anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce se consuma așa de repede internetul?

Dulcescu
Începător
De ce se consuma așa de repede internetul?
7 Răspunsuri 7

Neaplicabil
Salut! In general se consuma repede cand consumi mult. Acuma, mult nu inseamna neaparat mult ca timp, cat mult ca volum de date descarcat (download) sau incarcat (upload). Un video pe YouTube de exemplu iti va "manca" mai mult internet daca il vezi in 4K decat daca il vezi in 720p. Pentru ca volumul de date descarcat e mult mai mare. Asta e doar un exemplu. Dar acelasi principiu se aplica la tot ce descarci. Cu cat faci mai mult "trafic" (download + upload), cu atat va scadea mai repede volumul de date inclus in abonament/extraoptiune etc. Atentie: aplicatii precum Tik Tok fac trafic foarte mult chiar si cand nu sunt folosite. Daca o sa cauti in comunitate o sa vezi ca sunt oameni care se plang de cost suplimentar foarte mare datorita acestei aplicatii. Asa ca mare atentie. Sper ca macar o parte din ce am scris mai sus sa te ajute. Daca ai un caz concret pe care vrei sa-l dezbatem, cu mare placere te ajutam.

Vio73
#StarMember
Salutare! Depinde de conținutul pe care îl accesezi pe internet și în funcție de acesta, se termină sau nu mai repede ce ai inclus. Dacă vizionezi un filmuleț la calitate 1080 p, e logic că vei consuma mai mult trafic decât dacă îl vizionezi la calitate 480 p. Oricum, pe telefon ( dacă la el te referi), nu știu dacă se sesizează prea mari diferențe de calitate, indiferent de rezoluția pe care o folosești. Cum a spus și colegul, sunt multe de discutat pe această temă, în funcție de aplicațiile pe care le folosești și care îți pot consuma rapid internetul, etc.

FLo1
#StarMember
@Dulcescu: Depinde la ce folosesti internetul. Pentru utilizarea internetului exclusiv la download si vizionari de continut media, orice pachet cu date de GB de internet nu va fi suficient (excluzand cel nelimitat). Dar poate "BancaDeNet" te poate ajuta cu suport suplimentar de trafic pe internet.

FaraUnID
Campion certificat
@Dulcescu Esti de pe telefon, de pe PC? Depinde ce aplicatii ai instalate si la ce se rezuma activitatea ta in mediul online: gaming, downloaad, upload, streaming, video call, etc. Foarte multe aplicatii au prostul obicei sa ruleze in background chiar daca utilizatorul crede ca a inchis acea aplicatie si, prin urmare, fac trafic de internet. Unele aplicatii chiar au control deplin asupra conexiunii la internet. Asta inseamna ca pot initia sesiuni de date fara interventia utilizatorului. Sa nu uitam si de update-urile si patch-urile de securitate sistematice, care consuma din pachetul de date.

mihai_13
Maestru
- se consuma internetul alocat repede !? Nici-o problema ! - avem pentru dumneavoastra solutia ; - SMART 15 - abonament cu Internet Nelimitat 15 euro lunar .

Razvan
#StarMember
Depinde de mai mulți factori, însă ce înseamnă repede pentru tine? În aceste condiții trebuie să te raportezi la ce cantitate disponibilă este la abonamentul tău. Dacă ai 5/10 Gb și te uiți la filmulețe, aceștia vor fi topoti aproape instant.

Ascary
Campion certificat
Salut Dulcescu,in zilelele noastre consumul de internet este cu mult mai mare decat inainte fiindca si continutul nu mai este comprimat,browserele consuma mai mult din cauza complexitatilor care au fost dezvoltate pe ele,multitudinea de aplicatii (inutile uneori) care consuma trafic chiar fara sa fie accesate,statul pe retelele de socializare,continutul media care ruleaza in ele,publicitatea excesiva,toate fac ca traficul inclus sa se diminueze repede. De preferat este sa inchizi datele atunci cand ai la dispozitie o retea wifi si sa blochezi update-urile OS-ului sau al altor aplicatii atunci cand nu ai la dispozitie o retea wifi.