anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal slab la internet si retea, in apartament doar, in mijlocul orasului (Mioveni, Arges)

Salut,
Am o problema cu reteua de internet si telefonie mobila (4G). In apartament am mereu si constant probleme cu conexiunea la net si cu apelurile.
Semnalul la telefon este de 1, 2 maxim 3 liniute din 5.
Avem 4 telefoane noi, pe 2 retele diferite, Orange si Vodafone si toate au aceiasi problema, doar in apartament, daca ies pe strada totul este ok.
Telefoanele pentru care folosesc Orange au cea mai mare problema.
Ce naiba sa fie, unde sa apelez ca sa rezolv aceasta problema.
Am constat de cateva luni de zile chestia asta.
8 Răspunsuri 8

delfinas
#StarMember
Bun venit in Comunitate!!! Dacă aveți probleme doar indoor, pe toate telefoanele și cele două rețele importante, înseamnă că stai într-un apartament/bloc buncăr, cu mult beton și armătură sau ești ecranat de clădirile din jur. In casa e recomandabil sa te folosești de convorbirile via wifi (VoWiFi), de la router pe fibră.

FLo1
#StarMember
@usernameblabla123: Bun venit în Comunitate. Problema ta nu e singulară, chiar și la mine e așa de ani de zile, iar rezolvarea este doar la tine. Din cauza ecranării zidurilor imobilului se pierde din semnal, astfel că la interior semnalul lasă de dorit. Singura rezolvare mai facilă, dacă beneficiezi de o rețea de internet fixă, este să folosești funcția de "apel WIFI", astfel ca semnalul deficitar oferit de furnizor să fie compensat de rețeaua wifi proprie. Găsești detalii despre "apel wifi" aici in Comunitate. Poate detaliezi care e orașul problemă, ca să știe Orange ce servicii oferă în buricul târgului. Revino dacă sunt necesare alte detalii.

Filtrand raspunsul din comentarile dumneavoastra inteleg ca mai sunt si alte persoane in situatia mea. Eu am nevoie de o solutie practica care sa rezolve problema nu sa o ocoleasca si sa o rezolve partial. Am nevoie de net in parametrii normali si semnal la telefon. Locuiesc in orasul Mioveni, Arges. Am nevoie sa stiu unde trebuie sa sun sau sa trimit un mail, link etc ca sa rezolv problema. Multumesc.

delfinas
#StarMember
Da, cu siguranță sunt și alții în situația ta. Caută în Comunitate și vei găsi cazuri asemănătoare. Noi ți-am oferit o soluție simplă și anume sa ai un router pe fibră și să folosești VoWIFi. Dacă aștepți după Orange să-ți rezolve situația, e cam de durată. Dacă insiști, uite aici diverse căi de contactare a Orange: https://www.orange.ro/contact/

teacher_
#StarMember
Salut! Eu îți sugerez sa îți iei un amplificator de semnal, care poate fi legat la modemul de internet... Eu așa am făcut la țară, și chiar a crescut semnalul și viteza de net. Nu mult, dar a crescut

Vio73
#StarMember
Salut! Datorită faptului că pereții sunt groși și opun rezistență semnalului rețelelor de telefonie mobilă, este important să folosești apel wifi sau să pui telefonul pe 2g/3g, dacă nu ai tehnologie fixă acasă. De asemenea, recomand telefoane mai bune la semnal, cum ar fi Xiaomi, Huawei ( modelele care încă mai folosesc GMS), Oppo, etc. La mine în bloc (în Pitești), de exemplu, cu Samsung S 20 FE aveam o liniuță pe 4g, care dispărea și trecea în H+, iar cu Xiaomi mi 11 lite am 4/5 liniuțe pe 4g, în aceleași condiții de semnal. Știu că este o soluție mai costisitoare, dar nu prea văd altele mai bune. Problema este că Orange folosește în orașe predominant benzile B7 ( 2600 Mhz) și B 3 ( 1800 Mhz), care sunt benzi relativ înalte, care oferă viteze bune la exterior, dar penetrarea la interior e relativ slabă. E mai bun un B 20 ( 800 Mhz), dar vitezele sunt slabe și ar fi probabil mai problematice. Cea mai bună combinație ar fi B 20+ B 3.+B 7 și nu ar mai fi probleme. Dar sigur, soluțiile mai bune sunt și mai costisitoare pentru operator. La Mioveni, din păcate, am văzut că este problemă prin centru cu semnalul în sensul că rețeaua este cam încărcată și nu prea face față, dar mă gândesc că poți face și o sesizare la Orange pentru densificare în zona respectivă și poate mai măresc un pic capacitățile prin adăugarea unei noi antene sau prin adăugarea unei noi benzi. Știu că e problemă cam pe la toți, dar sper ca Orange să facă ceva densificări, pentru că și uzina este tot în aceeași rețea. Sper să reușești, orice alegeri ai face! Baftă!

Va multumesc pentru raspunsuri. 😞

Vio73
#StarMember
Cu mare plăcere!