anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pachet internet fix 2300

Madalin20
Junior

Buna,

Recent am achizitionat un pachet de tv si net fiber 2300. Contractul l am incheiat telefonic cu o doamna pe care am intrebat-o inca de la inceput viteza pe care o sa o am practic pentru internet(avand o experienta cu Digi, care mi-au propus un contract cu viteza de 1gbps, dar uitand  initial sa imi mnentioneze ca o sa am posibilitatea sa ating viteza doar prin fir). Dansa mi-a spus ca pe wireless o sa am undeva pe la jumatate din viteza mentinata, dar ca pe fir o sa pot ajuge aproape de 2300. Dupa instalare, am incercat sa fac cateva teste de viteza, din care am sesizat faptul ca pe wifi ajugeam la o viteza maxima de descarcare de 700 mbps, iar descarcarea 900 mbps. Pe fir, descarcare sub 100 mbps, incarcare in jur de 1gb. Am sunat in suport, cei de acolo au incercat sa imi reseteze, dar nu am ajuns la o solutie. Intr-un final au trimis un tehnician. Cand a ajuns, a verificat parametrii- care erau bineinteles in regula. Am verificat impreuna cu dansul placa de retea a laptopului, fiind una de 2500 mbps, am verificat routerul, am verificat firele, totul in regula. Am ajuns la concluzia ca ar fi o problema de la reteaua lor(NOC). In urma sesizarii tehnicianului, mi-a fost trimis cazul mai departe pentru a se face ajustarile necesare, la 2 zile dupa acest moment am fost apelat de o doamna care mi-a facut o programare cu un al 2 lea tehnician pentru a verifica daca modificarile au dus la solutinarea problemei. Cand a venit cel de-al 2 lea tehnician, am ajuns la o viteza pe fir de maxim 1500 mbps(nu e ceea ce mi-au promis, dar este decent. Am mers pe premisa ca era o ora relativ aglomerata pt traficul de net si ca exista posibilitatea sa ajung si la viteze mai mari). La jumatate de ora de la plecarea tehnicianului, viteza a scazut din nou, la descarcare pe fir sub 100 mbps. Dupa ce am sunat din nou in call-center si a mai fost nevoie de inca o vizita a tehnicianului, am ajuns la o viteza maxima constanta de 1100 mbps descarcare, in jur de 1gbps incarcare. 

Intrebarea mea este: care este viteza maxima la care pot sa ajung cu acest pachet dat fiind faptul ca folosesc un laptop cu retea de 2500mbps, firul este cel pe care a testat tehnicianul, routerul este cel oferit de ei cu port de 2.5gpbs, fibra este in parametrii foarte buni. ? Din pacate, cand am intrebat care este viteza maxima pe care pot sa o ating raspunsurile au fost contradictorii. Cei din suport tehnic telefonic imi spun ca pot sa ajung si la viteza maxima de 2300mpbs, tehnicienii imi spun ca maxim 1800 mbps. 

 

 

9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember

Salutare!

Pe fir, sunt destui care au ajuns la peste 2 Gbps. Pe wifi , undeva în jur de 1,8- 1,9 Gbps.

Nu am laptop care să suporte viteze din astea, dar pe telefon, așa prinde. Îti pun imagini cu viteza prinsă de mine și link de pe un forum, unde sunt useri care prind vitezele despre care ți-am spus mai sus:

https://forum.softpedia.com/topic/1210367-orange-romania-lanseaza-internetul-la-viteza-18-gbps-natio...

Poate nu suportă rețeaua în zona ta!

Baftă!

Mai mult ca sigur e o problemă la reteaua din zona. Am incercat sa trimit o reclamație catre ei sa vad daca primesc vreo solutionare. mulțumesc mult pentru răspuns!

Anonim
Neaplicabil

Singura modalitate de atinge vitezele menționate este sa ai și echipamentele necesare care suporta aceste viteze.

Ai dispozitive care suporta 5G wifi6 că sa faci un test?

La fel pe cablu trebuie sa ai PC/laptop cu specificațiile date de furnizor pentru a atinge vitezele.

Viteze pe cablu vor fi maxim 2.1 GB

Pe wifi depinde de distanta față de router maxim 1.8 în condiții bune cu echipamentele recomandate.

