anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum aflu numărul unui SIM de date mobile?

Neaplicabil
Bună ziua tuturor,
după cum știți unii elevi au primit tablete de la școală pentru școala online. Unul dintre ei este fiul meu și tableta a venit pur și simplu cu SIM-ul bagată în ea și doar cu contul de Google configurat pentru Classroom și Meeting.
I-am întrebat pe cei de a școală ce facem dacă se termină traficul inclus în abonament și au ridicat din umeri. La prima pornire a tabletei și-a făcut toate actualizările posibile și imposibile, plus și-a instalat nu știu ce aplicații la cererea unei aplicații RED MDM instalată de furnizorul tabletei cred la cererea ministerului educației.
Am încercat să văd cum stăm cu resursele dar n-a funcționat nimic: nici apel la 415 sau 333, nici *133#, meniul de la *100# e unic... poți solicita doar codul PUK și nimic altceva.
Și mă gândeam că dacă ar aș ști numărul acestei cartele de date mobile aș putea crea un cont My Orange și astfel aș avea acces la informația despre resurse dar fiind o cartelă de date mobile nu se pot iniția apeluri de voce.
Așadar cum fac să aflu ce resurse sunt incluse și cât s-a consumat sau cum aflu ce număr este alocat unei cartele de date mobile?
Mulțumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Salutare! Ai încercat și *115#? Oricum, din câte știu eu, aceste tablete au internet nelimitat, deci n-ai de ce să-ți faci griji.

Vizualizare soluţie în postul original

7 Răspunsuri 7

Vio73
#StarMember
Salutare! Ai încercat și *115#? Oricum, din câte știu eu, aceste tablete au internet nelimitat, deci n-ai de ce să-ți faci griji.

FaraUnID
Campion certificat
@alterego Este foarte posibil ca acele SIM-uri sa fie asociate unui cont corporate si nu ai acces prea adanc pe contul final, adica cel de utilizator. Mai exista un topic relativ asemanator in care un client Dacia Duster powered by Orange semnala fix aceeasi problema in cazul pachetului tableta + SIM Internet primite gratuit la achizitia masinii.

delfinas
#StarMember
Poate ca netul e nelimitat si nu trebuie sa va faceti pb. Daca aveti teama ca se termina resursele, incercati sa folositi mai mult wi-fi-ul, daca aveti acces la unul.

FLo1
#StarMember
O clarificare pentru cei care au impresia ca tabletele se dau oricui si SIM pentru internet e un fel de bonificatie: GRESIT!!! Tableta se ofera ca la angajator: cu proces verbal de predare - primire si nu este "forever", aceasta utilizandu-se doar pe perioada anului scolar SI ATAT. Nu se preda tableta STRICATA la final de... mandat. SIMul de net e nelimitat, nu e extra-G, si este dat doar celor care prin declaratie pe proprie raspundere declara ca la domiciliu nu beneficiaza de o conexiune fixa de internet. Concluzie: si pe vremea comunistilor constrangerile si conditionarile nu erau atat de absurde ca in vremea nazista.

Vio73
#StarMember
Asta e clar că se oferă prin contract de comodat semnat de părinți, doar celor care sunt îndreptățiți. Cel puțin la mine, la serviciu știu că elevilor li s-au dat tablete cu net nelimitat, dar pentru ceea ce trebuie.

Neaplicabil
S-a rezolvat cu un apel la *115#, mulțumesc Vio73. Sunt incluși 40 GB lunar dar se pare că aplicațiile din Google Suite for Education au trafic nelimitat. Altfel am rugămintea să nu mai faceți presupuneri ci mai bine întrebați: unele școli au decis să ofere tuturor elevilor tablete fără nici un fel de discriminare dar toate trebuie să se încadreze în specificațiile minime propuse de ministerul educației pentru că achiziția este decontată după ce primăria a făcut achiziția. Iar în România birocrația, acoperirea cu hârtii și folosirea a tot soiul de experți duce la un talmeș-balmeș în care pentru a afla o simplă informație trebuie să depui o duzină de solicitări în dosar cu șină și primești informația peste 30 de zile deși răspunsul ar putea fi dat pe loc. Și pur și simplu ai senzația că nimănui nu-i pasă, lumea din sistemul bugetar e atât de specializată încât pentru o chestie banală se apelează la 3 - 4 specialiști deși poate fi asimilată de un singur om pasionat de ceea ce face. Dar uite-așa am ajuns să divaghez din cauza faptului că unii de pe aici mi-ați dat impresia că vreau prea mult de un leu-verdeață... :( Ideea este că în unele cazuri, a fost nevoie să dai cu subsemnatul și să faci dosarul mai sus menționat doar ca să refuzi tableta... și dacă efortul e același și pentru a o primi și pentru a o refuza voi ce-ați alege?

delfinas
#StarMember
Bine că s-a rezolvat problema, dar nu înțeleg supărarea! Fiecare și-a dat cu părerea cum a știut, nu toți avem copii la școală, să știm cum funcționează treaba cu tabletele. In plus, nici tu nu ai aflat de la școală, ci tot cu ajutorul cuiva din comunitate. Ar fi bine sa fim mai calmi și mai înțelegători, iar dacă ne simțim lezați, sa fim mai exacți in explicații și să spunem direct cine și cu ce ne-a deranjat, sa nu ocolim până nu se mai înțelege ce și cum. Era o problema de viață si de moarte? N-as crede...