anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet fix - switch Cisco

florinmarian
Începător

Salut!

Am o linie de internet fix de la Orange ce ţine până la 2Gbps (best effort) şi vreau să folosesc această linie împreuna cu o alta de la o firmă competitoare unde am bandă garantată şi sesiune BGP cu propriul număr AS şi două subnet-uri /24 pentru a găzdui câteva servere VPS în propria locaţie.

Înainte să fi semnat contractul pentru închirierea acestei linii mi s-a spus că voi putea folosi linia de la Orange pentru egress deoarece ei nu filtrează IP-urile.

Întrebările mele sunt:

1. Se poate face cumva ca fibra optică să ajungă direct în routerul meu Cisco care suportă porturile RJ45/SFP+, fără a mă mai folosi de routerul de la Orange?

2. Este necesar un IP fix pentru acest setup?

Mulţumesc!

5 Răspunsuri 5

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut,

Tind sa cred ca n-o sa mearga. Adica, banuiesc ca poti incerca deja. Dar ma indoiesc ca o sa mearga. Stiu ca routerele comercializate de Orange au firmware custom. Nu stiu sa mearga si cu un router stock, indiferent de firma. Dar...se poate sa ma insel. Nu am incercat.

De asemenea, nu cred ca IP-ul (fix/dinamic) ar fi problema aici. Dar, din nou, se poate sa ma insel.

Sugestia mea ar fi sa incerci sa iei legatura cu un consultant Orange folosind numarul 300 (din Orange) sau 0374 300 300 (din orice retea), sau sa inaintezi o intrebare catre departamentul abilitat folosind una dintre metodele de contact de aici.

Alternativ, si doar daca esti client Orange Romania SA (nu Orange Romania Communications aka fostul Telekom Fix), ai la dispozitie si chat-ul Djingo de aici.

Client Orange

FLo1
#StarMember

@florinmarian.: 1. NU; 2. Ar fi bine, chiar indicat un IP fix pentru o mai bună gestionare. Totuși, la un astfel de business, ar trebui să abordezi sectorul clienților business, cu persoană de contact dedicată, indiferent că vei avea probleme de clarificat de natură comercială sau tehnică, și de care ar fi trebuit să știi încă de la semnarea contractului. Probabil agentul de vânzări a fost interesat de parafare contract, nu de derularea acestuia.

florinmarian
Începător

@FLo1 @arsradu 

Multumesc pentru raspunsuri!

Discutasem cu tehnicul inainte de semnarea contractului si nu parea a fi o problema faptul ca voi avea egress de pe niste IP-uri care nu sunt parte a unei sesiuni BGP pe acea linie de internet.

Cat despre legalitate, pot demonstra cu acte ca acele IP-uri pe care le voi scoate nu sunt parte dintr-un atac de tipul "ip spoofing" ci strict subnet-uri ce-mi sunt oferite de administrare.

 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Și eu am fibră 2000 și nu cred că va merge. Oricum, nu cred că va merge direct și va trebui să pui o întrebare la Departamentul tehnic pentru a primi un răspuns clar pe acest subiect.

Nu am auzit pe nimeni să fi făcut ceva asemănător și de aceea este bine să întrebi la ei.

Baftă multă!

DanielaH
Moderator

Florin, ai luat legatura cu colegii noștri?