anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

viteza dementiala internet fix

Ovidiu69
Junior

Salut, sunt relativ nou in comunitatea Orange, am abonamentul maxim de internet fibra, respectiv 1800, dar uitati ce viteza dementiala am de fapt....Total dezamagit. Bataie de joc....

22 Răspunsuri 22

And04
Senior

Salutare, @Ovidiu69 

Situatia persista de mai mult timp sau e doar ceva temporar?

 

arsradu
#StarMember

Salut Ovidiu,

Bine ai venit in Comunitate!

Upload-ul nu e atat de tragic. Download-ul, in schimb… 

In caz ca nu ai facut deja asta, trebuie sa faci o sesizare la 300/0374 300 300. Si nu uita sa ceri un numar de sesizare pentru referinte ulterioare.

Mult succes! Si sper sa se rezolve in curand. 

Client Orange

Ms. de raspuns....da, clar ma refeream la download :))

Vio73
#StarMember

Salutare!

Trebuie să-i suni la 300 sau 0374300300, din orice rețea și apoi să formezi 1-2-2, pentru asistență, ascultând ce spune robotul. Și eu am netul acesta și merge super!

Mai înainte, trebuie dată o resetare, o oprire/repornire și vezi dacă se schimbă ceva!

Baftă!

La mine este cam așa:

Ms de print, deci se poate....sper sa se rezolve si la mine cumva. Ms.

Salut Vio, am facut sesizare si au rezolvat ceva din setari, acum am aproximativ 940/940, viteza limitata din cauza placii de baza. Am comandat o placa de retea care duce 2.5 Gps, ajunge in 2 zile. Routerul pe care il am este cel ZTE wi-fi 6. Vreau sa te intreb, tu in afara de acest router mai ai ceva in plus care sa te ajute sa atinci aceste viteze ?

Salut!

Nu nu mai am nimic în plus. Am acest ONT și viteza de 1,8 Gbps în 2 locații, una urbană și alta rurală. Paradoxal, în locația rurală am ping-ul 4-5, iar în cea urbană am 9-10, dar ultima este prin fibra fostului Telekom.

În concluzie, nu am nimic în plus, doar că acest telefon este foarte capabil, iar dacă nu ai un dispozitiv de genul acesta, nu-ți va merge.

Telefonul meu este un Xiaomi 12 T pro!

Un alt telefon care știu  că suportă viteze din astea este S 22 ultra!

Dar oricum, văd că este mult mai bine deja! Mă bucur pentru tine și sunt convins că vei reuși mult mai mult!

Iar prin cablu, la PC ce viteza atingi ?

Tot cam ca și tine, adică 950/ 950. Dar nu prea mă interesează așa ceva. Am laptopuri cu placă gigabit.

Ovidiu69
Junior

Salut, situatia asta o am de duminica seara, ma rog noaptea pe la 1.20, tocmai m-am culcat si nu am avut timp sa analizez. Aseara am ajuns acasa pe la ora 20 si era la fel, conform printului pe care l-am si facut. Pana noaptea tarziu a fost la fel. . Pana duminica valorile pe care le aveam erau cam asa : download intre 200-400 iar upload 940. Downloadul a fost departe de cel de 1800 care clar e valoarea maxima, nu ma asteptam sa fie atst, dar macar pe aproape. Am sa sun la numerele primite de la voi, dar mai pe seara cand ajung acasa. Multumesc, revin cu info cand am.

 

Vitezele respective pot depinde și de dispozitivele de pe care testezi. Nu te aștepta să ai viteze mai mari de 1000 Mbps pe  oarecare dispozitive. Iar dacă nu ai ont-ul ZTE, iarăsi nu cred că poți să depășești aceste viteze. Deci mare atenție! Cu toate acestea, ceea ce ai postat tu arată că ceva nu este în regulă!

Cum a mentionat si @Vio73 , vitezele mai mari de 940 Mbps sunt in functie de dispozitivele folosite.

Las aici un raspuns gasit pe un alt topic, dat de OrangeAssistant:

"1. Latimea de banda este de 1800 Mbps, ceea ce inseamna cumularea traficului la o unitate de timp, atat download, cat si upload, cu mentiunea ca viteza de upload nu poate depasi 940 Mbps. De exemplu, daca se face trafic de 940 Mbps pe upload, atunci simultan se poate face download pana la maximum 860 Mbps (1800 - 940). 2. Dispozitivele noi vor avea porturile LAN limitate tot la 1Gbps, iar avantajul fata de modelul hg8247w5 consta in tehnologia Wi-Fi 6. 3. Referitor la folosirea modului bridge, intr-adevar, acesta e livrat doar pe portul GE LAN-1. Astfel, banda e limitata de portul fizic la 1Gbps duplex, fiind permis un profil de 1Gbps download / 1Gbps upload. Nu recomandam optiunea de “bridge-mode” deoarece agregarea a doua porturi GE intr-un pachet nu este o solutie tehnica viabila si de aceea, in aceasta situatie, nu putem oferi garantii legate de functionalitatea serviciului de internet. Functionalitatea serviciului de internet este, in acest caz, asadar, strict dependenta de capabilitatile si configuratia dispozitivului pe care il conectezi in port. "

Ai aici si alte informatii: https://comunitate.orange.ro/t5/internet-fix/neclaritati-oferta-fibra-2000-1800-mbps-940-mbps-vitez%...

arsradu
#StarMember

Oricat de "orientativa" ar fi viteza de pe site, 1.69Mb/s download e mult, mult sub parametrii normali de utilizare pentru fibra optica. Alea sunt viteze de 3G (date mobile).

Client Orange

bebeama
Junior entuziast

ce nu intelegeti domnul vio mam abonat acum 2 luni la net fix 500mb fibra si am intrebat atunci domne merge sa maresc viteaza mai tarziu si miau zis DA nui nici o problema . acum cand am cerut sami mareasca viteza au pus conditii inca 2 ani de abonament+1 serviciu TV adica sa fac vreo 4 ani de abonament ..netul asta merge foarte nasol in extern are intarziere mare sau pierdere de pachete si am zis sa maresc viteza la 1000 mb poate o merge mai bine si am dat de conditile puse de orange sau romtelecom