anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5G este istorie, chinezii lucreaza la 6G

FaraUnID
Campion certificat

Chiar dacă dezvoltarea reţelelor 5G abia a început, mai multe companii cu siguranţă lucrează deja la generaţia următoare de reţele de telecomunicaţii. Pentru a-şi păstra avantajul pe care îl are în acest domeniu, China se pare că face dezvoltarea reţelelor 6G o prioritate naţională, Ministerul de Ştiinţă şi Tehnologie formând deja două echipe care să creeze noua tehnologie în următorii câţiva ani. Primele informaţii despre capabilităţile unei eventuale reţele 6G sugerează că viteza de transfer ar putea fi de 8.000 de ori mai mare decât pe actualele reţele 5G.

 

Conform publicaţiei indiene Hindustantimes, China începe dezvoltarea acestei tehnologii cu aspiraţii măreţe. Se pare că Ministerul Tehnologiei al ţării are acum o echipă executivă formată din angajaţi ai ministerului, care va supraveghea evoluţia tehnologiei 6G, în timp ce o altă echipă formată din 37 de experţi în domeniu, care provin din universităţi, institute de cercetare şi companii de tehnologie, încep deja să formeze bazele noilor protocoale de transfer de date.

 

Primele informaţii despre reţelele 6G dezvoltate de China sugerează că ţinta este ca viteza de transfer să atingă 1 TB/s, de 8.000 de ori mai mult decât ceea ce poat fi realizat prin 5G în prezent, când putem să transferăm doar câteva sute de MB pe secundă în condiţii ideale. Desigur, aceste declaraţii sunt momentan în stadiul de proiect şi de performanţă teoretică.

 

Conform experţilor din domeniu, dacă reţelele 6G vor permite într-adevăr dispozitivelor să atingă viteze de transfer atât de mari, s-ar putea ca modul în care interacţionăm cu acestea să se schimbe radical. Va fi o ocazie bună pentru a schimba interfeţele acestora, întrucât controlul direct prin gânduri ar putea fi posibil.

 

Pentru a pune în perspectivă cât de mare ar fi viteza pe reţele 6G la 1 TB/s, am putea folosi Netflix, care necesită 56 de gigabiţi pe oră, sau 7 GB, pentru a oferi prin streaming conţinut la cea mai înaltă calitate disponibilă în acest moment (4K cu HDR). Ei bine, folosind 6G, în fiecare secundă ai putea să descarci 142 de ore de conţinut de acest gen.

 

Totuşi, aceste reţele sunt în continuare foarte departe în acest moment. Dezvoltarea lor abia a început, iar aceste estimări de performanţă se bazează pe faptul că vor fi depăşite nişte limitări fizice din prezent. De exemplu, materialele din care antenele sunt realizate vor trebui să poată susţine noile viteze de transfer, în timp ce procesoarele vor trebui să evolueze pentru a putea procesa atât de multe date, în timp ce consumul de energie ar putea deveni o problemă.

 

Cel mai probabil, 6G-ul va deveni un subiect mai „serios” de discuţie în câţiva ani, întrucât lansarea tehnologiei este programată pentru anul 2030, dacă nu chiar mai târziu.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/networking/ce-viteza-vor-atinge-la-download-noile-retele-6g-la-care-chinezii-de...

Sursa 2 - https://www.hindustantimes.com/tech/6g-could-be-8-000-times-faster-than-5g-with-speeds-up-to-1tb-per...

22 Răspunsuri 22

Miha_Z
#StarMember
Din punctul meu de vedere totul evolueaza mult prea repede. Noi inca functionam pe 4G+ si ei vor deja sa realizeze tehnologia 6G..

imch
Cunoscător certificat
Miha Z, sunt locuri unde abia functioneaza 2G decent iar 4G e o utopie... :-). Multam de info FaraUnID.

