anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Port forward si mod bridge pe HG8247W5

grannysmith
Junior
Am nevoie de port forward pe HG8247W5 (fibra optica + cablu TV si IP fix). Orange mi-au spus ca nu merge si mi l-au pus in mod bridge, dupa care nu mai vor sa imi ofere niciun fel de asistenta (o politica de cacao fata de clientul care iti plateste serviciile). Am pus alt router dupa el (ASUS), dar nu am acces la internet. Cum anume trebuie setat routerul ASUS (care are setari comune cu marea majoritate a routerelor), ca sa pot avea acces la internet si sa ii fac port forward-ul?
Am urmatoarele setari disponibile:
"WAN Connection Type: automatic IP / static IP / PPPoE / PPTP / L2TP
NAT Type: Symmetric / Fullcone
IP Address
Subnet Mask
Default Gateway
DNS server1
DNS sever2
DHCP Option: Class-identifier (option 60) si Class-identifier (option 61)
Authentication: None/ 802.1x MD5
Host Name
MAC Address
DHCP query frequency: Normal/Agressive/Continuous
Extend the TTL value: YES/NO
Spoof LAN TTL value: YES/NO
- Pt PPPoE:
Username
Password
MTU
MRU
Internet detection: PPP echo/ DNS Probe."
Nu stiu daca Orange trebuie sa imi furnizeze niste date de conectare (nu vor)...
Initial routerul Orange avea IP 192.168.100.1. Inainte de al face bridge, il pusesem 192.168.1.1. Laptopul pe care testez are IP automat (nu presetat). Am incercat cu "WAN Connection Type: automatic IP" in Asus si nu am acces la internet. Nu stiu ce alte setari sa ii fac... probabil ca nu inteleg eu ce face acest bridge mode...
18 Răspunsuri 18

FLo1
#StarMember
Pentru că sunt multe discuții în contradictoriu, pentru că nici ceea ce am scris inițial nu contează (@grannysmith considera ”Si tu esti mai paralel ca mine...” ), luați și citiți inclusiv acest topic. De ce? Pentru că soluții există. https://comunitate.orange.ro/questions/2523948-port-forwarding-hg8247w5

SamuraiKek
Începător
Mersi granny, am reusit sa ma conectez la internet! Ti-am urmat sfatul si am conectat pc-ul direct in portul LAN1 de la modem si am incercat sa intru in admin interface si nu am reusit, deci am dedus ca modemul este totusi in modul bridge. Ca last resort am dat reset la routerul meu TP-Link si l-am reconfigurat. Dupa acest reset s-a conectat in sfarsit. Deci problema a fost de la routerul meu in tot acest timp. Pentru cei care dau peste acest post in viitor, configuratia a fost foarte simpla. Am setat tipul de conexiune "Dynamic IP" si am lasat routerul sa-si faca treaba. Nu trebuie introdus nici un user/parola/ip fix/gateway sau altceva. Mersi mult pentru raspunsurile rapide la un post destul de vechi!

SamuraiKek
Începător
Flo, scuze, nu am vrut sa-ti dau resurrect si tie. Sincer nu inteleg raspunsurile tale din acest post, nu vreau sa fiu rau dar parca esti un bot care incearca sa deduca contextul conversatiei si da un raspuns in the ballpark care parca se aseamana cu topicul in discutie dar nu e exact pe topic.

FLo1
#StarMember
@SamuraiKek: Nu mă voi obosi să reiau o poveste doar pentru că ai dat peste cap configurările necesare din router-ul TP-Link. Desigur că la tine totul a fost ok la o resetare. Depinde cum citește fiecare și ce înțelege din ceea ce citește. O zi bună.