anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal extrem de prost

Shana_bts
Junior

Nu stiu ce se intampla dar de cateva luni semnalul este extrem de prost, din Bucuresti pana in zone de mare sau munte, abia abia se gasesc unele locuri in care sa functioneze. Waze/Maps/Google Maps este aproape mort! 2 Iphone 12, un abonament business si o cartela prepay, aceeași problema.

10 Răspunsuri 10

delfinas
#StarMember

Ai incercat sa pui cartelele in alt telefon? Acesta are toate actualizarile necesare?

PS Am fost acum o saptamana, pt o zi, in Albena. Am avut semnal bun inclusiv pana la granita, cat si in roaming. Am abonament de 15 euro. Am mai mers pana la Tropaisar, doar pe undeva in camp, dupa ce am iesit de pe autostrada si pana aproape de Tropaisar, semnalul a avut sincope, dar la fel am patit si pe Vodafone. Asa ca verifica daca in alt telefon ai aceeasi pb.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Te asigur că nu poate să fie așa pe bune, ci sigur ai tu o problemă cu telefonul. Am urmărit zilele trecute pe cineva cu iPhone 14, indoor, și la persoana respectivă nu exista semnal pe 4g+. Eu, lângă ea, cu Xiaomi 12 T pro, aveam 2 liniuțe de 4g+. Ea nu putea să facă mare lucru, iar eu nu aveam nicio problemă.

Deci vezi ce faci cu telefonul ăla.

Anonim
Neaplicabil

Puține zone în țară cu date mobile fără probleme. Eu personal nu le-am găsit, deși călătoresc mult, însoțit de colegi cu abonamente sau cartele Orange. Am auzit ca există astfel de zone, aici, în comunitate.

Pololică
#StarMember

Salut!

Cel mai probabil s-au inceput lucrarile la instalarea antenelor 5G (la care se adauga, cel mai probabil, schimbarea Huawei cu Ericsson). Bucuresti-ul chiar a fost destul de liber de pe la jumatatea lui iulie (mi-e groasa luni, pe 11.09... Cred ca o sa-mi iau o punga de seminte in trafic).

Legat de munte si mare, cred ca s-au mai adaugat si turistii.

Cum zice si Viorel, posibil sa fie si aparatul. Ca o comparatie: sotia si sora ei sunt colege de munca (ture diferite, operatiuni diferite). Daca am nevoie sa vorbesc cu ele (rar in timpul programului), cumnata se aude ... din gradina (Samsung A13), cu sotia ma inteleg bine (nu excelent, dar indeajuns cat sa ne putem intelege) si pana saptamana trecuta a avut un Huawei Nova 5T. Constat ca Samsung are, intr-adevar, SAR mic, dar si receptia este pe masura.

NB: ambele sunt pe Vodafone (singurii care au semnal la ele la munca la interior), sotia a avut telefon cumparat de la Orange (prin abonamentul meu), iar acum are Honor 90 de la Vodafone, iar cumnata de la Vodafone (Samsung).

PS: am avut si eu IPhone SE (2016) si, uneori, mai aveam probleme cu semnalul. Poate mai vine un update de IOs 16 cu actualizare de driver la modem inainte de lansarea IOs 17.

Toți operatorii mai au probleme, nu zice nimeni, dar nici nu se pune problema să fie chiar așa  (citez din inițiator): ,,din Bucuresti pana in zone de mare sau munte, abia abia se gasesc unele locuri in care sa functioneze".

Pot fi mici zone neacoperite pe ici pe colo, dar să nu prea fie semnal (eu așa înțeleg), m-aș mira. Mai călătoresc și eu și nu știu ce să zic, dar zonele fără semnal sunt excepții.

Daca ne luam dupa cei 98% acoperire din populatie, e clar ca 2% pot fi imprastiati si nu renteaza la nimeni. La sotie la munca este o hala (as vrea sa te citez, dar ti-as pune cuvinte nespuse de tine, dar la interior doar unul din 4 operatori are semnal in tot depozitul). Ca sa fac o paranteza:

  • la mine in acasa (4G):
  • Digi are semnal 3-4 linii (viteza cam 2-3 Mbps)
  • Orange 1-2 linii (viteza 7-8Mbps)
  • Vodafone 2-3 linii (nu stiu exact, n-am facut teste, dar undeva pe la 5-6Mbps tot sunt)
  • la sotie la munca (depozit):
  • Digi 0
  • Telekom 0
  • Orange pe margini. Prin centrul depozitului se pierde semnalul.
  • Vodafone 1-2 linii (din ce am inteles, 2 linii sunt constante)

Nu zic ca, daca ajung afara, Orange cam depaseste pe restul (evident, are si minusuri, dar, global, ochiometric pare mai bun).

Ca sa dau si in Vodafone: am fost acum vreo luna-doua in Carrefour Vulcan (Rahova). La interior, langa magazinul Vodafone (nu stiu daca e partener sau nu), dar sotia, din 4G cat avea afara, prindea un parlit de H+, in conditiile in care la Orange si Digi aveam minim 10-15 Mbps in acelasi loc.

vladut12am
Cunoscător certificat

Se știe că iPhone și Samsung sunt proaste la recepția semnalului și sunt instabile.

La polul opus sunt Xiaomi și Huawei+Honor care recepționează foarte bine semnalul și sunt stabile.

Nu voi regreta niciodată că am folosit Huawei și Xiaomi.

Shana_bts
Junior

Raspund celor care si-au alocat un pic de timp pentru a-mi raspunde. Nu sunt aici ca sa “dau” in Orange, am fost angajatul lor cativa ani buni, e reteaua mea “de suflet”. Am ridicat aceasta problema, pentru ca nu inteleg ce se intampla de o perioada. Ca exemplu clar, pe autostrazi nu am semnal, portiuni mari de traseu, majoritatea drumului 1-2 liniute, foarte slab, nu se incarca nici o pagina sau maps-uri. In Buc circul cu Waze, se actualizeaza foarte greu, tot timpul “ramane in urma”… si alte exemple de genul. 

Verifică și cu sim-ul în alt telefon și vezi ce se întâmplă.

catalin_tanase
Explorator

Eu am tot un iPhone 12, dar nu am probleme cu semnalul, nici măcar pe 5G. Cel mai probabil e de la telefonul tău