anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Neplată abonament

AlePop-98
Începător

Buna!

Am avut acum 4 ani abonament la cei de la Orange,totul a mers bine până îmi venea facturi de 500 lei la 2 luni. Nu am mai plătit! Oare ce se întâmplă în momentul de față? Ce status am? Oare suma s-a anulat?

Va mulțumesc!

1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember

Salut,

Cel mai probabil o sa inceapa sa te sune de la firmele de recuperari. Nu stiu de ce ai crede ca facturile emise se anuleaza de la sine. 

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ai fost atent/ă și din ce motiv veneau aceste facturi? 

Dacă nu ai mai plătit, mai mult ca sumele avute că restanță au crescut foarte mult. Dacă nu ai mai primit nimic este bine, dar sigur datorezi sume foarte mari. 

Poate ți-ai schimbat adresa și/ sau numărul de telefon, emailul, etc și așa ți-au pierdut urma, dar sigur te au în baza de date 

Razvan
#StarMember

Datoria se prescrie după 5 ani de zile, conform cod fiscal. Momentan, ești pe lista de datornici si posibil să te mai caute, înainte de expirarea termenului sau să scapi de ea. 

Anonim
Neaplicabil

Salut,

Citește acest articol poate te lămurește.

https://newsweek.ro/economie/cand-se-prescriu-facturile-neplatite-datoriile-la-banca-si-la-anaf-ce-s... 

Până atunci stai sub radar sau îți rezolvi problema.

Mult succes!🥸

arsradu
#StarMember

Salut,

Cel mai probabil o sa inceapa sa te sune de la firmele de recuperari. Nu stiu de ce ai crede ca facturile emise se anuleaza de la sine. 

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Cu siguranță nu s-a anulat. Cum ar fi ca firma la care lucrezi nu-ți mai dă doua luni salariu? Tu ai șterge cu buretele? Așa ziceam și eu... 

Teoretic, nu ar mai trebui să ai semnal la telefon și să primești o scrisoare prin care ești anunțat ce urmează sa se întâmple (evident, același lucru este scris și în contract: Orange va cauta o rezolvare legală pentru a încasa datoria).

Nu o să te întreb cum ai ajuns la 500 lei întrucât nu pare să te deranjeze (cel puțin la prima vedere).

@Razvan : nu se prescriu de la sine, dar îl las pe coleg să se intereseze. Dacă procedura a fost începută în timp util, nu prea mai scapă. 

Mili1999
Junior entuziast

Salut

Daca nu te-au găsit până acum sigur datoria sa prescris. Însă e ciudat de obicei astia te găsesc oriunde ai fi.

Poate ne spui cum te-ai ferit de ei.

Ești un caz fericit.

Alex_G_
Cunoscător

Buna ziua!

Anul trecut am renunțat la un abonament avut la Telekom. Inițial abonamentul a fost făcut fără perioada contractuala, însă pare ca intre timp el devenise un abonament cu perioada contractuala (2 ani).  In luna Februarie M-am portat la o alta companie de telefonie mobila, neștiind ca eu mai aveam de plata la Telekom încă un an conform contractului nou și m-am trezit in luna mai ca ma suna un birou de avocatura care trebuia sa recupereze Suma neplătită de mine pentru rezilierea contractului. Deci M-au găsit destul de repede, din Februarie pana in mai și suma era la momentul acela de vreo 250 lei. Însă eu am rezolvat cu cei de la Telekom pentru ca a fost o Neînțelegere legată de acea perioada contractuala și mi-au prescris suma. Însă cei de la biroul de avocatura nu au fost anuntați, nu știu din ce cauza nu li se comunica aceste situații și ei au continuat sa ma sune ca sa ma preseze sa dau banii. Într-un final au reușit sa verifice in sistem ca nu mai aveam nimic de plata, dar nu și-au cerut scuze nici măcar o clipa ca M-au deranjat in continuare pe nedrept.

Parerea mea este ca undeva in baza lor de date ești, însă poate cu o adresa veche sau greșita.

Noi ne-am mutat de vreo 4 ani într-un apartament și de atunci primim constant plicuri in posta de la recuperatori creanțe pentru persoana care a stat aici înainte și care nu dorește sa anunțe ca adresa ei este alta.

Razvan
#StarMember

Sună la operator și îi ameninți cu anpc, dacă îți mai trimit facturi/înștiințări care nu au legătură cu tine. Noi abia am scăpat de alpha bank, tot trimitea înștiințare de plată pe numele fostului proprietar, care intre timp a decedat.