 

Dupa cum am menționat deja, dețin echipamente care sa poata atinge viteza targetata( placa retea laptop 2500, telefon test  iphone 15 pro max). Problema e ca tehnic ar trebui sa ating vitezele menționate anterior, insa nici cei din tehnic outbound, nici tehnicienii care au venit la locatie nu au putut sa imi spuna de ce nu reușesc. Din punctul lor de vedere este “în parametri”. Recent am aflat ca s ar putea sa fie din cauza ca la adresa mea este instalatie de pe vechiul TKR si practic asta sa fie motivul, daca e asa mi s ar parea normal sa fi fost si eu informat.

dragosbrm
Explorator entuziast

Salut! Ai un cablu care să ducă viteze mai mari de 1000/ 1500 mbps? Am avut aceeași problemă,iar ulterior schimbând cablul,am ajuns la 2000 mbps.

Asta ca să nu mai spun că atunci când am activat abonamentul am primit si televizor gratis😀.

Sper să rezolvi!

Zi minunată!

Luci_TLM
Explorator

Buna. Imi pare rau pentru inconvenientele avute cu privire la acest abonament Fibra 2300. Daca inca nu ai rezolvat problema, eu avand acelasi tip de abonament la internet, ti-am facut o captura din contract pentru a vedea valori maxime si minime in care te poti incadra in teste sau nu. Fiind un serviciu de internet (best effort), nu unul de banda garantata, valorile vor oscila in functie si de trafic, echipamente si infrastructura fibrei optice. Ti-am mai pus si un test de viteza obtinut de mine si minim sub pragul de 1550-1600 Mbps ca download test, nu a scazut. Eu ma declar foarte multumit momentan. Depinde cred si de zona si de tipul de infrastructura fibrei optice. Ca abonat ORC, in zona suntem pe fibra fostului Telekom. Abonatii OR, am inteles ca au o alta infrastructura mai noua, despre care nu am auzit cum se comporta la clienti. Daca gresesc vis-a-vis de tipul de infrastructura, rog sa fiu corectat. Oricum clientul are 14 zile timp de gandire daca pastreaza abonamentul sau nu. Daca ai rezolvat, te rugam sa ne spui si noua detalii. Toate cele bune

Luci_TLM
Explorator

Si inca ceva. Confirm cele afirmate de ,,dragosbrm" cu privire la categoria de certificare a cablului UTP pentru LAN.

Ai cam avea nevoie de cablu nu mai lung de 3 metri, CAT 6. In functie de calitatea cablului, unele din categoria CAT 5e pot fi suficiente pentru 2000 Mbps altele nu. CAT 6a sau CAT 6e daca e fabricat si de la un brand cunoscut, e garantat ca standard pentru vitezele Fibra 2300. Atentie 2.5 Gbps ai doar pe portul LAN1 al routerului. Numai bine si asteptam detalii

 

Anonim
Neaplicabil

Nu știu ce să zic eu am cablu in pereți de peste 20 m (vechi de 12 ani) și  am viteza garantata de furnizor aproape 900 MB/s ( abonament 1Gb).

Nu știam că acum se realizează și cabluri de calitate îndoielnică când vitezele sunt în creștere.

Buna MCostel revin si detaliez faptul ca eu m-am referit la cablul patch UTP dintre router si computer. Desigur mai ales estetic nimeni nu pune colacul de cablu UTP foarte lung, langa unitate si echipamentele de la providerul de internet. Pe lungimi mai mari pentru cablare pe retea si prin casa in uz casnic evident ca putem avea lungimi si de zeci de metri. Orientativ voi pune niste capturi de ecran cu lungimile standardului CAT6 pentru cabluri si necesarul pentru viteze internet 2.5 Gbps. Iar despre calitatea indoielnica crede-ma lucrez in domeniul si am patit ca unele cabluri cum spui vechi de 10 ani, fabricate pe barca sa functioneze exemplar decat unele de generatie noua chiar si CAT 6 noi. In general nimic nu se mai fabrica cum se fabrica odata tocmai din acest motiv, caut produse brand-uite si evit cele de duzina si ieftine. Cu toate ca, tocmai ce am spus, la cabluri chiar si cele vechi si mai ieftine, daca sunt cablate corect si mufate bine, ele vor functiona. (sursa atasamentelor: Google si New York cables testing)