anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet Home 4G - Viteze mici - Timisoara

Anduz
Junior
Buna. Detin un abonament Home 4G in Timisoara deoarece, se pare ce in bloc nu exista o alta modalitate de avea acces la internet.
In abonamentul Orange am receptionat un router Huawei B311, insa din cauza vitezelor scazute a fost inlocuit la scurt timp de un Huawei 535 achizitionat din alta parte.
Acum obtin viteze de aprox 10 mbps down si 6 upload peste zi si de aprox 25-30 mbps down si 20 upload pe timp de noapte, dupa ora 3.
Mentionez ca turnul de semnal 4g se afla la aprox 1-1.5 km de bloc, se poate observa de pe geam.
Exista vreo posibilitate de a amplifica semnalul si de a creste viteza? Lucrez de acasa si am nevoie de internet stabil si cat mai rapid. Multumesc
9 Răspunsuri 9

Viocat
Senior certificat
Salut Anduz. Daca atunci cand esti afara/la geam semnalul este bun atunci amplificator lte e raspunsul tau. Inconvenientul va fi montarea antenei exterioare la nivel mai mare decat cea interioara.

Vio73
#StarMember
Salutare! Numai să încerci să-l deplasezi / poziționezi spre fereastră sau în alte locuri, unde să capteze semnal mai bine. Nu știu dacă ai avut antenă aceea în pachet și dacă ai montat-o, dar nu cred să ajute prea mult. Cred că îi mai poți atașa o antenă exterioară, dar este mai scumpă și nu știu cât de eficientă. Dar poți suna la o firmă specializată și cere ajutor. De exemplu aici: https://www.dipolnet.ro/oferta-sisteme-gsm-antene-5g-lte-3g-gsm,4378.htm Sau: https://www.elpismedia.ro/ Sau: https://www.vreausemnal.ro/ Le spui ce router ai și cu ce probleme te confrunți, iar cu ajutorul lor vei găsi cu siguranță o rezolvare. Probabil că semnalul este obstrucționat de pereți, betoane, etc. Îți urez succes!

Anduz
Junior
Buna, multumesc pentru raspunsuri. Detin 2 antene interioare, modelul ce vine la pachet cu Huawei B311, insa setarile antenei din interfata router-ului sunt setate pe “Mixt”. Dupa multe teste am ajuns la concluzia ca pe modul “Mixt” am viteza mai ok decat cu setari de antena pe “exterioare” sau “intern”. Semnalul este la 4 liniute constant, iar router-ul este amplasat fix la geam. Am cumparat si o antena din aceea cu ventuza, marca Huawei ce poate fi lipta pe geam, am montat-o, semnalul a crescut la 5 liniute constant, insa cu antena conectata am viteze de down de aprox 5mbps, iar upload-ul ajunge la 25-30mbps. Am luat legatura cu cei de la asistenta tehnica si au spus ca semnalul este bun si nu sunt restrictionat din aceasta cauza. Multumesc anticipat.

Anduz
Junior
Atasez si cateva fotografii cu test de viteza, test de semnal si amplasare router. Multumesc!

Vio73
#StarMember
Nu știu dacă mai ai ce să faci, în afară de antena externă, pentru că poate fi aglomerată rețeaua in zona ta. Nu știu nici cu antena respectivă dacă se schimbă prea mult, dar dacă este una mai puternică, este posibil. Oricum, este bine să consulți un specialist de la firmele respective și să ai drept de retur, dacă nu e in regulă. Altceva nu văd mai bun, dacă nu ai acces la fibră optică. Și sunt unul care am inclusiv acel router ( Huawei B 535 ) și care mi se pare cel mai bun, în afară de cel cu 5g. Ai mai avea o variantă, care este mai complicată și mai scumpă. Dacă ai acces la 5g și ai semnal în zonă pe această tehnologie, poți cere un abonament Smart 15 și îți iei ruterul acela cu acces la 5g. Routerul este acesta: https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-h122_373-pro2-flybox-5g-white Nu este disponibil pe site, dar sigur îl găsești în altă parte. Dacă e ok, ceri convertirea abonamentului net fix 4g in Smart 15. Cineva chiar din judetul Timiș (simple) recomanda acest router aici: https://comunitate.orange.ro/questions/2646585-huawei-h122-noul-cpe-5g-oferit-orange-romania Succes!

Anduz
Junior
Multumesc pentru raspuns. Cred ca cel mai bine voi renunta la Orange. Nu mi se pare deloc normal sa investesc sute/mii de lei in echipament pentru a putea beneficia de o viteza care oricum este bataie de joc pentru 2022. Mai ales ca de la inceput de cand am contractat serviciile le-am cerut sa imi ofere cea mai puternica varianta de router si cel mai rapid internet(Lucrez de acasa, viteza si stabilitatea sunt esentiale), iar acestia mi-au oferit Huawei B311:)), bineinteles ca am cumparat extra B535-ul dupa 2 zile.. so Thx but no thx Orange.

Vio73
#StarMember
Chiar îmi pare rău de situația ta, dar trebuie să știi că prin date mobile nimeni nu-ți garantează că va fi mai bine nici la alți operatori. Doar fibra optică te salvează, dar dacă nu o ai, e destul de frustrant.

Viocat
Senior certificat
Anduz in mesajul initial ai spus ca nu exista alta modalitate de a avea acces la internet. Renuntarea la acest serviciu fara a avea o alta alternativa, nu mi se pare o varianta castigatoare. Bafta in ce decizi!

Petrisor
Junior entuziast
Si eu am internet Home 4G, router B311, instalat in podul casei (de acolo pleaca semnalul la prize in toata casa). Locuiesc in afara orasului (Tg Jiu), cam la 8 km de oras, nu stiu unde e turnul Orange, dar semnalul e relativ bun 30-40 mbps down constant. Ce m-a ajutat destul de mult e ca am legat doua antenute dintr-alea cu ventuza la router. Nu stiu daca modelul tau permite legarea vreunei antene externe dar, daca da, se merita sa incerci. Pina si antenele mici cu ventuza imbunatatesc semnalul. O antena mai profi de exterior, din cele mentionate de Vio73, cred ca ar avea rezultate si mai bune... Spor!