anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

probleme conexiune pppoe digi

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

salutare! mă poate ajuta și pe mine cineva? sunt la un jucător de pe piață cu internet și tv. bun toate bune! conectez cablul la laptop pentru navigare, totul bine! vitezele normale, etc! mă conectez cu același cablu la pc, și ce să vezi! downloadul este mai mic decât upload! care să fie problema? la adaptor de rețea, apar două conexiuni! las în capturi să vedeți și voi!

101 Răspunsuri 101

Inseamna ca e o problema pe PC. Ceva trebuie sa fie diferit intre cele doua.

Intrebare: daca incerci sa inchizi toate tab-urile din browser (mai putin cel de speedtest), si aplicatiile care ar putea sa mai faca trafic de net pe fundal (de exemplu torente), obtii acelasi rezultat? Ma gandesc ca poate iti imparte banda cu ceva, un alt program sau ceva.

Eventual incearca si intr-o fereastra privata in browser.

As fi zis ca e posibil sa fie si o limitare pe portul de web (80) dar nu ar avea cum sa fie, din moment ce pe laptop ai rezultate mai bune. 

Deci, momentan, nu stiu. E o dilema si pentru mine. :)) Dar o sa incerc sa vad daca reusesc sa-i dau de cap.

Client Orange

nu am torente! cum să verific dacă este ceva care ar putea să influiențeze?

Stai asa. Ca i-am dat de cap. :))

AdBlocker-ul este cel care in cazul meu a creat probleme. De-aia am si recomandat un test in fereastra privata.

La mine, in fereastra normala (cu AdGuard instalat si activ), am avut in jur de 440 Mb/s download si 920 upload.

In fereastra privata, fara AdGuard, am avut 920 download si 920 upload. Adica asa cum e si in aplicatie. :))

Deci da, se pare ca cei de la SpeedTest au avut dreptate. Addon-urile de browser pot interfera cu rezltatul testelor.

Am rulat testele de cate 2 ori fiecare, doar ca sa ma asigur ca nu e vreo intamplare. Rezultatele au fost intotdeauna aceleasi (cu diferente mult prea mici pentru a fi relevante).

La mine testul a fost mai simplu, pentru ca am un singur add-on. Acel AdGuard. Deci a fost foarte usor de testat, si o singura potentiala cauza pentru diferenta respectiva. Daca tu ai mai multe, eu as incepe printr-un test in fereastra privata. Pentru ca cel mai probabil si in cazul tau AdBlocker-ul este cel care interfereaza.

Client Orange

salutare! e mai rău!

iauite!

așa? dar tot se simte pe browser că paginile nu se încarcă rapid! de ce în aplicația lor este ceva, iar în browser este altceva?

Catalin2345lsdv
Junior entuziast

salutări! da, dar eu nu am router! așa cum ai tu!

Doamne! cât de complicat este!

voi atașa un router! vedem după!

Teoretic nu ar trebui sa aiba importanta acel router. Singura chestie pe care am facut-o a fost sa testez in fereastra privata, fara adblocker. La mine diferenta e foarte mare. 🙂 Dar observ ca la tine nu prea e, ba e chiar mai rau decat inainte. Deci...e posibil, in cazul tau, sa fie si alte aplicatii care sa manance sau sa limiteze din trafic...

Dar da, hai sa incercam si cu un router, sa vedem daca face vreo diferenta. Oricum ar fi, un router e binevenit. Indiferent daca face sau nu o diferenta in cazul asta. Dar sper sa ajute si sa faca o diferenta in cazul tau.

Client Orange

arsradu
#StarMember

Cata, daca vrei si nu e foarte dificil de facut, ai putea sa incerci sa creezi un user nou in Windows, si vezi daca ai acelasi rezultat. Ideea e de a incerca pe un setup cat mai curat. Asta pana sa faci rost de router. Doar ca sa stii ca ai incercat si varianta asta.

Client Orange

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Si eu am net fix de la Digi si am testat viteza atat pe wifi, cat si pe cablu.

Pe cablu, cu sau fara adaptor, am avut cam aceeasi viteza, atat pe download, cat si pe upload, de circa 94 Mbps, ceea ce ma cam supara, stiam ca am cca 700-800 Mbps pe cablu. Nu am nevoie neaparat de viteze de sute Mbps, dar, avand abonament Fiberlink 1000, ma asteptam la altceva. Nu stiu ce s-a intamplat de am asa viteze mici. Am incercat cu 2 laptopuri, aceleasi rezultate. S-o fi prostit Digi, din cauza de prea multi abonati?

Pe wifi, am download 84.83 Mbps si Upload 90.41 Mbps, deci aproape ca pe cablu.

Prin hotspot Orange, am viteze mici: download 20.53 Mbps si Upload 7.64 Mbps.

 
 

 

 

 

delfinas_3-1702834957027.png

delfinas_2-1702834266652.png

delfinas_1-1702834080697.png

Vezi pe ce port ("priză de net") folosești ai cablul de net și dacă suportă vireze mari. Teoretic, portul 1 ar trebui sa fie Gigabit.

La mine (routerul Digi în mod bridge urmat de un Huawei AX2) arată cam așa :

Screenshot_20231217_205336_com.huawei.smarthome.jpg

Nu folosesc fire întrucât doar televizoarele au conectica pentru fire (restul (telefoane și laptopuri) nu am fizic așa ceva). 

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

In portul 1 e cablul de la ONT. Am incercat si direct din ONT, dar de acolo nu (mai) preia semnal direct, ci doar prin router, chiar daca l-am deconectat de la ONT. Cu ce ai obtinut ce se vede in captura de ecran?

Screenshot_20231217_220423_com.huawei.android.launcher.jpg

Telefon Huawei nova 8i, router Huawei. Nu știu dacă aplicația mai este în Google Play, dar se găsește ca apk.