anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Router huawei b535-333

RazDan
Junior entuziast
Sper ca am ales bine categoria. Problema este următoarea. Am decis zilele trecute sa iau un router cu 4g plus. Am cautat ceva sigilat de pe olx nou si am gasit un b535-333, sigilat. A venit curierul cu el, l-am verificat, era sigilat cu sigilii totul ok. Am bagat cartela in el si surpriza... Sta in 4g... Rar intra in 4g plus. Cu toate ca am in zona benzile b7, b20, b3, disponibile. Fiind in galati. Pur si simplu nu vrea sa intre 4g plus. Doar noaptea dupa ora 00:00 intra... In rest nema. Pe telefon e totul ok... Intra 4g plus. E adevarat, ziua si pe telefon e mica viteza sau intra mai greu... Dar intra si merge. Las niste screenshoturi mai jos. Ceva sfaturi?
Atasez ss cand am reusit sa prind 4g plus. Si doua ss cand nu sta in 4g plus. Adica toata ziua :)) e routerul dus? Teapa nu pot sa zic ca mi-a dat vanzatorul, routerul era luat in garantie de la orange si sigilat. Dar cred ca asta e huawei 🙂 bun de aruncat, mai bine folosesc telefonul pe post de router :))
40 Răspunsuri 40

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu am avut un astfel de ruter luat chiar de la Orange și era în regulă. Adică intra 4g plus. Cred că ar fi bine să-i cauți un loc pe fereastră sau chiar o antenă externă. Eventual, poți să-l pui pe un balcon sau in pod, dacă stai la casa. Nu știu dacă ai mai folosit astfel de routere, dar trebuie să știi că în cadrul acestei tehnologii contează și un centimetru. Sunt unul care am folosit peste 14 ani astfel de routere și la începuturi am constat că trebuie să cauți ore întregi o poziție în care semnalul să fie mai bun. Acum, de ceva vreme ( vreo 3 luni) folosesc fibră optică de la Orange, dar am incă routere cum ar fi Huawei B 525 și 535. Deci caută să îi găsești o poziție în care prinde mai bine. Mie îmi place acest router! Am văzut că ai scris și pe Softpedia! Succes!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Din ce descrii tu, pare o problema de semnal (acoperire) si probabil si ceva congestie pe retea. Poti sa incerci sa-l muti prin camera...la geam...etc. Ideea e sa-si ia semnal mai bun si pe alte benzi. In afara de asta, poti incerca si un update de firmware, daca ai optiunea asta. In caz ca e vreun bug, sau s-au facut ceva imbunatatiri in versiunile mai noi. Mai mult de atat, nu stiu daca ai ce sa faci.
Client Orange

RazDan
Junior entuziast
Acum nici pe telefon nu intra 🙂 posibil sa aveti dreptate. Totusi de ce uneori pe telefon intra mai repede decat pe router? Routerul fiind la geam. Totusi ce imi place la router e ca atunci cand intra pe 4g plus e mai stabil la upload decat pe telefon. Chiar de 3 ori mai bine pe upload. P.S. o antena externa pe la 200 lei gasesc?

Viocat
Senior certificat
Incearca in incaperea unde vrei sa asezi routerul intai pe telefon. Vezi zonele unde ai 4g+ pe telefon si incearca tot acolo sa asezi si routerul.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Repeater GSM gasesti... Dar la pretul ala, nu. Cel putin eu unul n-am gasit. :)) Echipamentele de genul asta sunt foarte scumpe. De ce ai diferente intre telefon si router? Pentru ca different hardware, different software. 🙂
Client Orange

RazDan
Junior entuziast
Caut o antena externa pentru el . Pe la 200 - 300 de lei. Nu amplicator gsm.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Ah, scuze. Credeam ca vrei sa incerci sa rezolvi semnalul gsm din zona. Antene pentru el gasesti. Cred ca sunt standard. Ceva de genul asta iti trebuie: https://www.okazii.ro/antene-router-gsm-3g-4g-set-huawei-zte-alcatel-a187119162
Client Orange

RazDan
Junior entuziast
Semnal am. Aici e buba.. e maxim semnalul. Uite, acum a a intrat 4g plus. Pana dimineata am 4g plus.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Aha. Atunci vezi daca poti sa imbunatatesti cumva receptia cu niste antene externe, cum ai zis si tu. Daca merge la anumite ore, problema zic eu ca ar fi de semnal. Probabil doar pe anumite benzi. Nu cred ca are routerul vreo setare sa intre pe carrier aggregation doar dupa anumite ore.
Client Orange

RazDan
Junior entuziast
Posibil, uite semnal full pe 4g plus. Am testat manual, pe toate benzile e aproape full. Problema e cu intratul, intra doar noaptea .. ziua cade. Atat pe telefon cat și pe router. Pe telefon sunt sanse sa intre si ziua . Pe router nema. Oricum viteza e mai mica download pe router.. pe telefon ajunge in 180.. pe router 140... Mbs pe speedtest. Asta download. Ca upload.. pe telefon e jale, abia daca urca la 10 mbps.. pe router se duce in 50 - 60. Nici nu stiu daca e mai bine pe router sau nu, dar in jocuri pare mai ok pe router, cred ca e important acel 50 mbs upload fata de 10

Vio73
#StarMember
Atunci este clar că e incărcată rețeaua in timpul zilei și asta este cauza. Dacă nu reușești să îi găsești o poziție bună, cred că o altă soluție poate fi să îi atașezi o antenă exterioară, dar este mai scumpă și nu știu cât de eficientă. Dar poți suna la o firmă specializată și cere ajutor. De exemplu aici: https://www.dipolnet.ro/oferta-sisteme-gsm-antene-5g-lte-3g-gsm,4378.htm Sau aici: https://www.elpismedia.ro/ Sau: https://www.vreausemnal.ro/ Le spui ce router ai și cu ce probleme te confrunți, iar cu ajutorul lor vei găsi cu siguranță o rezolvare. Eventual, dacă nu este ok, o dai retur. Îți urez succes!

RazDan
Junior entuziast
Mulțumesc. Ai dreptate cred.. pana pe la 8 dimineata am avut 4g plus... Dupa ora aia iar e pe 4g.. si acum tot 4g.. atat pe tel cat si pe router. Pe telefon mai intra, din cand in cand.. mergem o perioada.. apoi cade. Clar atunci. Tu ce ai alege dintre 60 mb/s download si 8 upload .. sau 35 download, si 40 upload?

Vio73
#StarMember
Depinde la ce îl folosești cel mai mult. Eu as alege prima variantă.

RazDan
Junior entuziast
Jocuri. Si varianta cu uploadul mai mare pare muult mai stabila decat prima varianta.