anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5g pe ambele deviceuri cu number share + esim

ldanicel
Junior entuziast
Am un abonament 5G -> Activez number share cu 1 sim fizic + 1 eSim
Simul fizic functioneaza in 5G dar eSimul nu. Este normal ?
16 Răspunsuri 16

iPhone 15 Pro. Am doar eSIM și nu se conectează 5G. Am sunat și mi-au “pus-o în brațe” ca nu e telefonul luat de la Orange și ca doar telefoanele lor sunt garantate 5G. Eu n-am văzut unde se precizează asta în reclame.

NU exista asa ceva. In special la iPhone-uri! Este BS de marketing.

Am iPhone cumparat de la iStyle, si am 5G (in zonele cu acoperire 5G binenteles, si cu optiune prepay de 6 Euro). Softul este acelasi. Iar Orange nu face niciun fel de "filtrare" dupa telefoanele cumparate de la ei. Ba mai mult, au mai fost, si probabil vor mai fi, telefoane cumparate de la ei pe care unele servicii de genul asta nu mai functionau in urma unui update de soft. Deci, nu e nicio garantie!

Singura chestie (si pana la un punct, o inteleg), e ca nu pot garanta functionalitatea serviciilor pe device-uri pe care nu le comercializeaza ei! Aia da. Dar asta doar pentru ca nu le au la vanzare si ca atare, nu le-au avut nici in teste! Deci, evident ca nu au de unde sa stie daca functioneaza sau nu. Dar NU exista chestia ca "trebuie sa fie cumparat de la Orange ca sa functioneze"! Sau ca daca il cumperi de la Orange, "garantat" o sa mearga! NU exista asa ceva!

Deci, verifica urmatoarele:

  1. serviciul este activat de catre cei de la Orange pe cont. Daca nu e, cere-le sa-l activeze. Asta e primul pas si unul dintre cei mai importanti.
  2. te afli intr-o arie de acoperire 5G
  3. ai un abonament sau optiune prepay cu acces 5G
  4. ai ultima versiune de soft (pentru ca suportul e si software, nu doar hardware, si nu doar operator).


Toate lucrurile astea trebuie sa fie indeplinite ca sa ai acces la serviciul ala. Si intotdeauna trebuie sa iei in calcul si varianta unui bug de soft. Observ ca Apple a tot lansat update-uri special pentru iPhone 15. Deci....nu m-ar mira sa fie si un bug.

Asta e momentul in care consider ca a avea un eSIM nu te ajuta catusi de putin. Ba din contra. Te incurca. Pentru ca, acum de exemplu, ai fi putut sa testezi foarte simplu daca serviciile sunt sau nu activate pe cont, introducand SIM-ul intr-un alt telefon pe care stii sigur ca serviciile astea functioneaza. Daca da, problema e la telefon. Daca nu, problema e pe cont. Simplu. Si stiai in ce directie sa apuci. Asa....iti pui singur bete in roate folosind eSIM. Am mai spus-o si o repet: in varianta actuala, cu suportul pe care il avem pentru trecerea pe eSIM si inapoi pe SIM fizic, din partea Orange, si cu limitarile care exista, NU e o optiune smart sa treci pe eSIM. E doar un SIM mai "fancy". Nimic mai mult. Si, dupa cum vezi, mai rau te incurca.

Oricum, daca ai un alt telefon la indemana, si poti sa-ti transferi eSIM-ul pe el, incearca si asa. De asemenea, verifica lucrurile de mai sus.

 

Client Orange