anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

După modelul Telekom România, Orange implementează cursul valutar preferențial

Razvan
#StarMember

Practic prin această schimbare de curs valutar, toate serviciile s-au scumpit, cu minim 5-6 bani/euro. Am vrut să reîncarc o cartela prepay online și am văzut un curs mărit, după care am reîncărcat de pe abonament.

De pe site-ul Orange

 

"Din data de 20 ianuarie 2020, Orange România va folosi un nou curs de schimb valutar, de referinţă pentru procesele de vânzare şi facturare.

 

Cursul de schimb valutar la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea rezultată ca media cursurilor de vânzare EUR/RON publicate pe site-urile băncilor BRD, Banca Transilvania și ING Bank în ziua lucrătoare anterioară zilei emiterii facturii, la ora 15:00.

 

Noul curs valutar se va aplica începând cu data de 20 ianuarie 2020, după cum urmează:

 

  • la achiziția de produse din orice magazin Orange sau magazin online
  • la achiziția de catre un client a unui abonament nou sau prelungirea unui abonament existent în cazul schimbării de titular, noul curs valutar se va aplica pentru toate abonamentele preluate de cesionar

Detalii despre valoarea cursului valutar la o anumită dată sunt disponibile aici (https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/).

 

Pentru clientii care au abonamente încheiate înainte de data de 20 ianuarie 2020, pentru care nu s-a efectuat nicio modificare, facturile se vor emite în continuare la cursul valutar al BNR de la data emiterii facturii. Dupa efectuarea de modificări ulterior datei menționate mai sus ( prelungirea sau achizitia unui abonament, cesionarea) clientii vor intra sub incidența noului curs valutar."

https://www.orange.ro/help/cum-se-calculeaza-cursul-valutar-pentru-facturile-orange-11188

1 Soluţie acceptată‚

RstdWoo
Cunoscător
Se factureaza in lei la un curs valutar ""benefic" pt Orange. Nu e acelasi lucru ca si cand abonamentul este in lei, fix ca valoare si nu exista implicat niciun curs de schimb. Nu am avut nimic impotriva cat era factura calculata la cursul BNR, dar dupa ce ca EUR este unde este, mai si calculeaza la un curs mult peste bnr! Acuma nici sa imi dea luna de pe cer si nu ma mai mut la ei cu serviciile de TV+internet. Nu am nevoie de tarife in EUR calculate la un curs de schimb astronomic!

Vizualizare soluţie în postul original

22 Răspunsuri 22

Ascary
Campion certificat
Nu ar trebui sa li se permita multinationalelor sa perceapa tarife in euro. Cand vom trece la moneda europeana sa faca ce vor dar pana atunci sa aiba preturile in lei ca toata lumea.In alta ordine de idei nu e normal sa tot schimbe tarifele fiindca abonatului o sa i se faca lehamite si cu proxima ocazie se ca porta. Atentie la telekom care ofera acum la portare abonamente de 3 euro un an de zile. Orange ar face bine sa nu se mai joace cu nervii clientilor. Tarife modificate,servicii tv nefunctionale etc cred ca Orange ar trebui sa aiba mai multa considerație față de clientul obisnuit chiar daca abonamentul lui nu prea conteaza comparativ cu abonamentele grase ale institutiilor publice,guvern,parlament,ministere etc. Sigur ca acestor institutii nu le pasa daca Orange le creste pretul abonamentelor fiindca acestea sunt platite din banul public,de noi toti la urma urmei,insa pentru clientul obisnuit orice crestere de pret e dureroasa si frustranta. Nu pot sa inteleg,preturile in Romania scad in ultima vreme iar la telecomunicatii cresc. Care-i logica?

Miha_Z
#StarMember
Logica acestor modificari ar fi dependenta de tehnologie si de comunicare in permanenta unii cu altii. In orice retea de telecomunicatii sunt clienti nemultumiti, care din cauza modificarilor tarifare se porteaza. Dar dupa ceva timp constata ca si acolo se intampla acelasi lucru. Atata timp cat exista aceasta dependenta si lipsa legilor clare care sa interzica operatorilor modificari in timpul perioadei contractuale, tot vor mai exista astfel de schimbari, atat in pretul abonamentului cat si in modul de calcul si cursul Euro folosit. Practic suntem la mana lor, fiindca avem nevoie de aceste servicii.

Vio73
#StarMember
Da, din păcate, încep să se cam după cei care sunt cu cele mai mari probleme. Și eu aștept de ceva vreme să reintroducă programele National Geographic în grila tv satelit, si nu prea se întâmplă. Știu că nicio companie nu este societate de binefacere, dar trebuie mai multă atenție, pentru că un client alungat, cu greu îl mai aduci înapoi.

