anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] probleme date mobile sony xperia 1 V si sony xperia 10 V

adk294u
Junior entuziast

Buna seara!

Mi-am achizitionat de curand 2 telefoane sony Xperia 1 V si 10 V.

La ambele telefoane am probleme cu internetul pe mobil. Nu vorbesc de WiFi.

Stie cineva cum se rezolva ? mentionez ca am esim si sunt activate toate setarile de internet pe mobil

1 Soluţie acceptată‚

adk294u
Junior entuziast

Am rezolvat ! Erau blocate de le ei din sistem datele mobile pe considerentul ca am fost plecat in Mauritius si sa nu consum date mobile. NU am inteles de ce nu m-au intrebat si pe mine dar ...in fine ...s-a rezolvat!

Vizualizare soluţie în postul original

21 Răspunsuri 21

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Felicitari pentru achizitie! Sa le stapanesti cu placere!

In ce fel se manifesta problemele? Functioneaza ok in alte telefoane?

Client Orange

adk294u
Junior entuziast

Pe telefonul vechi tot un Sony Xperia 1III a funcționat perfect. Este adevărat că aveam SIM normal nu eSim. Problema este că dacă nu sunt conectat la wifi nu am net deloc pe telefon și nu știu ce să fac ptr că nu stau numai langa wifi.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Hmmm… interesant! Nu ai net in sensul ca nu-ti apare nici icoana de date mobile sus in bara de status? Sau apare dar…nu face trafic?

Datele mobile sunt activate in telefon? Stiu ca suna trivial, si este, dar incerc sa te ajut si sa iau in calcul cat mai multe detalii.

Se poate sa fie si ceva de la eSIM, nu zic nu. Dar, in general, e putin probabil. 

Client Orange

adk294u
Junior entuziast

sus in bara de status nu imi apare nimic, datele mobile sunt activate si nu pot sa intru pe net. asta mi se intampla mie cu sony 1 V dar sotia are 10 V nu este in tara , ea are abonament la Vodafone si nu are esim ( are nanosim) si la fel, nu are net pe date mobile .Banuiesc ac e vorba de o setare ceva dar nu stiu unde 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Din moment ce se intampla si cu alt operator, in conditii total diferite, da, e posibil sa fie de la telefon.

Din pacate, n-am mai avut Sony de la Z3C. :)) Deci…n-as sti ce sa-ti zic. Dar avem colegi in Comunitate care folosesc telefoane Sony de generatie mai noua. Si s-ar putea sa ai mai multe sanse sa te poata ajuta. 

@Razvan ai idee cumva care ar putea sa fie problema aici? Te-ai mai lovit cumva de problema asta? E ceva comun la Sony?

Client Orange

Pentru Vodafone în roaming, soția să activeze și date mobile în roaming, din ceea ce spui pare să nu fie conectat la date. Setări, operator, activare buton roaming. 

Screenshot_20230822-233019.png

 

adk294u
Junior entuziast

La telefonul sotiei sunt ambele butoane activate , si roaming si date mobile. I-am rugat pe cei de la vodafone sa o sune si nu au reusit nimic nici ei , ultima varianta ar fi ca trebuie schimbat nanosimul ptr ca e vechi (2016). Asta a fost raspunsul de la vodafone. Iar in ceea ce ma priveste me mine ... o sa ma duc maine la Orange si ii rog sa incerce sa rezolve cumva problema dar ma gandeam ca poate reusesc eu sa o rezolv ca sa mai castig timp.

adk294u
Junior entuziast

Am incercat acum alta varianta!  in telefon am 2 sim-uri, cel de serviciu(nanosim) si cel personal (esim). Am setat datele mobile pe cel de serviciu si merge super ok. daca mut inapoi datele mobile pe esim ....nu mai merge

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Hmmm atunci e posibil sa fie o problema de incompatibilitate cu eSIM-ul. Sau vreo (alta) setare, poate…? Ai cum sa prioritizezi eSIM-ul…? Ai dual SIM inteleg, nu? Adica se foloseste simultan si eSIM si SIM fizic?

Ai incercat cumva sa scoti SIM-ul fizic, sa setezi eSIM-ul (cu ocazia asta si testezi daca merge asa), si eventul dupa aceea sa introduci SIM-ul fizic inapoi?

Client Orange

adk294u
Junior entuziast

Am incercat si varianta asta si tot nu merge. Mentionez ca de fiecare data cand am scos sau introdus sim-ul in tel am dat restart . Am accesat si...resetati setarile de retea si ...tot nimic

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Nu ar trebui resetate setarile de retea de fiecare data (dupa prerea mea). Doar un restart la telefon, intr-adevar.

Oricum, daca nu merge nici cu eSIM-ul de sine statator…chiar nu am alta idee in momentul asta. Poate pana maine imi mai vine o idee. Daca nu, sper ca Razvan sa aiba ceva experienta in sensul asta. 

Client Orange

Salutare! Problema ta este de la e-sim, ia legătura cu cei de la Orange să îți mai provizioneze încă o dată contul de date mobile. Posibil, să fi apărut o eroare în timpul migrării de la sim la E-sim. P. S. Felicitări pentru achiziție! 🤗🙂

adk294u
Junior entuziast

maine dimineata sunt primul client la Orange:)))) . Multumesc frumos, sunt foarte incantat de telefoane ( sunt fun sony) .Sper din tot sufletul sa nu fie problema de telefon si sa fie doar de la esim.

Multumesc frumos inca odata!

Salut @adk294u

Nu e nevoie sa mergi in magazin, mai bine suni la 300 sau intri pe chat din secțiunea de contact https://www.orange.ro/contact/