anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Problema Internet FIX (viteza este extrem de mica, 1mbps)

george11
Începător

Desi pe speedtest este o viteza normala,cand descarc un program,joc etc. viteza este extrem de mica,1mbps

2 Răspunsuri 2

Vio73
#StarMember

Salutare!

Cred că te referi la un net fix 4g! Ai încercat să muți routerul mai  stânga -dreapta, mai spre geam, mai sus. La internetul fix 4g ( mobil) contează și un cm, care poate influența destul de mult. Am folosit vreo 14 ani internet fix prin router 3g/ 4g și am fost nevoit în ultimii ani să trec la Huawei B 525 și 535, care sunt cu 2 CA (4g+) și care ajută destul de mult dacă rețeaua din zonă este 4g+ și este congestie.

Ai încercat să resetezi routerul cu o scobitoare în găurica aflată pe partea din spate? 

Dacă faci asta și nu se schimbă nimic, trebuie să suni la ei și să te ajute cu o resetare de cont. Suni la 300 sau 0374300300, apoi formezi 1-3-2 pentru asistență, chiar dacă te va identifica Djia cu ultimele 6 cifre din CNP.

Sper să se mai îmbunătățească un pic viteza, care este cam mică și pe speedtest și de aia e foarte mică pe anumite site-uri, unde oricum ai bandă limitată.

Probabil că în zona ta este vreo antenă cu B 20 ( 800 Mhz), care se aglomerează între anumite intervale rău de tot și aproape blochează accesul. Ca să se schimbe radical situația, trebuie adăugate și alte benzi ( B 3, 1800 Mhz) sau B 7, 2600 Mhz.

Poți să întrebi și despre aceste lucruri și chiar să le faci o sesizare din secțiunea Contact:

https://www.orange.ro/contact/

Baftă! 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut George,

Ceea ce trebuie sa stii e ca acele jocuri, programe si ce mai descarci, depind de serverul de pe care se descarcă. Ca regula generala, un server mai apropiat (un server in Europa de exemplu) va raspunde mai repede si vei putea descarca cu viteza mai mare de pe el, decat un server din China, sa zicem. Deci....depinde foarte mult de conexiunea cu acel server de pe care descarci.

Daca ai opțiuni din care sa alegi, incearca sa alegi mereu un server mai apropiat de locatia in care esti. Daca nu, din pacate, cam asta e situatia. Cu toate astea, poți sa alegi sa descarci din alta parte.

Asta e valabil pentru orice tip de internet. Daca esti pe acel internet 4G....diferenta va fi cu atat mai sesizabila, pentru ca acea conexiune este lenta de la bun inceput. Cel putin mai lenta decat fibra.

Deci, daca ai posibilitatea, si daca esti pe acel internet 4G, recomandarea mea ar fi sa iei un abonament pe fibra optica. Ar trebui sa ajute in general, nu doar in cazul asta. Daca nu, singura solutie este sa descarci din alta parte. Fie de pe alt server, fie de pe alt site.

Client Orange