anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Porturi inaccesibile din LAN

dante20
Începător

Salut,

Am un Internet Box 100 de la Orange si am conectat direct un NAS la el. Pe NAS folosesc o aplicatie pe un port random la care ma conectez cand nu sunt in LAN astfel: https://exemplu.com:10000. Atunci cand sunt in LAN si incerc sa ma conectez la https://exemplu.com:10000, nu functioneaza.

Domeniul este rezolvat atunci cand sunt in LAN, dar porturile aplicatiei nu raspund atunci cand dau un telnet in domeniul si portul respectiv. Acelasi lucru se intampla pentru oricare port de pe NAS.

Am configurat port mapping-ul pe router pentru portul respectiv(nu sunt sigur daca trebuia), dar tot nu functioneaza.

Aveti vreo sugestie ca sa rezolv problema? Exista posibilitatea ca functia de NAT loopback sa nu existe pe router si sa cauzeze aceasta situatie?

Multumesc.

8 Răspunsuri 8

Florin_D
Cunoscător certificat
Din câte știu, exista ceva probleme cu routerul de la orange. Eu am avut alta problema pe care am rezolvat-o cumpărând un alt raiter, iar cel de la orange a fost făcut din centrala bridge. Problema mea a fost de port forwarding pe care nu o puteam face sub nici o forma cu routerul de la orange. Si în prezent am aceeași problema dar cu media convertorul de la Digi, dar rezolvată în același fel: sunat la relații clienți și cerut să-mi transporte routerul in bridge. Totul funcționează perfect in momentul de fata!

TheSpecialist
Maestru

Pare ca problema ar fi ca nu exista public domeniul respectiv. In cel mai bun caz in loc de exemplu.com sa ai ip extern:port, unde iar ar trebui sa existe ip-ul respectiv public.

Nas-ul e accesibil in reteaua interna ca ip si nume prin dns-ul intern, dar nu in reteaua externa printr-un dns global.

Exemplu pt o marca specifica de NAS https://www.synology.com/helpfile/help/DSM/5.2/dsm/enu/Tutorial/cloud_set_up_quickconnect.html

FLo1
#StarMember
@Dante20: Pentru accesari in LAN aplici modalitatea de acces prin adresa de IP interna (LAN) atribuita NAS-ului de catre router. Pentru acces din exteriorul LAN-ului evident vei accesa prin IP-ul extern care ti-l atribuie operatorul si un port ales de tine. Este regula cea mai simpla a utilizatorilor de Port Forwarding. Nu vei putea accesa EVER un IP intern din LAN, conectat la LAN si utilizand adresa de WAN + port.

RafaHelper
#StarMember
Salut @dante20, Ti-ai rezolvat problema cu porturile? Daca nu, poti scrie un mail in sectiunea contact de pe orange.ro pentru a putea primi ajutor personalizat. https://www.orange.ro/contact/

FLo1
#StarMember
Eu tot mai cred ca a dorit accesarea IPului propriu extern din lan. Nici o sansa de succes la asa ceva. Din lan accesezi IPurile de tipul celor din LAN. Mai vedem daca revine cu detalii.

Ascary
Campion certificat
Acelasi lucru cred si eu 🙂

FLo1
#StarMember
@Ascary: Incearca sa descui usa incuiata de la intrare in casa cu cheia pe partea din afara si cu tine inauntru. Poti? 🙂

Ascary
Campion certificat
Neh,clar nu 🙂