anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

probleme conexiune pppoe digi

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

salutare! mă poate ajuta și pe mine cineva? sunt la un jucător de pe piață cu internet și tv. bun toate bune! conectez cablul la laptop pentru navigare, totul bine! vitezele normale, etc! mă conectez cu același cablu la pc, și ce să vezi! downloadul este mai mic decât upload! care să fie problema? la adaptor de rețea, apar două conexiuni! las în capturi să vedeți și voi!

101 Răspunsuri 101

@delfinas: ONT-ul trebuie configurat ca PPPOE ca să fie funcțional. Altfel această funcție (sarcină) e preluată de routerul montat în bridge. Oricum e posibil să nu funcționeze complet cum ai dori, fie LAN fie WiFi, pentru că acel ONT este doar un ONT fără prea multe posibilități de configurare în plus (cum erau cele de la Telekom sau Orange montate pe FO). La Digi doar ONT-uri cu WiFi6 sau cele pentru MESH au funcții suplimentare de configurare (fără necesar de router propriu în bridge), indiferent că sunt folosite LAN sau WiFi. 

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Până acum 2 ani, când am primit router ul, am mers doar pe ONT și funcționa ok, atat pe cablu, cât si pe wifi. M-am gândit la un moment dat ca, atunci cand i s a atașat routerul, au fost dezactivate niște caracteristici.  Să văd cu un nou cablu, că asta pe care îl am are mufa un pic defectă. Daca și cu alt cablu face tot așa, dau telefon la Digi.

De-ai fi fost la Cluj, îți dădeam eu cablul sau îl re-mufam pe cel actual, dar așa....eventual acolo unde cei de la Diggi au un compartiment tehnic, nu doar comercial,  sau pe la job.....

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Multumesc, Flo, pt ajutor!!! Ma descurc eu cumva... 🙂

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Mda, cum banuiam, problema era de la cablu. Am incercat cu altul si am 911 Mbps cu 500, pe mufa RJ 45, iar cu adaptor, prin USB, am 833 Mbps cu 470. Alta viata! 🙂

Asa da! Ma bucur ca ai rezolvat! 🙂

Client Orange

arsradu
#StarMember

Da, cu siguranta ceva nu e in regula in cazul tau. Testul e facut in browser sau aplicatia SpeedTest? Pentru ca se pare ca rezultatele pot sa difere destul de mult (mai ales daca in browser ai si ceva addon-uri, cum ar fi adblocker-ele). Diferenta poate fi destul de mare.

In testele mele de pana acum (dar aparent nu si in cele ale lui Catalin), problema a fost acel AdBlocker. Atata timp cat nu e activ, la mine a mers perfect, in parametri normali (920 Mb/s down, 920 Mb/s up). Vitezele pe care le ai tu sunt de retea GSM...4G. Cam asa. Adica destul de foarte rau. 

Mi-e sa nu fie o problema pe partea Digi in cazul tau si sa-ti fi restrictionat traficul la 100 Mb/s. Pare ca acolo se opreste in cazul tau. Deci de vreo 10 ori mai putin. Ar trebui sunat la ei.

Asta, sau....e activata acea limitare de care vorbeam pe paginile anterioare.

Readaug aici, in caz ca nu ai vazut acel mesaj. Evident, ignora partea cu Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection (daca nu cumva intamplarea face sa ai aceeasi placa de retea). Dar cred ca acea setare se aplica si altor placi de retea. Deci ma gandesc doar sa verifici daca e totul ok acolo.

"Open Device Manager (right-click the Start button)
Expand "Network adapters"
Double-click "Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection"
In the "Power Management" tab, disable "Allow the computer to turn off this device to save power"
In the "Advanced" tab, select the "Speed & Duplex" property and change from "Auto Negotiation" to "1.0 Gbps Full Duplex"."

Teoretic, acel "Auto Negotiation" ar trebui sa se ocupe singur sa treaca de la una la alta. Dar...aparent, in unele cazuri, poate cauza si probleme. Motiv pentru care sugestia aici era sa treci manual pe 1 Gb/s Full Duplex.

Client Orange

nu, nu este restricționat. altfel, nu ar funcționa excelent pe laptop!

Da, eram curios daca e ok si la delfinas. Daca da...posibil sa fie o problema la Digi.

Client Orange

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Am incercat si cu aplicatia, aceleasi rezultate. Ideea e ca, mai demult, erau viteze de sute de Mbps. Ce s a intamplat intre timp, nu stiu. Am resetat si ONT-ul si routerul, mai ramane sa schimb cablul dintre router, sa elimin si acea posibila cauza. Apoi sun la ei.

dă cu onte-ul de pământ!

esteeeeeeeeeeeeeeeeee! iauitați ce se întâmplă când anexezi un router!

și este pe browser! eram sigur că de la asta este!

Well, in cazul tau da, se pare ca de la asta era. In cazul meu, doar un simplu uninstall de adBlocker a rezolvat problema.

Acuma, daca vrei, poti face setarile de PPPoE direct in router, si poti sterge Digi.ro de pe Windows. Nu stiu daca o sa ajute si mai mult....teoretic nu ar trebui sa faca vreo diferenta suplimentara, dar daca face, chiar sunt curios sa aflu.

Ma bucur mult ca s-a rezolvat. 🙂

Client Orange

și încă cum! deci! creerul meu vrea să înțeleagă! de ce pe conexiunea manuală nu am avut această viteză? și când am introdus datele în router a funcționat excelent? cine zicea că trebuie să am router de la Digi?