anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Viteza mica internet 4g in Dorohoi, download de 2.4Mbs

recond9
Începător
Salutare,
Sunt din Dorohoi, municipiul Botosani.
Ca si multi altii de pe acest forum, in ultimele 2-3 luni viteza de internet 4g este foarte mica, si face internetul mobil sa fie foarte frustrant de folosit si de multe ori neutilizabil.
Un test facut chiar azi pe speedtest.net imi arata in medie o viteza de 2.5MBs la download. Un amic ce a facut testul la Iasi in acelasi timp, tot pe Orange, are approximativ 30MBs download, tot in conditii de 4G.
Am atasat ceva poze cu testele mele si ale amicului.
Am sunat la Serviciu Clienti in urma cu ceva momente, si colega mi-a spus ca atata timp cat viteza este mai mare de 1.5MBs, nu este nimic de facut pentru ca viteza este in paramateri.
Telefonul meu este un Note 10 Plus, varianta 4G. Am o cartela SIM prepay pe care o folosesc de ani buni fara probleme. Am incercat sa dau restart, sa scot cartela din telefon si etc. Sunt sigur ca nu este de la telefonul meu problema pentru ca si alte cunotinte din zona mea au observat aceste probleme.
Nu mi se pare ok sa mi se zica in 2021, ca o viteza medie de 2.5MBs este in paramateri pe o conexiune 4G, cand mie mi se incarca totul foarte greu si de abea daca pot folosi cei 50GB ce ii am.
Sunt client Orange de cand ma stiu, de prin 2005, dar in ultimul timp ma gandesc sa fac o schimbare datorita acestei situatii.
Ce pot face mai mult? Sa schimb operatorul si gata? 🙂
Multumesc!
1 Soluţie acceptată‚

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut, recond9. Bine ai venit în comunitate. Îmi pare rău pentru situația în care te afli, confirmăm că în acest moment este un incident de rețea în zona respectivă și colegii lucrează pentru a rezolva. Edit - incidentul a fost remediat

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

FaraUnID
Campion certificat
I feel your pain bro! Am trecut printr-o experienta similara cu reteaua #1, despre care am povestit aici https://comunitate.orange.ro/questions/2496157-calitate-conexiune-internet-4g-piatra-neamt In cazul meu vitezele atingeau valori care se incadrau intre 0,97 Mbps si 1,2 Mbps, iar raspusnul retelei #1 a foat acelasi "Este in parametri pentru o conexiune 4G indoor" si asta in conditiile in care TCG-ul lor garanteaza o viteaza minima de acces.

delfinas
#StarMember
Și în București sunt viteze mici, chiar și în centru, când nu-s f mulți utilizatori în zonă. Am făcut într-o zi un test pe traseul de la muncă spre casă și am obținut viteze mici. La muncă, pt că lucrez într-o clădire ecranată, semnalul e slab, trebuie sa stai atârnat pe la geam, chiar dacă s a îmbunătățit antena din curtea instituției, am înțeles că e chiar 5G. Daca nu am avea Wifi, ar fi greu să pot folosi telefonul pt convorbiri.

Razvan
#StarMember
Ca un efect imediat, trece telefonul în modul 3G,cu siguranță o sa ai o viteză mai buna în B1 (2100 MHz). Vad ca ai 4G+, intră în meniul service al telefonului (*#0011#) ca să vezi exact benzile și lățimea celor care fac CA. O posibilă cauză a scăderii vitezei de internet din zona ta, este consumul ridicat de date, poate ai făcut trafic mare lună, ai pierdut prioritatea în rețea și atunci ți-au limitat viteza (aici încă nu este clar) și a treia cauză poate fi legată de swap-ul de antene demarat de Orange, au început să înlocuiască antenele Huawei cu alt vendor. Dacă este aglomerație mare în zona, poate vor activa și încă o purtătoare pe B1, totul tine de businessul Orange și în calitate de clienți nu putem anticipa mișcarea lor.

Vio73
#StarMember
Salutare! Din păcate, cunosc placa aceasta cu parametri și așa se spune când vor să scape de cineva sau nu au altceva de spus. Aceea este o viteză jalnică, demnă de 3g, care probabil este provocată de vreo congestie, adică un număr prea mare de utilizatori pe o antenă. Poți verifica și calitatea rețelei la ceilalți operatori, dar în acelasi timp poți să le faci mai multe sesizări atât tu, cât și alți utilizatori din zonă, pentru a se suplimenta capacitățile în zona ta. Cred că dacă veți fi mai mulți, veți avea șanse mai mari de izbândă! Succes!

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut, recond9. Bine ai venit în comunitate. Îmi pare rău pentru situația în care te afli, confirmăm că în acest moment este un incident de rețea în zona respectivă și colegii lucrează pentru a rezolva. Edit - incidentul a fost remediat

Se pare ca orange nu are capacitatea sa rezolve problemele. Mai jos e viteza din 27 Aprilie 2023. Si problema e cu repetate. Mai degrabă e o problema de sistem care seama cu o înșelăciune: promiți (contractual) 10 Mbps da’ livrezi 2,8 Mbps . Jenant!!!

94ADC393-7029-420C-8A6B-95A20AF85450.jpeg

Salut! Cei 10Mbps sunt garantati? Nu de alta, dar sa stim cum abordam problema.

Doi la mana: viteza in ce context este? Vad ca ora telefonului este 10.30 (presupun ca dimineata), ceea ce ma face sa ma gandesc la posibilitatea unei retele aglomerate (multi utilizatori conectati la aceeasi antena).

PS: problema a inceput dupa achizitia Telekom Fix? Majoritatea cunostintelor mele din partea aia de tara (Moldova) sunt (sau erau) pe Telekom cu mobilele.

queensoft
Explorator
"Am sunat la Serviciu Clienti in urma cu ceva momente, si colega mi-a spus ca atata timp cat viteza este mai mare de 1.5MBs, nu este nimic de facut pentru ca viteza este in paramateri." Bingo ! Nici nu era nevoie sa suni la relatii clienti.

dragonuroshu
Explorator
Noroc ca avem internet fix si wi-fi de la companiile de cablu tv ca daca depindeam de internetul mobil de la orange in Dorohoi era jale.

Razvan
#StarMember
@recond9, în urma reparației incidentul s-a rezolvat problema la tine?

dragonuroshu
Explorator
@recond9 Esti din municipiul Dorohoi, judetul Botosani