anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Media convertor fibra la Orange?

Frankie
Junior

Salut, am cablul utp și TV coaxial + o priză de curent într-o cutie tehnică lângă ușa apartamentului meu.

Întrebare : poate Orange sa vină cu fibra optica în acea cutie și cu un media convertor la care să se lege utp-ul și coaxialul? Fără a mai intra cu fibra în apartament?

 

Mulțumesc 

7 Răspunsuri 7

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu cred că e soluție prea fericită, pentru că nu înțeleg cum face cu routerul. Acesta trebuie pus în casă și nu prea văd cum ar trebui s-o facă. Deci nu cred că va fi fezabilă varianta propusă. Chiar dacă ar accepta, nu ai avea servicii de calitate, pentru că ei oferă viteze de minim 500 Mbps prin fibră. În concluzie, nu se poate!

FLo1
#StarMember

@Frankie: Bun venit în Comunitate. Bineînțeles. Consideră ca un scenariu gata realizat. Adică intră cu FO până în zona acelei cutii, unde va fi montat noul GPON, iar de acolo prin ieșirile pe UTP și coaxial existente (de rețea net și TV) vei conecta echipamentele deja conectate la acele cabluri. Succes și numai bine. Te așteptăm cu actualizare a topicului, comunicându-ne dacă s-a făcut instalarea.  

@FLo1 Ce terminale Gpon folosește Orange? Ideea e ca eu doresc să-mi folosesc routerul personal și d-asta întrebam de media convertor. 

@Frankie: Indiferent de modelul terminalului lor, în funcție de viteza abonamentului contractat aceasta poate fi influențată scăzând prin montarea unui router în bridge. Dar dacă nu te afectează, sau nu este un criteriu principal, atunci e ok. Modelele recomandate/utilizate de Orange le regăsești aici.  

Ok, deci observ ca Orange nu ofera echipament tip media convertor.

Rolul acestui echipament este de a transforma fasciculii de lumina veniti pe fibra optica pe reteaua WAN a providerului in semnale electrice pentru reteaua interna a abonatilor, in vederea furnizarii serviciilor de internet fix, telefonie fixa si TV prin cablu.

 

Din ce observ pe lista de pe site-ul Orange, ei ofera doua routere care au functia de media convertor incorporata desi pe mine m-ar fi interesat strict un media convertor.

Cel mai sigur este să iei legătura cu ei și să discutați punctual. Posibil să mai existe și modele vechi, care să îndeplinească cerințele menționate.

ZTE, Huawei și Sagemcom. Eu am ZTE și Sagemcom în două locații. Nu merge direct cu al tău.