anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

O mică problemă: fără hotspot mobil în timpul unei conversații

Anonim
Neaplicabil
Bună dimineața dragilor,
eram obișnuit și-l consideram un... must have... ca atunci când vorbesc la telefon conexiunea de date mobile să nu-mi pice... mai ales în perioada pandemiei când singura conexiune de internet era cea de mobil și puteam lucra liniști pe laptop în timp ce vorbeam la telefon.
De-o bună bucată de vreme, să fie cam două luni, observ că atunci când vorbesc la telefon nu mai am internet mobil... am presupus că nu se împacă frecvența de 5GHz pe care am setat hotspotul pentru a beneficia la maxim de conexiunea mobilă (înainte țineam hotspotul pe 2.4 GHZ) dar m-am trezit că vorbesc la telefon cu căștile bluetooth în telefon și având nevoie de o informație de pe internet am descoperit că datele mobile sunt complet moarte în timpul unui apel.
Ca să nu existe dubii, n-am modificat nimic în setările telefonului, îmi apare iconița VOLTE atunci când telefonul e în standby... n-am fost atent dacă mai apare atunci când inițiez un apel... așa că stau și mă întreb ce poate să fie la mijloc?
Aveți idee, s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situație? Precizez că nu e o situație punctuală sau aleatorie, nu... tot timpul când vorbesc nu mai am internet pe telefonul mobil.
27 Răspunsuri 27

Anonim
Neaplicabil
@arsradu azi sosește noul telefon așa că vedem ce va fi cu cel nou... să nu fie totuși rețeaua de vină... că la un moment dat îmi afișa că folosesc două benzi din spectru și acum văd că e doar una...

Pololică
#StarMember
Facut inca o data testul (probabil mi-a ramas agatat la wifi-ul firmei, desi vitezele par sa fie cele pe care le am la Orange la interior).

arsradu
#StarMember
Mmm...nu cred ca e de acolo. 🙂 La mine foloseste doar una, pentru ca doar una are. Nu are suficiente relee in zona cat sa faca 2CA/3CA etc. Deci, daca la mine merge cu o singura banda, la tine cu doua sau mai multe, cu atat mai mult ar trebui sa mearga. Dar da, vedem cand iti vine noul telefon. 🙂
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
@arsradu acum câțiva ani în urmă, 2017 sau 2018, mă plângeam că efectiv nu puteam să folosesc HBO GO pe televizor pentru că rețeaua nu făcea față... releul din zonă lucra într-o singură bandă... ulterior problema s-a rezolvat prin adăugarea unei noi benzi și totul a fost în regulă... chiar și-acum pe-o singură bandă e OK până trebuie să împart vocea cu internetul mobil... dacă-i de la rețea sau de la echipamentele de rețea din locație... să le fie un picuț rușine celor de la Orange.

Anonim
Neaplicabil
Unde dai și unde crapă?! După cea mai recentă postare a mea, în care relatam pățania cu noul iPhone SE 2022 în ceea ce privește conectivitatea total nesatisfăcătoare, am apelat din nou la relații clienți (de data aceasta prin chat) și printre altele am aflat ceva care m-a lăsat perplex: pe unele telefoane opțiunea Apel 4G afectează performanțele netului mobil prin simplu fapt că sunt activate pe cont... adică dacă nimerești un telefon buclucaș îți scad performanțele fără nici un motiv fără ca tu să inițiezi un apel.

Anonim
Neaplicabil
Am unit punctele între ele și am realizat că treaba cu lipsa internetului în timpul unui apel a apărut începând cu schimbarea abonamentului de la Orange Me Start 8 la Orange Smart Plus 20.

arsradu
#StarMember
Eu n-am mai auzit de asa ceva pana acum... Si sincer nici n-am observat vreo diferenta pe telefoanele pe care le am eu. Dar o fi vreo chestie specifica la unele modele. Habar n-am.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
@arsradu tocmai ce-am umblat sub capotă cu ceva setări pentru dezvoltatori ca să forțez telefonul să stea tot timpul pe LTE... am inițiat un apel și am testat viteza internetului care n-a plecat la plimbare dar este de doar...620 Kbps... jenibil...

arsradu
#StarMember
Mie tot imi suna a problema locala. Fie pe cont...sau pe abonament, fie cu acoperirea din zona. Evident, e doar o parere. Si se poate sa fie gresita. Dar...asa pare.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
La acoperirea din zonă nu mai văd B3.. în rest nu știu ce să zic... în satul meu uitat de mine scoteam viteze de 4 ori mai bune decât în Brașov...

arsradu
#StarMember
Se mai intampla... Cu toate ca, de obicei, la sat ai servicii mai slabe decat la oras. La oras, problemele in general sunt: 1. cladirile (ecranarea semnalului) 2. numarul de conexiuni simultane (congestiile de retea).
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
Noi stăm chiar foarte bine din multe puncte de vedere... la utilități publice doar fibra optică îmi lipsește deși trec 3 magistrale de fibră optică pe lângă cartier.

William69
Începător

Salutare, am intampinat si eu problema respectiva, pe un Oppo Reno 7 5g, si am gasit rezolvarea in Setari, retea mobila, tip de retea preferata: am modificat din 4g/5g in 2g, si m-am intors la 4g/5g, acum apare si volte sus langa semnal, si pot efectua si apel si sa functioneze hotspot-ul pe alt dispozitiv 😁