anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5G este istorie, chinezii lucreaza la 6G

FaraUnID
Campion certificat

Chiar dacă dezvoltarea reţelelor 5G abia a început, mai multe companii cu siguranţă lucrează deja la generaţia următoare de reţele de telecomunicaţii. Pentru a-şi păstra avantajul pe care îl are în acest domeniu, China se pare că face dezvoltarea reţelelor 6G o prioritate naţională, Ministerul de Ştiinţă şi Tehnologie formând deja două echipe care să creeze noua tehnologie în următorii câţiva ani. Primele informaţii despre capabilităţile unei eventuale reţele 6G sugerează că viteza de transfer ar putea fi de 8.000 de ori mai mare decât pe actualele reţele 5G.

 

Conform publicaţiei indiene Hindustantimes, China începe dezvoltarea acestei tehnologii cu aspiraţii măreţe. Se pare că Ministerul Tehnologiei al ţării are acum o echipă executivă formată din angajaţi ai ministerului, care va supraveghea evoluţia tehnologiei 6G, în timp ce o altă echipă formată din 37 de experţi în domeniu, care provin din universităţi, institute de cercetare şi companii de tehnologie, încep deja să formeze bazele noilor protocoale de transfer de date.

 

Primele informaţii despre reţelele 6G dezvoltate de China sugerează că ţinta este ca viteza de transfer să atingă 1 TB/s, de 8.000 de ori mai mult decât ceea ce poat fi realizat prin 5G în prezent, când putem să transferăm doar câteva sute de MB pe secundă în condiţii ideale. Desigur, aceste declaraţii sunt momentan în stadiul de proiect şi de performanţă teoretică.

 

Conform experţilor din domeniu, dacă reţelele 6G vor permite într-adevăr dispozitivelor să atingă viteze de transfer atât de mari, s-ar putea ca modul în care interacţionăm cu acestea să se schimbe radical. Va fi o ocazie bună pentru a schimba interfeţele acestora, întrucât controlul direct prin gânduri ar putea fi posibil.

 

Pentru a pune în perspectivă cât de mare ar fi viteza pe reţele 6G la 1 TB/s, am putea folosi Netflix, care necesită 56 de gigabiţi pe oră, sau 7 GB, pentru a oferi prin streaming conţinut la cea mai înaltă calitate disponibilă în acest moment (4K cu HDR). Ei bine, folosind 6G, în fiecare secundă ai putea să descarci 142 de ore de conţinut de acest gen.

 

Totuşi, aceste reţele sunt în continuare foarte departe în acest moment. Dezvoltarea lor abia a început, iar aceste estimări de performanţă se bazează pe faptul că vor fi depăşite nişte limitări fizice din prezent. De exemplu, materialele din care antenele sunt realizate vor trebui să poată susţine noile viteze de transfer, în timp ce procesoarele vor trebui să evolueze pentru a putea procesa atât de multe date, în timp ce consumul de energie ar putea deveni o problemă.

 

Cel mai probabil, 6G-ul va deveni un subiect mai „serios” de discuţie în câţiva ani, întrucât lansarea tehnologiei este programată pentru anul 2030, dacă nu chiar mai târziu.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/networking/ce-viteza-vor-atinge-la-download-noile-retele-6g-la-care-chinezii-de...

Sursa 2 - https://www.hindustantimes.com/tech/6g-could-be-8-000-times-faster-than-5g-with-speeds-up-to-1tb-per...

22 Răspunsuri 22

FLo1
#StarMember
Decat multi de G vazuti doar pe hartie / Mai bine ceva real si functional ca sa se stie. /Iar la pret de s-ar lucra mai bine / Ar ajunge netul pentru toti, ca mine sau ca tine.

Vio73
#StarMember
Odată cu 5g-ul de la noi la scară mare, cred că și acoperirea va fi mult mai bună.

FLo1
#StarMember
@Vio73: Odata cu 5G si "acoperirea va fi mai buna" dar nu in 5G, poate 2G sau 3G. Deocamdata si 3G-ul lasa de dorit. 4G e mai mult pe zone urbane.

Cred si eu ca 3G abia se mai taraie cand toti operatori au tot taiat din latimea de banda pentru a fi alocata spectrului 4g si au ramas cu doar 5Mhz latime la toti operatorii care mai au 3G unii chiar renuntand de tot la ea

FaraUnID
Campion certificat
Într-un interviu pentru agenția de știri Xinhua News, CEO-ul companiei Xiaomi, Lei Jun, a anunțat că au început deja cercetarea de bază pentru viitoarea tehnologie 6G, notează Tech Radar. Lei Jun a dat de înțeles faptul că compania pe care o conduce vrea să-și epuizeze stocurile de telefoane 4G pentru a putea avea mai mult loc de producție și depozitare pentru modelele 5G. Cu toate astea, experții în domeniu încă nu se pot pronunța dacă Xiaomi se va limita doar la producția de modele 5G. Tehnologia 6G nu pare a fi singurul domeniu de interes al companiei chinezești, diferitele știri din domeniul tehnologiei sugerează faptul că că Xiaomi și-a îndreptat atenția către sateliți. Mai exact, oficialii companiei vor să exploreze modalități prin care infrastructura din orbită să poată fi folosită pentru a conecta utilizatorii din zonele izolate la rețea. Sursa - https://www.descopera.ro/lumea-digitala/19398721-de-ce-va-fi-xiaomi-prima-compania-care-va-stapani-secretele-vitezei-6g

Alex86
Explorator
Stati sa bage 5g peste tot si apoi sa mai vedem de 6, 7 ,8 g

La cum se misca in 10-15 ani se va face si acoperire 5g poate incep in 5G si termina in 6G 🤣🤣🤣

ceacanaule
Junior entuziast
acum daca cumperi un iphone 12 ai 5 G