Jay
Campion certificat
Nu știam acest lucru.. Nu stiu daca este specificat pe undeva, pentru ca n-am fost atenta si, n-am fost atenta pentru ca nu mă asteptam.. Tocmai am prelungit abonamentele, deci, inteleg ca din acest moment, valorile noilor facturi vor fi calculate la un curs mediu.. al unor bănci, probabil cele cu care lucrează Orange.. In acest moment nu-mi dau seama, in ce masura ma afecteaza acest lucru.. pentru ca primul argument care imi vine in minte este ca si cursul bnr ne-a tot socat in ultimii ani.. si ca, probabil, a fost in funcție de noroc si pana acum, adica poate am folosit serviciile Orange la un curs mare, iar, când s-a emis factura cursul a fost mic.. sau, invers.. Probabil, cineva a facut niste calcule si s-a ajuns la concluzia ca mai mult au pierdut din diferenta de curs.. Probabil voi reveni cu o completare, când voi reuși sa-mi dau seama mai bine de implicații..

Razvan
#StarMember
@jay, funcție de valoarea abonamentului, creșterea va fi de 5-6 bani/euro. De exemplu, la un abonament de 10 euro, vei plăti mai mult cu 50-60 bani (10-12 eurocenți), o creștere a abonamentului cu 1%. Curs BNR versus curs Orange.

Miha_Z
#StarMember
@Razvan pentru client cresterea nu va fi prea resimtita, dar compania va avea de castigat sume frumusele raportand acei "banisori" la "n" clienti...

Razvan
#StarMember
Legislația românească este de vină, că toate prețurile la bunuri, utilități și servicii trebuiau să fie exprimate în lei. Moldova, Cehia, Ungaria, Bulgaria ne dau clasă referitor la acest aspect. Cred că nu mai există țară din UE care să aibă monedă proprie și prețuri oficiale în euro.

Neaplicabil
Nu ar fi trebuit să se permită decât preturi în monedă națională pe teritoriul României . Deocamdată, la adoptarea euro, când va fi, e altceva atunci .

Ascary
Campion certificat
Macar atunci abonamentul e fix si stii cat ai de platit si nu fluctuează in functie de cum vrea o banca. Bine,trecerea Romaniei la euro nu-l va împiedica pe Orange sa "ajusteze" preturile dupa cum vrea el insa loviturile vin dintr-o singura directie nu din mai multe.

TheSpecialist
Maestru
Mda, încă o bila neagra în bătătura Orange! Era de așteptat în condițiile în care Telekom mărește preturile, sa facă și Orange ceva în sensul asta. Nu e o practica tocmai frumoasa dar este ingenioasa, asta o recunosc.

Razvan
#StarMember
De când au apărut zvonurile că o să cumpere Telekom, Orange a împrumutat multe lucruri negative de la ei :D. Numai internetul nelimitat nu se lipește 😄

TheSpecialist
Maestru
Da, interesanta observația. Subscriu...

Ascary
Campion certificat
Cred ca e clar pentru toata lumea ca Orange nu va cumpara vreodata Telekomul. Au fost niste " baieti destepti" care au vrut sa isi ia niste comisioane din treaba asta insa nu prea le-au iesit pasiențele si acum s-a dat totul uitarii. Doar noi,clientii am crezut ca ne asteapta vremuri mai bune odata cu aceasta fuziune 🙂 . Din fericire nu s-a realizat,spun fericire fiindca consider ca e mai bine pentru noi sa fie mai multi competitori pe piață.

Ascary
Campion certificat
Razvan ar fi fost bine daca se "lipea" internetul nelimitat insa Orange chiar nu a vrut lucrul acesta fiindca abonatii ar fi spus pas la abonamentele cu resurse mai mari de internet dar implicit si mai scumpe.Acel 1,5 Mbs oferit de Telekom dupa consumarea traficului inclus este pe bune chiar foarte bun fiindca se refera doar la streaming,adica scade de la 1080p la 480p insa este valabil doar pentru Youtube,restul serviciilor de video streaming, cum ar fi Netflix, HBO Go sau Amazon Prime Video redând fără probleme fluxuri 720p și 1080p. Ce e și mai interesant e că dacă îți faci hotspot și te uiti pe YouTube de pe desktop sau dacă utilizezi o aplicație alternativă, cum ar fi NewPipe, nu mai există nicio limitare. Poți face trafic oricând și oricât, fără să fii taxat suplimentar și fără ca viteza de transfer să-ți fie limitată.