anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme conectare internet router ZTE Internet Box Wifi 6

Profesorul
Junior
Am schimbat providerul de net cu Orange acum 2 zile. Mobil, laptop, tableta, TV si camere video s-au conectat. Insa adaptoarele wifi de la A/C Daikin (2), respectiv imprimantele Canon (2) apar ca fiind conectate insa aplicatiile de pe mobil si laptopul nu le vad. Pe routerul vechi care avea separate 2.4 si 5GHz nu a fost nicio problema. Insa pe acest router nu apare decat Orange-4872 fara a stii ce este in spate. Ma pricep la nivel basic, incercand mai multe metode (calea clasica indicata in aplicatie, conectare manuala cu parola si conectarea prin boton WPS). Va rog ajutor.
1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember
Pai, cred ca ar fi doua solutii: - dezactivezi frecventa 5GHz, dar viteza de net disponibila va scadea pe masura - pui un router la care poti pune separat cele doua frecvente (2.4GHz si 5GHz) A treia varianta ar fi un update de soft pentru routerul actual in care sa poti separa (functional, nu dezactivand una din ele) cele doua frecvente.

Vizualizare soluţie în postul original

35 Răspunsuri 35

Vio73
#StarMember
Salutare! El se comută automat, atât pe 2,4 cât și pe 5ghz, în funcție de dispozitivele folosite. Eu am acest ONT și îmi place că oferă viteze foarte bune pe wifi și pe fir. Nu înțeleg ce legătură au aplicațiile de pe telefon cu benzile folosite! Poti să suni la suport : 300, apoi 1-3-2 și să ceri ajutorul!

Profesorul
Junior
Aparent dispozitivele sunt conectate insa nu le vad (de ex A/C are o aplicatie in care ar trebui sa vad cele 2 aparate).

Vio73
#StarMember
E un pic mai complicat, pentru că nu vede benzile separat. Dar poți cere ajutor, cum îți spuneam. La mine merg toate dispozitivele, dar nu am aer condiționat, e adevărat! Apropo, sunt profesor de geografie la gimnaziu!

Profesorul
Junior
Tocmai am sunt la 300 si nu m-au ajutat cu nimic - nu stiu nici ce sa-mi spuna si nici la cine sa apelez. Si, apropo, nu-mi merg nici imprimantele. Am legat un cablu la una dintre ele sa printez un document. Chiar nu stiu la cine sa appelez.

Pololică
#StarMember
Poti separa cere doua frecvente? La mine (am un router personal Huawei la care pot selecta ca frecventele de 5GHz si 2.4GHz sa imi apara separate sau 5GHz sa fie prioritizat daca e semnal mai bun decat 2.4GHz). Tot ce am in casa este vazut indiferent de combinatie (ori 2.4GHz si 5GHz ca "retele" separate, ori 5GHz prioritizat fata de 2.4GHz). La munca am la fel, AP cu cele doua frecvente combinate si toate imprimantele sunt vazute (4 imprimante de la 3 producatori).

Vio73
#StarMember
Nu se pot separa, dispozitivele își aleg banda singure

Pololică
#StarMember
Stiu ca dispozitivele isi aleg singure banda, dar routerul poate prioritiza canalele de frecventa (2.4Ghz si 5GHz) ca fiind o antena. Asa am acasa: WiFi_Pololica (in care am atat 2.4GHz, cat si 5GHz si nu poti sa stii ce canal/frecventa foloseste) sau WiFi_Pololica (pentru 2.4GHz) si WiFi_Pololica_5GHz (pentru 5GHz). Evident, aparatele vor lua semnalul cel mai puternic. La asta ma refeream.

Profesorul
Junior
Pe router-ul anterior aveam cele 2 frecvente separate si nu a fost nicio problema. La cel actual, ZTE, sunt combinate si nu le poti vedea separat. Am intrat in meniul router-ului si am oprit banda de 5Ghz lasand doar 2.4 activ. Surpriza, in secunda 2, atar laptopul cat si telefonul au vazut imprimanta si A/C si au raspuns la comenzi. Am reactivat 5Ghz si gata, iar nu le mai pot vedea si opera. Imprimanta si A/C raman pe 2.4 in timp ce laptopul si telefonul isi aleg 5Ghz. Cam asta-i problema. Ciudat este ca mai am si alte dispozitive pe 2.4 (camere de luat vederi) care s-au imperecheat imediat cu telefonul si functioneaza normal. Partea buna este ca am descoperit problema insa in continuare nu stiu cum sa o rezolv.

Pololică
#StarMember
Pai, cred ca ar fi doua solutii: - dezactivezi frecventa 5GHz, dar viteza de net disponibila va scadea pe masura - pui un router la care poti pune separat cele doua frecvente (2.4GHz si 5GHz) A treia varianta ar fi un update de soft pentru routerul actual in care sa poti separa (functional, nu dezactivand una din ele) cele doua frecvente.

total gresit, EU am gasit SOLUTIA! dezactivezi frecventa 2.4ghz si ai doar frecventa de 5ghz. e o diferenta uriasa intre ele respectiv 30-100mb pe 2.4 vs 300+mb pe 5ghz

Salut. Vin si eu cu soluția ce m-a ajutat pe mine. Am emis pe langa cele doua rețele clasice 2.4 si 5Ghz si o a treia retea de pe acelasi router ZTE. Una tot de 2.4 GHz însă pe SSID2(nume standard-eu l-am personalizat). M-am asigurat ca tipul de criptare e cel solicitat de termostatul inteligent de la centrala): WPA2-PSK-AES. Era setat by default însă l-am ales iar din lista si am aplicat solutia. Mi-am conectat telefonul la acea retea WIFI si apoi din aplicatia mobila a termostatului am adaugat imediat cu succes dispozitivul. De-acum il pot controla de oriunde chiar si prin date mobile doar. Sper sa va ajute solutia si pe voi!

Va salut. Am router ZTE de la.orange. viteza e MULT SUB routerul ala box de la upc. Am 2 in casa. Orangeul merge rau. Care ar putea fi problema?

eu am reușit astfel .în interfata routerului am activat toate SSID DE 2.4 GHZ și am refăcut conexiunea wireless la imprimanta .nu am lăsat imprimanta sa ia ce ssid vrea ea și am legat-o la ssid2.vedeti ca ssid 2 are alta parola fata de cea a routerului ,o găsiți la fiecare ssid.cand aveți nevoie sa imprimați ceva va conectați mobilul sau laptop la ssid2.puteti schimba și denumirea ssid. sper sa reușiți .o zi buna

Profesorul
Junior
Totusi, simt ca imi scapa ceva. De ce in cazul in care routerul are benzile separate functioneaza? Ca si in acest caz laptopul este legat pe banda de 5Ghz iar imprimanta pe 2.4Ghz?