Miha_Z
#StarMember
Ai dreptate @imch. In acele zone clientii ar fi multumiti si cu 3G. 6G ar fi SF pentru ei. 😞

teacher_
#StarMember
Discuțiile despre iradiere și riscul de boli sunt in toi in unele zone, legat de 5G. Nu vreau să știu cum va fi cu 6G...!

imch
Cunoscător certificat
Vor fi fix la fel... Doar ca fiind 6, G seamana si el cu 6, vor mai gasi un 6 si vor spune si ca e lucratura diavolului .

delfinas
#StarMember
Cică dacă stai langa stâlpii de 5G, ți se electrizează părul, deci vă dați seama că efectele nevăzute pot fi și mai nasoale. La ce ne trebuie așa ceva, de ce trebuie sa din noi cobaii?

Vio73
#StarMember & January's Problem Solver
Am mai citit un articol că și japonezii ar lucra la propria rețea 6g. La noi, cred că ar fi bine să se implementeze mai întâi 4g+ la greu, inclusiv în rural, iar apoi să ne gândim la 5g, 6g, etc.

Corect un 4G macar 2CA ,cel putin in gorj pe rural oro si vf au pus 4g in b20 si au aruncat batista pe tambal,rare zonele unde au 4g+ pe rural singuri care au bagat 4g+ pe rural puternic in Gorj sant cei de la TK B3+B1 unde zbarnaie fata de B20 oro si vf (vb de gorj,in tara nu ma pronunt)

Gianni
Cunoscător certificat
China este o mare putere și se dezvoltă economic foarte rapid. Nu mă surprinde faptul că au început să lucreze la rețeaua 6G. Chiar dacă este în stadiu de proiect vom fi cît de curînd surprinși că au găsit metoda de a implementa 6G. Dacă lucrează și japonezii la acest tip de proiect va fi o mare bătălie pentru cîștigarea supremației. Aceasta rămîne de văzut peste cîțiva ani.

Tessarol
Junior entuziast
Ati probat chestia aia cu electrizarea parului? A zis varul lui cumatru' ca a auzit el pe cineva care a citit... #$% E o vrajeala, ca multe altele legate de 5G. La noi, daca nu se fura, se va implementa 5G doar la orase, intrucat costurile sunt foarte mari si trebuie montate antene des, intrucat nu penetreaza peretii. Se pot pune si in semafoare, daca nu stiati.

Foarte multe antene vor fi necesare daca se va implementa mmwave (ADEVARATUL 5g) dar mai e mult pana departe ,la un SA mediu nu necesita chiar atat de multe antene ce sa mai zic de nsa care se implementeaza momentan unde doar se modifica configuratia antenelor nu si numarul lor posibil sa se puna in zone unde nu este acoperire 4g

FaraUnID
Campion certificat
Din seria "a zis unu' ca i-a povestit altul ca i-a spus altu' care a citit pe facebook" Cica daca faci o triangulatie in tehnologia 5G, in punctul in care se intersecteaza turnurile celulare, in an bisect, in noptile cu luna plina, se deschide o poarta catre un univers paralel, univers in care oameni si fiintele extraterstre stau la acceasi masa si consuma o apa plata cu lamaie (deoarece extraterestii nu beau alcool cand piloteaza OZN-uri) si fumeaza din pipa pacii. UNDELE ELECTROMAGNETICE 5G SUNT NON-IONIZANTE si sunt cu mult sub valoarea periculoasa pentru organismele vii, valoare de 3.000.000 de GHz.

delfinas
#StarMember
Faceti voi misto, dar eu tind sa cred persoana, colega mea nu face glume pe tema asta, iar sotul ei, care chiar e un tip serios si echilibrat, nu avea de ce sa-i spuna minciuni sotiei lui, stiind ca ar ingrijora-o. Nu e ceva aflat la nspea mana, ci de la cineva care se ocupa exact cu service antene GSM, care umbla pe coclauri, inclusiv noaptea, ca sa rezolve pb de semnal. Eu chiar nu inteleg de ce ne trebuie 5G, desi avem viteze bune si pe 4G, acolo unde e, mai bune decat tari cu un mare avans tehnologic. Facem avioane din telefoane? Sunt zone in care abia merge 2G si noi balim la 5G, chiar 6G!

Cathy
Explorator entuziast
Parerea mea de simplu cetatean este ca mai bine chinezii sa se preocupe de 6G, 7G, decat sa se preocupe de mancat lilieci :)))