anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sugestie antena externa pentru un router 4G

Stefan_Fane
Junior

  Salutare tuturor!

 Va rog sa ma ajutați cu sfaturi sau detalii in achiziționarea unei antene direcționale externă pentru a o conecta la routerul Huawei B311-221 Flybox 4G care l-am primit de la Orange. Menționez ca locuiesc in locatatea Poiana din județul Constanța și ca am vizibilitate directă spre turnul de emisie din exteriorul casei. Din nefericire sunt ecranat în interiorul casei și doresc instalarea unei antene externe. Dacă cineva cunoaște în ce bandă se emite semnalul 4G din locația mea și ce antena îmi este necesară, aș fi tare recunoscător. Mulțumesc. 

1 Soluţie acceptată‚

Stefan_Fane
Junior

   Salutare tuturor! 

 Multumesc pentru raspunsuri. Am instalat antena externa si am facut teste. Testele au fost facute cu routerul Huawei B311. Se pot observa in poze diferentele. Intr-adevar instalarea unei antene externe va duce la o imbunatatire semnificativa a datelor transmise si receptionate:

1. Cu antena default (baston):

- download 16.6Mbps

- upload 2.68Mbps

2. Cu antena externa:

- download 27.7Mbps

- upload 25.7Mbps

Ping-ul s-a inbunatatit.  

Vizualizare soluţie în postul original

24 Răspunsuri 24

BlackWolf
Senior certificat

Corect, dar de ce sa nu profite la maxim de rețea dacă poate și tot da bani. B310 e o tâmpenie, trebuie măcar un B535 dacă vrea calitate și stabilitate. Vad ca la tine merge super, în tot județul Argeș Orange e cel mai bun, rupe

E, nu merge peste tot bine, stai liniștit. De B 310 spuneam că este mai stabil decât 311, dar bineînțeles că cele bune sunt B 525, 535 și chiar ultimul, 530.

BlackWolf
Senior certificat

Eee, oricum în Argeș sunt cei mai buni dintre toți. Și B310 și B311 sunt niște pocnitori ieftine. Cele mai bune sunt cum ai spus tu, B525, B535 și B530. Exista B550? Nu găsesc. Dacă vrei sa ai calitate, mai pui ceva și iei un router calumea, ca sunt relativ ieftinute acum. Cel mai fain router pe care l-am avut prin 2015 a fost un D-Link DWR-921, 4G. Era șmecherie. La vremea aia era foarte scump, vreo 1500 lei în magazin, dar eu l-am primit la abonamentul de internet 4G de la Vodafone. Abonamentul era mic, deci nu știu cât de rentabil a fost pentru ei sa dea routerul ala. Apoi după o scurta perioada de timp au renunțat la el și au dat parnaia aia de B310. Știi routerul ala de la D-Link? Vad acum ca încă mai e în stoc la un preț destul de mare pentru 2023. Nu știu de ce ai mai da atâția bani pe el acum, ca saracul e depășit din toate punctele de vedere...

Stefan_Fane
Junior

 Nu voi rămâne cu routerul B311, voi achiziționa un B530, și o să revin cu detalii.

Decizia corecta. Ai ceva noutăți?

Vio73
#StarMember

B 530 este, scuze. Nu știu de ce i-am zis eu B 550 sau unde am văzut așa ceva. Oricum, trebuie să fie agreat de Orange, altfel n-ai făcut nimic.

https://www.orange.ro/magazin-online/huawei%2B-modemuri-b530-336-4g-plus-flybox-4g%252b-modem-flybox...

Stefan_Fane
Junior

   Salutare!

Ieri mi-a venit routerul B535-232 si atasez testul de retea. Viteza de net s-a imbunatatit. Mentienez ca tin routerul in banda B7 manual pentru a obtine viteza maxima. Folosesc antena externa. In meniul routerului pot selecta benzile: 3G/4G/B3/B7/B20 atat.

In mod automat am vitea mai mica...

Opinii?

 

Îl folosești cum vezi că este mai bine. Mă bucur că s-au îmbunătățit situația. 

Baftă!

Stefan_Fane
Junior

I-am facut si o resetare de fabrica mai intai. Routerul fiind second hand de pe OLX.

Stefan_Fane
Junior

Ca retea interna folosesc o solutie profesionala TP-Link Omada (router/controller retea/acces pointuri PoE)