o vacanță de 10 zile nu am nevoie de mai mult de 2-3Gb de ce să mă taxezi în halul ăsta ORANGE?

Rămâi cu bine!