anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Știați că Orange are cotă de piață de 39% pe piața de internet mobil?

Anonim
Neaplicabil

ANCOM anunţă că Orange are o cotă de piaţă de 39% pe internet mobil, iar RCS & RDS are 52% pe internet fix

Sursa:

https://www.gadget.ro/ancom-anunta-ca-orange-are-o-cota-de-piata-de-39-pe-internet-mobil-iar-rcs-rds-are-52-pe-internet-fix/

12 Răspunsuri 12

Razvan
#StarMember
Este o cota foarte bună ținând cont de concurența mare pe acest segment (4 companii de telefonie mobilă). Deja RDS pe fix tinde către monopol.

FaraUnID
Campion certificat
RDS are avantajul ca a mentinut preturile jos extrem de mult timp in timp ce majoritatea concurentei a majorat treptat pretul serviciilor, iar pentru multi acesta a fost factorul decisiv - PRETUL. In timp ce Orange abia acum investetste in propria retea de fibra optica, RDS-ul o are de cativa ani buni. De fapt cand RDS a inceput sa ofere internet de mare viteza prin fibra optica, atat Orange cat si Vodafone nu prea stiau cu ce se mananca treaba asta. RDS are in portofoliu pachet complet de servicii (fix, mobil, internet, televiziune) de foarte multi ani, in timp ce la Orange si Vodafone internetul fix si televiziunea sunt intrate relativ recent in portofoliu. Plus ca in cazul RDS nivelul de acoperire a fibrei este peste cea a concurenteti. RDS are in portofoliu de televiziune un pachet diversificat de canale tv proprii, de platforma (stiri, filme, documentare, lifestyle, muzica + un canal de sport dedicat 4K) la care se adauga posturile de radio proprii, in timp ce Orange nu are nimic. Plus ca modelul de bussiness adoptat de RDS este total diferit de al concurentei. In timp ce concurenta cauta sa investeasca plecand de la zero, RDS a cumparat si cumpara intr-o veselie furnizori de cartier. Acei furnizori de cartier au deja o infrastructura si o baza de clienti. Practic RDS nu face altceva decat sa cumpere afaceri la cheie pe care le inglobeaza in business-ul propriu.

Ascary
Campion certificat
Din pacate nici RDS-ul nu investeste prea mult in rural. Asteptam de la Orange macar sa faca acest lucru. Felicitari Orange pentru acest loc fruntaș in clasament.

Vio73
#StarMember
Orange este lider incontestabil pe partea de mobil, dar trebuie să facă ceva și pe partea de fix, în sensul că trebuie să-și construiască ma rapid propria rețea.Sigur, atât în urban, cât mai ales în rural, unde nu prea are concurență. Dacă în urban este cam aglomerație și alții au venit demult cu fibra, prin multe zone din rural, cam bate vântul și nu prea se înghesuie nimeni să facă ceva.

Anonim
Neaplicabil
Nu se investește în zona rurală pentru că nu ar fi profitabil în comparație cu zona urbană.

Vio73
#StarMember
De acord, dar zona urbană e cam ocupată. Există și zone rurale profitabile. Sau există soluții mai ieftine de implementare a unor servicii de calitate.

Ascary
Campion certificat
cocolosh si noi cei din zona rurala avem drepturi :))

Anonim
Neaplicabil
@Ascary, normal dar din păcate totul se calculează în funcție de cheltuieli versus profit. 🙂

Ascary
Campion certificat
Din pacate,accentuez din pacate,ai dreptate 😞

Anonim
Neaplicabil
@Ascary, știu dar dacă au în plan să se extindă în zona rurală printr-un proces nou sau cu ajutorul unei tehnologii noi, atunci Orange ar da lovitura, cred.

Ascary
Campion certificat
Si cred ca ar avea si clienti,atata doar ca aceste comunitati rurale sunt mici. Nici macar cat un cartier de marime medie al uni oras. De aici si costurile nerentabile ale investitiilor.

Gianni
Cunoscător certificat
O investiție își recuperează costurile în timp. Toți vor să investească puțin, să scoată profituri mari și rapide. In zona rurală investițiile sunt mai mari, dar care în timp pot fi recuperate si a avea si profit dacă clienții vor fi mulțumiți de serviciile aduse. Cînd serviciile pe care le oferi sunt de calitate și clienții sunt mulțumiți nu ai cum să ieși în pierdere.